REGA RP10?

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • dkp

    Medlem
    Ble medlem
    05.06.2012
    Innlegg
    9
    Antall liker
    0
    Sted
    Rogaland
    Hei alle - og godt nytt år ganske snart,

    Har et stereoanlegg jeg er fornøyd med (se "Galleriet" her på sentralen: "McIntosh m.m.").

    Ønsker å oppgradere platespilleren min.

    Av ymse grunner er jeg blitt nysgjerrig på REGA RP10.

    Leser tester og står i. Finner overstrømmende kritikker all over. I utgangspunktet er jeg dog slik sammenskrudd, at om jeg finner (så og si) ensartet, oversvømmende, positiv kritikk på noe, så mener jeg at (summen av) slike kritikker er... nesten suspekt.

    (Har halve året en varm koksovn m/center ca. 1 meter fra hvor platespilleren vil ende opp med å stå.)

    Av alle platespillere i verden, er REGA RP10 (m/koksovn tett på og på tross av alt det overstrømmende i kritikkene jeg har lest) et ok valg i dette?

    Hva mener dere?

    Vil være svært takknemlig for svar og innspill. -

    Mvh og ønske om et riktig godt nytt år
    Dag Kjetil
     

    svartkeiko

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.02.2013
    Innlegg
    1.113
    Antall liker
    446
    Sted
    9395 KALDFARNES
    Torget vurderinger
    12
    Ved valg av Rega RP10 velger du nok en platespiller du etter all sannsynlighet blir fornøyd med.Like viktig er riaa og pickup til denne.For uten dette på plass er det
    mange kroner å legge i en platespiller å likevel føle at noe mangler.Det er nå engang slik at en slik vinylrigg koster mye penger.Jeg sitter med den erfaringen at et godt
    riaa og en god pickup er avgjørende for avspillingsresultatet.Et riaa koster nok det samme som platespilleren og en god pickup likeså.
    Det er jo alltid en "flaskehals" med vinylrigg.Det blir som oftest veldig kostbart om det ene skal stå til det andre.Kjøp platespilleren og bruk lang tid på å finne riaa og
    pickup så får du sikkert det du egentlig er ute etter.For at man skal velge vinyl som hovedkilde til musikken man spiller kreves det at en har det på stell.
    Det vil du sikkert få med RP10 men det finnes mange platespillere i denne klassen som du sikkert kunne leve med.Lykke til med valg.
    Mvh Kenneth
     

    The Gunner

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    29.05.2010
    Innlegg
    9.934
    Antall liker
    17.210
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    7
    Høres ut som du er nesten på vei til butikken for å handle en RP10 allerede siden du ikke vurderer andre alternativer.
    Skjønner ikke den greia at "overstrømmende kritikk" er ikke bra. Vel, forvent deg flere "oversvømmende" anbefalinger av fornøyde eiere her inne.
    Dessuten kommer det en test av den i neste nummer av Fidelity også. Bli ikke overrasket om også den skryter av RP10.
     
    X

    X186841

    Gjest
    Technics SL-1200G koster ca. detsamme og kan jo være ett vel så bra alternativ ?
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Trådstarter; du kan ta det helt med ro. De gode kritikker som leses i hele hifi-pressen fra Norge til USA og fra Tyskland til England er ikke overdrevet! Dette er en meget gjennomtenkt spiller, hvor de smarte designmessige løsninger gir seg utslag i en suveren platespiller.

    Den er total overlegen RP8, og flere hifi journalister skriver vel at dersom man skal overgå RP10 i lydkvalitet så snakker man om svært mange penger for en platespiller.

    Den nye Rega RB2000 armen er i tillegg til vakker å se på; en arm som fint kan settes de dyreste pickuper på. Og derfor bør man og sette på en pickup som matcher hele riggen. En soleklar favoritt med RP10 er selvsagt Apheta 2; med masse dynamikk og spilleglede. For min del er Lyra Delos den flotteste jeg har hørt, og som passer glimrende til RP10.

