Michell Orbe vs. Dr Feickert Woodpecker vs. VPI Classic 3.

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Etter kresent å ha vurdert spillere kun etter utseende, endte lista sånn her:

    - Linn Lp12
    - Rega Rp10
    - Michell Orbe/ Gyro
    - Dr. Feickert Woodpecker
    - VPI Classic 3/ Signature

    Planen er å sette ny pickup først på RP3-en min, som noen foreslo i en annen tråd jeg hadde her, deretter kjøpe drivverk og flytte arm og pickup over, og så kjøpe ny arm til slutt. Dette litt for å skaffe meg erfaring med hva som skjer ved utskiftninger, og litt fordi jeg ikke har råd til å betale alt på en gang. ARC PH6-phonotrinn er på vei innen jul, så det blir spennende å se hva det gjør.

    Okei, så jeg ville aller helst veldig gjerne ha en Linn Lp12, men etter et par gjennomlyttinger, blant annet på forsterker veldig lik min egen, og med tre forskjellige tonearmer og to forskjellige pickuper, måtte jeg surmulent konkludere med at det er noe i den lydfilosofien jeg ikke trives med. Skuffende, da det klassiske designet deres ser helt riktig ut. Forøvrig synes jeg det låt mye bedre i et rent Linn-anlegg.

    Så har jeg fått høre på en Rp10 et par ganger, uten at lytteinntrykkene gav meg noe i noen som helst retning, så ut med den. Har også lyst på noe som føles mer solid.

    Deretter sitter jeg igjen med de tre nederste. Forleløpig har jeg hørt en Michell Gyro, som jeg syntes låt helt fantastisk, og som får meg til å konkludere med at da må Orbe være enda mer fantastisk. Jeg sparer heller litt lenger og går rett på den, fremfor å kjøpe en Gyro jeg bare begynner å oppgradere. Det jeg likte i lyden med Gyroen, var at den opplevdes utrolig in-the-pocket og presis, et magasug, rett og slett. Orbe sies å være litt mørkere i signaturen og mer såkalt dypbass, så det ligger veldig for meg i så fall. Synes også konstruksjonen på Michellspillerne er flotte og de føles solide og funksjonelle i designet. Derfor leder Orbe hittil, helst i SE-versjon, men de koster jo det samme ser det ut til.

    Men jeg gir meg ikke. Mulig jeg får til en Dr. Feickert-lytting i løpet av helga, så det blir spennende. De klarer først og fremst å se klassiske OG moderne ut på samme tid, et veldig tiltrekkende design. De virker i tillegg utrolig solide, har forskjellige smakfulle finisher, og ser veldig brukervennlige ut.

    Så er det VPI Classic 3 (eller Signature, som den nå heter), som jeg egentlig synes ser kulest ut i den grå industrielle looken. Hvordan i heite hule skal man få hørt på en slik en? Var innom Lyric for en måneds tid siden, men de hadde kun et par andre modeller enn Classicen og de virket usikre på hva som skjer videre der grunnet dødsfall. Sendte en mail for noen dager siden, uten å få svar, men det er vel tvilsomt at de tar inn en slik modell med det første uansett. Sjansen for å få lytta på en er da laber. Dessuten ser det ut som den nye Signature kun kommer i svart pianolakk, som jeg kanskje synes er noe av det styggeste som finnes på noe som helst av møbelobjekter (no offense (jo, litt)). Også virker det som om man må kjøpe den med tonearmen deres, som forsåvidt ser fin ut, men jo forpurrer planen min litt. Så den kuleste er da foreløpig nederst på lista.

    Spørsmål til den kunnskapsrike eteren:

    Hva gjelder pickup tenker jeg å prøve meg på en Lyra Delos eller en Grado av noe slag, uten at jeg har hørt noen av dem. Tanker om det? Jeg så på en video at ARC bruker en Grado Statement på en VPI TNT i testlyttingene sine, og Lyra Delos blir jo nevnt over en lav sko. Dette med MC-pickup blir nytt for meg, så jeg er usikker på hva som vil passe best med det Riaa-trinnet som kommer. High output ser ut til å være greia?