    Dersom du ikke har råd.til en god moving Coil med en gang, passer RP10 meget.godtnsammen med Ortofon 2M Black. Ortofon 2M-serien er designet til Rega sine armer, og 2M Black er etter min erfaring den desidert beste moving magnet som finnes (det er vel egentlig en moving iron).

    Av Riaa så bør du her heller ikke spare inn. Jeg prøvde flere; alt fra den glimrende rør-ria Jasmine 4.0 til Electrocompaniet ECP-2 og den full balanserte ProJect Phono Box RS og Rega sin eminente Rega Aria og den kritikerroste Aqvox. Men ingen av disse flotte phono-trinn nådde opp til lydkvaliteten og dynamikken til Avid Pulsus (med unntak av Jasmine 4.0). Så kjøp for all del ikke en billig-riaa og tro at det gir deg lyd nirvana. RP10 fortjener gode komponenter å samarbeide med!

    Men du trenger så klart ikke kline til med alt på en gang. De færreste har råd til det, så ta en ting av gangen. Men du bør sette deg et mål når det kommer til pickup og riaa som skal gå sammen med RP10.

    Når det gjelder Rega RP10 sin lydkvalitet trengs ingen videre omtale, fordi testene stemmer og er ikke overdrevet. Dette er trolig en av de beste lydmessige platespillernes som finnes under svimlende summer. De fleste som er uenig i det, har kanskje kun hørt den i butikk og kjenner ikke spilleren:)

    Min musikksmak? Jeg kan den ene kvelden spille en Decca-plate med Il Trovatore med Pavarotti og Dame Joan Sutherland til Metallica og jazz. Rega RP10 takler absolutt alle sjangere like bra!

    Anbefaler deg å lese min egen tråd her inne, hvor jeg spør om JR Transrotor, Linn LP12, Nottingham 294 og Rega RP10. Et valg jeg er svært tilfreds med.

    20160818_125645.jpg
     
    Sist redigert:

    Auditor

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.02.2006
    Innlegg
    12.091
    Antall liker
    4.345
    Torget vurderinger
    1
    DKP: Helt ærlig? Vurderer du en RP10 er det ikke engang vits i å vurdere. Bare hent den. Der har du en platespiller som i overskuelig framtid vil være SVÆRT vanskelig å slå- for den produsent som engang tør å prøve. Min favoritt- uansett pris. Og direkte billig i forhold til hva du får av musikalske egenskaper.
     
    Sist redigert:
    A

    ANM

    Gjest
    Det finnes utvilsomt verdige konkurrenter i den prisklassen, men om du allerede har sansen for Rega er det vel ingen vits å nevne de. :)
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    ANM:
    Om man har sansen for Rega eller ei, spiller egentlig liten rolle. Man kan si at Planar 2 og 3 er en forbedring av Planar 1. Og RP8 er en forbedring av RP6. RP10 er noe helt annet. Den er ikke en forbedring av RP8, men er en platespiller som er så forskjellig fra alle andre Rega nedover i rekkene. Grunnen er at RP10 er et direkte resultat av Rega Naiad til ca 350.000 kr.

    Derfor står Rega RP10 på helt egne ben og kan ikke og skal ikke sammenlignes med de andre Rega. Bortsett fra storebror Naiad. Og det er nettopp derfor dens lydkvalitet appellerer til så mange og gir de eksepsjonelt gode tester i hele hifi-pressen:)
     
    A

    ANM

    Gjest
    Tror du misforstår meg CA. Det er jo tydelig at TS har øyne for Rega-estetikken siden hans forespørsel er så spesifikk. Men RP10 har åpenbart konkurrenter i prisleiet og ingen av oss har prøvd alt.:)
     
    Sist redigert:

    forsell

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    22.11.2012
    Innlegg
    1.450
    Antall liker
    593
    Det er nok langt ifra så enkelt att det kun er Rega rp10 som er bra selv om jeg personlig liker den godt, så er spillere som feks Funk vector v og WB Circle neppe noe dårligere valg selv om de koster noe mer.
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Det måtte jo komme når noen spør konkret om Rega RP10. Dersom noen i en annen tråd spør om platespiller og det foreslås Rega, så kommer det samme svaret: det finnes andre spillere.. .

    Vel, akkurat når det kommer til RP10 tror jeg ikke det finnes bedre som man ikke må betale vesentlig mer for.
     
    A

    ANM

    Gjest
    Ja, det måtte komme ja...selvfølgelig!:)

    RP10 står oppført med spørsmålstegn og trådstarter ber om innspill, det betyr at det er rom for forbehold og alternativer. Jeg tror at det finnes både bedre og dårligere spillere i RP10s prisklasse og din egen tråd, som du henviser til, fremkommer det tydelig at du aldri fikk sjanse til å teste alle alternativene.

    Det er ikke din skyld, da jeg vil påstå at Endpoint glapp ballen der. Jeg er ikke redd for å si at jeg foretok mitt valg til tross for forhandler (kan hende det også er produsents feil) og selv om han er en hyggelig kar, synes jeg ikke han gir Nottingham den eksponeringen den er verdt. 294 er IMO en åpenbar konkurrent i prisklassen og du skal jaggu lete lenge etter folk som har noe negativt å si om disse britiske drivverkene. Da er det i så tilfelle det estetiske som ikke treffer.
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Det stemmer det at jeg snuste på alle spillerne i tråden min. Fikk et hyggelig bekjentskap med LP12, da. Måten jeg kom fram til konklusjonen, var etter å ha lest en overveldende hifi presse rose RP10 opp i skyene som en virkelig high end. I tillegg var det en god del brukererfaringer og sammenligninger i utenlandske forumtråder. I tillegg fikk jeg noen overbevisende PM fra blant annet LarsDK og Auditor.

    RP10 får ros for absolutt alle deler den er sammensatt av. Fra armen til det den keramiske tallerken, strømforsyning til det geniale plintet...

    JR Transrotor var det omtrent ingen omtaler av og svært lite forumomtaler. Nottingham var den mest aktuelle, men armen fikk litt kritikk i tillegg til stusselig psu på 294. Måtte i såfall oppgradere psu dersom den skulle matche RP10 sin og oppgradere til en bedre arm. Og RB2000 er i en annen klasse enn Jelco som mange velger for sine Nottingham. Og SME V er langt over mitt budsjett:)

    At 294 er god er det ingen tvil om. Men for å matche RP10 tror jeg nok man skal lengre opp på Nottingham stigen for å matche og da snakker vi ikke 40.000kr for platespiller lengre, men heller 20-30k over der igjen...
     

    Cash 63

    Æresmedlem
    Ble medlem
    14.06.2007
    Innlegg
    11.885
    Antall liker
    26.683
    Sted
    Oslo/Grebbestad
    ChrisAndre/ Du har ingen erfaring med Transrotor heller ikke Nottingham! likevel vet du hur mye mer man må legge i disse drivverkene for og matche Rega P10.
    Lågvatten märke på dine troskaper.
    Rega RP10 er sikkert en god spiller bare så det er sagt.
     
    Sist redigert:
    A

    ANM

    Gjest
    At 294 er god er det ingen tvil om. Men for å matche RP10 tror jeg nok man skal lengre opp på Nottingham stigen for å matche og da snakker vi ikke 40.000kr for platespiller lengre, men heller 20-30k over der igjen...
    Hehe, skal gi meg nå CA.;D Det er vanskelig å forholde seg objektivt til din og Auditors skråsikkerhet, noe du sikkert har lagt merke til at andre også føler.:) Trådstarter har siktet seg inn på RP10, så dere får nok ikke spesielt mye motstand fra ham.
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Synd det aldri skal være lov å være enig med den massive gode kritikker RP10 får. Omtaler fra erfarne hifi journalister som har erfaring med langt langt dyrere spillere. Jeg tror jeg med hånda på hjertet har lest de fleste testene av RP10. Det er vel heller ikke mange av dere som har erfaring med RP10?

    Nei jeg har ingen erfaring med Transrotor og har aldri snakket spilleren ned. Men jeg har kun funnet en test i et polsk hifi blad som skrøt veldig av Zet-1 og hvor samme blad likte Zet-1 bedre enn Zet-3.... Men svært lite omtaler av merket og for meg så er jeg usikker på filosofien demo bortsett fra at alt handler om tungt krom og at vekt øker med pris i utallige kreasjoner.