    Finnes det noen andre enn Lyric i østlandsområdet som fører VPI? Evt noen gjennomentusiastiske forumlesere som har en Classic 3 de har lyst til å demonstrere?

    Musikksmaken min er ubegripelig schizofren, så må ha noe hvor det meste låter bra :)
     

    impulse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    26.02.2006
    Innlegg
    13.199
    Antall liker
    7.674
    Sted
    Hølen
    Det ligger en Orbe med SME 5 på brukten til 40% av nypris. Det er et så safe kjøp som du kan få.
    Eller er jo CA inne på noe. Så lenge du ikke har vurdert disse spillerne med like forutsetninger mht pickup og riaatrinn, og selvfølgelig i det samme oppsettet forøvrig, er det jo ikke bare platespillerne du har vurdert, for å si det sånn. For øvrig må det jo bemerkes at det skal godt gjøres å finne to pickup-fabrikanter som ligger lenger fra hverandre i "huslyd" enn Grado og Lyra. Men en Lyra på en Orbe som den jeg nevner over her, og dernest en kompetent riaa fra eksempelvis Avid, Whest, ASR eller en annen velanskrevet produsent burde være en relativt smertefri vei til vinyl-vellyden.
    Med hensyn til listen din ville jeg garantert tatt med en Roksan Xerxes og en Wilson Benesch Circle 25....
     
    Sist redigert:

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Joda, jeg er jo klar over det. Men sånn er det alltid - er kul umulig å få eksakt like forhold. Allikevel synes jeg det går an å få en følelse for drivverket. Da jeg hørte på Linn-spillere, f.eks. var det tre forskjellige strømforsyninger, og to av dem gikk på samme pickup - som jeg faktisk har selv. En del gjenkjennende kvaliteter selvsagt, men la også merke til forskjellene.

    Ellers er jeg ikke så begeistra for Roksan og WB rent utseendemessig, men de skal jo låte fint. Den Orben virker som et bra kjøp, ja. Dessverre har den nok forsvunnet innen jeg får panta nok flasker til å få råd ... :p
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Forskjellige pickuper gir jo store forskjeller. Og tester du med forskjellige Riaa-trinn i tillegg er kanskje forskjellene du hører mer av andre komponenter enn fra drivverk. Jeg lot meg feks ikke fasinere første gang jeg hørte Rega RP10. Men det var fordi mine ører ikke har spesielt sansen for Rega sin Apheta pickup. Når jeg fikk den med Lyra Delos og Avid Pulsus riaa så ble det så bra at jeg endte opp med dette.

    Alle spillerne du ramser opp er helt i toppen av spillere. Mitt råd er at du leser deg opp på tester og får litt tak på hvilken signatur drivverket har. Gjør det samme med pu. Masse info og tester der ute. Så er det å begynne å zoome seg inn og teste ett par spillere opp mot hverandre...
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Ellers, om du er i Oslo, så kan du sikkert komme til meg for en kopp kaffe og noen skiver på en Feickert med SME og Ortofon. :D

    Og noen tanker om Feickert vs. VPI Scoutmaster på kjøpet.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Jeg drikker bare ting som ikke gir panteflasker! Ellers kan det hende jeg slår til på det tilbudet ditt, Zomby. Legger deg til her, så kommer jeg tilbake til det :)

    CA - jo, det er jo det jeg holder på med. Det er en interessant reise. Noe av moroa med å bytte ut ting en etter en er jo rett og slett for å få den erfaringa. Og særlig det med å bytte over noe til et nytt drivverk. Tror egentlig jeg kommer til å bytte drivverket før jeg bytter pickup, på den måten kan jeg flytte over en lyd jeg er godt kjent med for å tydeligere kunne høre hva forskjellen blir.

    Flott oppsett der, KjellR. Ut med Sonosen, sier jeg ...
     

    Øyvind I

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    23.10.2010
    Innlegg
    102
    Antall liker
    29
    Sted
    Ski
    Torget vurderinger
    4
    Skjønner ærlig talt ikke hva du ikke liker med lydfilosofi til Linn'en. Filosofien er jo lik de andre - få mest mulig ut av vinylplate. Er jo 30 år siden (før Lingo 1) det var litt fet bass

    Uasett, stemmer i at du burde høre på Roksan. Hørte på en kompis Xerkses (nyeste utgave), største strømforsyning og referanse RIAA'en til Roksan med SME IV + Ortofon Candenza Bronze i går (via Roksan Caspian forsterkersett på Linn Majik 109 høytalere). Utrolig mengde detaljer og engasjerende (konkluderte forøvrig at ny RIAA kom øverst på min handleliste siden selv om Lintoen er god til prisen så er den ikke på nivå med eksempelvis Roksans eller Linns nyere).
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.603
    Antall liker
    58.108
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Jeg har noen personlige betraktninger vedr åpningsinnlegget.
    Det er mulig at en Grado ikke er dumt sammen med AP høyttalerne.
    Grado pick uper er ofte litt rundere og varmere i lyden enn gjennomsnittet, noe jeg mener er en god ting i en slik match.

    Å plukke av armen på RP3 er ingen god ide`. Da er den ingenting verdt, og du får ikke solgt den.


    Jeg hadde spart til komplett spiller når jeg først skulle handle.
    Lettere å gjøre bedre kjøp på pakke også vil jeg tro, slik at forskjellen på "spareforsøket" ikke blir så stor.

    Woodpecker virker moderne og solid. Lett å sette opp uten mye "mikk-makk". Gode omtaler alle steder.
    Sett på en Jelco arm og en pick up du liker lyden av og som matcher anlegget ellers.

    Jelco er populær og lettsolgt, så den blir du kvitt om du vil ha en dyrere arm senere.
    (Ikke nødvendigvis bedre)

    Tillater meg å vise et bilde jeg har tatt av srtorp sin Dr Feickert med Jelco 12" og Ortofon Quintet Black.
    Flott kombi.

    CIMG7599.jpg
     
    Sist redigert:

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Skjønner ærlig talt ikke hva du ikke liker med lydfilosofi til Linn'en. Filosofien er jo lik de andre - få mest mulig ut av vinylplate. Er jo 30 år siden (før Lingo 1) det var litt fet bass

    Uasett, stemmer i at du burde høre på Roksan. Hørte på en kompis Xerkses (nyeste utgave), største strømforsyning og referanse RIAA'en til Roksan med SME IV + Ortofon Candenza Bronze i går (via Roksan Caspian forsterkersett på Linn Majik 109 høytalere). Utrolig mengde detaljer og engasjerende (konkluderte forøvrig at ny RIAA kom øverst på min handleliste siden selv om Lintoen er god til prisen så er den ikke på nivå med eksempelvis Roksans eller Linns nyere).
    Vel, jeg har nå hørt på det et par ganger og ble liksom ikke fenga. Jeg er ikke så veldig flink til å beskrive akkurat, men opplever at Linn har en signaturlyd som noen liker og noen ikke liker, også havner jeg et sted midt i mellom. Synes det låt ålreit, men ble ikke så veldig grepet, må jeg si. Så da går jeg videre, siden det er andre alternativer. Akkurat som om det har en slags mellomtonefølelse som jeg synes står og sperrer litt. Prata med en fyr jeg kjenner som er veldig Linn-fan, og han sa "jeg liker litt feit mellomtone, derfor liker jeg Linn". Så kanskje det er det.

    Utover det så kan man saktens si at en platespiller bare skal spille presist og støyfritt, men det virker jo som om ikke det er så lett, og vil tippe tilnærminga til "presist og støyfritt" er med på å skape en signatur, som sikkert blir plukka opp videre av pickup og tonearm.

    Takker for tips på Roksan, men utseendet faller ikke helt i smak. Låter sikkert fint, forøvrig :)
     

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Jeg har noen personlige betraktninger vedr åpningsinnlegget.
    Det er mulig at en Grado ikke er dumt sammen med AP høyttalerne.
    Grado pick uper er ofte litt rundere og varmere i lyden enn gjennomsnittet, noe jeg mener er en god ting i en slik match.

    Å plukke av armen på RP3 er ingen god ide`. Da er den ingenting verdt, og du får ikke solgt den.


    Jeg hadde spart til komplett spiller når jeg først skulle handle.
    Lettere å gjøre bedre kjøp på pakke også vil jeg tro, slik at forskjellen på "spareforsøket" ikke blir så stor.

    Woodpecker virker moderne og solid. Lett å sette opp uten mye "mikk-makk". Gode omtaler alle steder.
    Sett på en Jelco arm og en pick up du liker lyden av og som matcher anlegget ellers.

    Jelco er populær og lettsolgt, så den blir du kvitt om du vil ha en dyrere arm senere.
    (Ikke nødvendigvis bedre)

    Tillater meg å vise et bilde jeg har tatt av srtorp sin Dr Feickert med Jelco 12" og Ortofon Quintet Black.
    Flott kombi.

    Vis vedlegget 409655
    Ja, det her er en utrolig flott spiller, må jeg si. De Jelco-armene er også pene i konstruksjonen. Fin bue.

    Som sagt så jeg i en ARC-dokumentar at de bruker Grado på testspilleren sin når de sjekker utstyret, så ble nysjgerrig på det. Og pickupene er veldig pene. Når det gjelder dette med såkalt "varm" lyd, må jeg innrømme at jeg ikke helt skjønner hva som blir ment alltid. Den referansen jeg har til varm er fra det gamle NAD-anlegget til faren min, men noen ganger snakkes det om "varm mellomtone", f.eks., og det fantes det ikke noe særlig av der. Kanskje en grunn til at man har smaksjul i vinverdenen, sånn at alle veit hva det refereres til? Nuvel. Takk for innspillet på Grado, i hvert fall.

    Utover det kommer jeg kun til å flytte armen midlertidig, frem til jeg kjøper ny arm, og flytter den gamle tilbake til Regaen - da burde den jo kunne bli solgt. Men usikker på om jeg skal selge den eller bare sette den på kontoret etterhvert. Vel, dette blir en gradvis prosess, er planen.

    Men fortsatt ingen som veit noe om å få hørt en Classic 3, altså?
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Med din forsterker og høyttalere er mitt tips at du så absolutt ikke bør utelukke Rega RP10. Jeg vet ikke hvilken pickup og riaa du hørte RP10 med, men ofte er det med Apheta 2 og Rega Aria. Det var i mine ører ikke mer en ok. Men med en pickup fra Lyra og en god MC riaa tror jeg du ikke ville ha angret. Jeg hadde for øvrig Linn LP12 med samme Lyra pickup. Det spilte veldig bra, men etterhvert ble jeg litt lei av at mange plater låt litt likt. Alle hadde Linn signaturen. Med Rega RP10 får du en dynamikk og oppløsning få, om noen, i prisklassen matcher...

    Jeg setter på en måte ikke RP10 opp mot de andre du nevner, fordi jeg kun har eid Linn LP12 og en yber modifisert Technics SL1210M5G. Sistnevnte hadde et driv og dynamikk som er veldig avhengighetsskapende. Men RP10 overgikk også den hva gjelder spilleglede, nøytralitet og dynamikk:)

    Ikke utelukke den etter en sub-optimal demo.....Les testene; for de stemmer!!
     
    Sist redigert:
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    Fugazi

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    21.05.2009
    Innlegg
    917
    Antall liker
    259
    Sted
    Bærum
    Torget vurderinger
    13
    Jeg har noen personlige betraktninger vedr åpningsinnlegget.
    Det er mulig at en Grado ikke er dumt sammen med AP høyttalerne.
    Grado pick uper er ofte litt rundere og varmere i lyden enn gjennomsnittet, noe jeg mener er en god ting i en slik match.

    Å plukke av armen på RP3 er ingen god ide`. Da er den ingenting verdt, og du får ikke solgt den.


    Jeg hadde spart til komplett spiller når jeg først skulle handle.
    Lettere å gjøre bedre kjøp på pakke også vil jeg tro, slik at forskjellen på "spareforsøket" ikke blir så stor.

    Woodpecker virker moderne og solid. Lett å sette opp uten mye "mikk-makk". Gode omtaler alle steder.
    Sett på en Jelco arm og en pick up du liker lyden av og som matcher anlegget ellers.

    Jelco er populær og lettsolgt, så den blir du kvitt om du vil ha en dyrere arm senere.
    (Ikke nødvendigvis bedre)

    Tillater meg å vise et bilde jeg har tatt av srtorp sin Dr Feickert med Jelco 12" og Ortofon Quintet Black.
    Flott kombi.

    Vis vedlegget 409655
    Ja, det her er en utrolig flott spiller, må jeg si. De Jelco-armene er også pene i konstruksjonen. Fin bue.

    Som sagt så jeg i en ARC-dokumentar at de bruker Grado på testspilleren sin når de sjekker utstyret, så ble nysjgerrig på det. Og pickupene er veldig pene. Når det gjelder dette med såkalt "varm" lyd, må jeg innrømme at jeg ikke helt skjønner hva som blir ment alltid. Den referansen jeg har til varm er fra det gamle NAD-anlegget til faren min, men noen ganger snakkes det om "varm mellomtone", f.eks., og det fantes det ikke noe særlig av der. Kanskje en grunn til at man har smaksjul i vinverdenen, sånn at alle veit hva det refereres til? Nuvel. Takk for innspillet på Grado, i hvert fall.

    Utover det kommer jeg kun til å flytte armen midlertidig, frem til jeg kjøper ny arm, og flytter den gamle tilbake til Regaen - da burde den jo kunne bli solgt. Men usikker på om jeg skal selge den eller bare sette den på kontoret etterhvert. Vel, dette blir en gradvis prosess, er planen.

    Men fortsatt ingen som veit noe om å få hørt en Classic 3, altså?
    Hei. Du er velkommen for prøvelytting av min VPI classic 3. Den er forøvrig helt original men med speedcontroller.
    Sitter montert Dynavector 20x2L. Bærum er stedet. Send pm
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Med din forsterker og høyttalere er mitt tips at du så absolutt ikke bør utelukke Rega RP10. Jeg vet ikke hvilken pickup og riaa du hørte RP10 med, men ofte er det med Apheta 2 og Rega Aria. Det var i mine ører ikke mer en ok. Men med en pickup fra Lyra og en god MC riaa tror jeg du ikke ville ha angret. Jeg hadde for øvrig Linn LP12 med samme Lyra pickup. Det spilte veldig bra, men etterhvert ble jeg litt lei av at mange plater låt litt likt. Alle hadde Linn signaturen. Med Rega RP10 får du en dynamikk og oppløsning få, om noen, i prisklassen matcher...

    Jeg setter på en måte ikke RP10 opp mot de andre du nevner, fordi jeg kun har eid Linn LP12 og en yber modifisert Technics SL1210M5G. Sistnevnte hadde et driv og dynamikk som er veldig avhengighetsskapende. Men RP10 overgikk også den hva gjelder spilleglede, nøytralitet og dynamikk:)

    Ikke utelukke den etter en sub-optimal demo.....Les testene; for de stemmer!!
    Tar med meg rådet, og om det dukker opp en mulighet skal jeg slå til. Hørte med Van den Hul og Sumiko-pickuper, og det svingte liksom ikke. Tror Riaa var Linn på den ene og Aria på den andre. Jeg liker Rp3-en min, men den klarer ikke fylle potensialet i resten av anlegget, i hvert fall. Og opplever litt av det du sier om Lp12-en din, at ting låter litt likt ...

    Ellers får jeg støtt og stadig høre at Rega spinner for fort? En jeg prata med i forrige uke fortalte at han hadde målt hastighet på 20-30 Regaspillere opp igjennom åra, noen gamle også, og de spilte i følge han alle "et knepp for fort". Noen som har målt?
     

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Jeg har noen personlige betraktninger vedr åpningsinnlegget.
    Det er mulig at en Grado ikke er dumt sammen med AP høyttalerne.
    Grado pick uper er ofte litt rundere og varmere i lyden enn gjennomsnittet, noe jeg mener er en god ting i en slik match.

    Å plukke av armen på RP3 er ingen god ide`. Da er den ingenting verdt, og du får ikke solgt den.


    Jeg hadde spart til komplett spiller når jeg først skulle handle.
    Lettere å gjøre bedre kjøp på pakke også vil jeg tro, slik at forskjellen på "spareforsøket" ikke blir så stor.

    Woodpecker virker moderne og solid. Lett å sette opp uten mye "mikk-makk". Gode omtaler alle steder.
    Sett på en Jelco arm og en pick up du liker lyden av og som matcher anlegget ellers.

    Jelco er populær og lettsolgt, så den blir du kvitt om du vil ha en dyrere arm senere.
    (Ikke nødvendigvis bedre)

    Tillater meg å vise et bilde jeg har tatt av srtorp sin Dr Feickert med Jelco 12" og Ortofon Quintet Black.
    Flott kombi.

    Vis vedlegget 409655
    Ja, det her er en utrolig flott spiller, må jeg si. De Jelco-armene er også pene i konstruksjonen. Fin bue.

    Som sagt så jeg i en ARC-dokumentar at de bruker Grado på testspilleren sin når de sjekker utstyret, så ble nysjgerrig på det. Og pickupene er veldig pene. Når det gjelder dette med såkalt "varm" lyd, må jeg innrømme at jeg ikke helt skjønner hva som blir ment alltid. Den referansen jeg har til varm er fra det gamle NAD-anlegget til faren min, men noen ganger snakkes det om "varm mellomtone", f.eks., og det fantes det ikke noe særlig av der. Kanskje en grunn til at man har smaksjul i vinverdenen, sånn at alle veit hva det refereres til? Nuvel. Takk for innspillet på Grado, i hvert fall.

    Utover det kommer jeg kun til å flytte armen midlertidig, frem til jeg kjøper ny arm, og flytter den gamle tilbake til Regaen - da burde den jo kunne bli solgt. Men usikker på om jeg skal selge den eller bare sette den på kontoret etterhvert. Vel, dette blir en gradvis prosess, er planen.

    Men fortsatt ingen som veit noe om å få hørt en Classic 3, altså?
    Hei. Du er velkommen for prøvelytting av min VPI classic 3. Den er forøvrig helt original men med speedcontroller.
    Sitter montert Dynavector 20x2L. Bærum er stedet. Send pm
    Herlig! Da får du nok en PM! :)
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.428
    Antall liker
    25.882
    Torget vurderinger
    24
    Ligger en Feickert med Kuzma på brukten. Den hadde jeg vurdert.

    Det viktigste for å få gode råd på sentralen er å skaffe seg så vidt mye erfaring at man kan være presis på hva som er vesentlig og ikke for en.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ
    K

    Kleine Freiheit

    Gjest
    Med din forsterker og høyttalere er mitt tips at du så absolutt ikke bør utelukke Rega RP10. Jeg vet ikke hvilken pickup og riaa du hørte RP10 med, men ofte er det med Apheta 2 og Rega Aria. Det var i mine ører ikke mer en ok. Men med en pickup fra Lyra og en god MC riaa tror jeg du ikke ville ha angret. Jeg hadde for øvrig Linn LP12 med samme Lyra pickup. Det spilte veldig bra, men etterhvert ble jeg litt lei av at mange plater låt litt likt. Alle hadde Linn signaturen. Med Rega RP10 får du en dynamikk og oppløsning få, om noen, i prisklassen matcher...

    Jeg setter på en måte ikke RP10 opp mot de andre du nevner, fordi jeg