    Nottingham synes jeg er det mest spennende merket, hvor for meg er et firma med filosofi. Jeg tror bare ikke man kan sammenligne prisnivå på RP10 med likt priset Nottingham. Og generelt er det vel og det mange testere skriver når de omtaler RP10. Man skal vesentlig opp i pris for å slå den.

    Men igjen blir flere vel personlige og irriterte når man skryter av RP10.... ser ikke det samme når dere skryter hemningsløst av Nottingham....
     

    Sigma62

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    28.03.2016
    Innlegg
    895
    Antall liker
    579
    Jeg tror, det er fordi, du benytter enhver chance for at fortælle hvor god den er og meget bedre end alle andre til både samme pris og dyrere. Det samme gør sig gældende med din RIAA og dengang du havde Technics.
     
    K

    Kleine Freiheit

    Gjest
    @CA: Siden du uttaler deg om produkter du ikke har erfaring med er det kanskje på tide å sitere deg fra en annen tråd:

    "De råd mange kommer med på bakgrunn av erfaring er alltid mer verdt imo enn råd fra folk som tror de har en match i anlegg ut fra produktnavn eller hva de har lest av de jeg kaller selvoppnevnte guruer (som det finnes noen av her inne)...."
     
    A

    ANM

    Gjest
    Kan jo være at RP10 spiller skjorta av alt, hva vet jeg? :)

    Jeg har ikke hevdet at Nottingham er bedre en Rega, bare at det er et reelt alternativ og at mitt oppsett prismessig nok ikke endte så langt unna ditt. Vil også tro at Regas produksjonskost er rimeligere grunnet totalvolum, noe som gjør at de kan levere høyere kvalitet til noe lavere pris enn de små eksklusive. Samtidig tør jeg minne deg på at Jelco er en større produsent og underleverandør for flere og på samme måte vil kunne holde en lavere pris på sine armer. Er ikke sikker på at disse 20-30k armene fra div små er mye bedre enn min arm. Gunnar Brekke mente at det kunne være en killer ihvertfall, noe jeg forsiktig føler han rett til.

    Uansett hva en velger av kombo vil folk komme med sine innspill og kritikk ut i fra egne valg og preferanser.
     

    Medlem-

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    02.09.2012
    Innlegg
    922
    Antall liker
    804
    Sted
    Bergen
    Jeg har ikke hevdet at Nottingham er bedre en Rega^

    Ja takk begge deler.
    :p
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Ser de samme melder seg på når det er mer snakk om å henge ut noen enn å snakke platespiller... Og som vanlig kleinefreiheit leser du ett par poster og konkluderer...Ikke no nytt fra den kanten.

    Så et det artig at dersom man anbefaler produkter man kjennet godt så er det galt. Det er altså alltid bedre her inne å anbefale de platespillere som eliten sitter med; selv om man har null erfaring med de.....
     
    K

    Kleine Freiheit

    Gjest
    Du kritiserer andre brukeres forslag, og viser til at erfaring med et produkt er a&o. Likevel har du ikke problemer med å gi en dom over produkter du ikke har erfaring med.

    Hører du ikke skurringen selv?
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Slik diskusjon har jeg vært med deg før og det gidder jeg ikke. Du melder deg stort sett på når det blir slik og konkluderer på andres vegne. Det du påstår får stå for ditt eget regnskap. Jeg har ikke snakket ned noen spillere som her er foreslått, men argumentert for hvorfor jeg mener RP10 er uslåelig til prisen. Og akkurat det er jeg nok ikke alene om å mene. Så får du holde på som du alltid gjør......
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Det er sjeldent problem å mene noe annet her inne. Det er hvem som får mene noe annet og hvem som får være konkret.
     

    Trondmeg

    Æresmedlem
    Ble medlem
    28.12.2003
    Innlegg
    13.063
    Antall liker
    7.917
    Torget vurderinger
    12
    Du glemmer formen. Form overgår innhold nesten hver gang.
     

    Medlem-

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    02.09.2012
    Innlegg
    922
    Antall liker
    804
    Sted
    Bergen
    Selvsagt er det flere veier til Rom,smak og behag feks.
     

    Lars DK

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.07.2007
    Innlegg
    211
    Antall liker
    184
    Sted
    Danmark
    Torget vurderinger
    12
    Uanset hvad, så må jeg på det kraftigste anbefale at høre den med Aphelion. Det er en kombi som spiller analogt i ordets allerbedste betydning :)

    Dette bringer den, efter min subjektive mening, helt op i toppen af vinyl afspilning. Plus, den spiller med garanti på sin helt egen måde, med en unik sound som kun denne Rega kombi kan hive op af rillerne.

    At gå fra en traditionel og typisk MC pickup/RP10 til Aphelion/RP10, er lidt som at gå fra CD til LP i mellem prisklassen. Det er en fantastisk oplevelse af "mere analog og flydende lyd". Afslappende. Lidt som første gang du hørte LP og tænkte på forskellen fra CD.

    Men det må opleves.

    Jeg har ingen forbehold, det er verdensklasse :cool:
     
    A

    ANM

    Gjest
    Velkommen etter sier jeg!

    Først etter 40 år forstår Rega at ingen plint er det beste plint, så tror du faen ikke de endelig har funnet ut at boron er glimrende til nålearmen. Hva er det neste? En mer massiv tallerken?;D
     

    Lars DK

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.07.2007
    Innlegg
    211
    Antall liker
    184
    Sted
    Danmark
    Torget vurderinger
    12
    Velkommen etter sier jeg!

    Først etter 40 år forstår Rega at ingen plint er det beste plint, så tror du faen ikke de endelig har funnet ut at boron er glimrende til nålearmen. Hva er det neste? En mer massiv tallerken?;D
    Ja, gode spørgsmål.

    Jeg synes nu at det er ret let at se den "røde tråd" i deres design. Lette stive materialer, anvendt strategisk fornuftigt. En konstruktion som er forbedret gang på gang, efter samme mål. Efterhånden som det er blevet økonomisk attraktivt og teknisk muligt.
    Jeg tror ikke at man kunne laserskære en keramisk pladetallerken, med RP10s tværsnit, for 40 år siden?

    Rega har nok kendt til Boron i et pænt stykke tid :) Men er vel først gået all in, da de fik god succes med Apheta?

    Det næste bliver keramik blandet med diamant, en ny arm og en del andre ting. Det ultimative Rega kan frembringe, uanset pris.

    Den kommer til at koste mange penge. Måske 400.000,-. Altså ikke for de fleste. Men Roys og Regas statement, fordi de kan og har pengene til at udvikle den.
     

    X-Cell

    Lorden av Nord!
    Moderator
    Ble medlem
    23.10.2006
    Innlegg
    10.257
    Antall liker
    9.046
    Sted
    Narvik
    Torget vurderinger
    11
    Vi har alle ulike ører og meninger... ber alle om å respektere det og hold diskusjonen på matten. Flere innlegg her i gråsonen for personangrep.
    tråden nlir stengt vis det ikke kan diskuteres uten å ty til regelbrudd.

    mvh
    moderator
     

    Lars DK

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    30.07.2007
    Innlegg
    211
    Antall liker
    184
    Sted
    Danmark
    Torget vurderinger
    12
    Dagen går på hæld, det nye år nærmer sig, ønsker alle et godt nytår :)

    Det er blevet til en hel del vinyl spinning på denne, i året som er gået. Specielt efter Aphelion kom på, og mere kommer helt sikkert i det nye år...

    WP_20161231_15_13_59_Pro.jpg
     

    Vinylsound

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    16.10.2009
    Innlegg
    198
    Antall liker
    65
    Torget vurderinger
    2
    Jeg har en RP8, og forskjellen opp til RP10 virker astronomisk når man leser denne tråden. Stemmer dette ?... noen som har testet de opp mot hverandre med lik pu. Referanse til tester er ikke intressant - de kan jeg lese selv.
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Ja det stemmer og forskjellen mellom de to er stor. Det er kun at de ligner pga lik plint. Alt annet er av bedre kvalitet.
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn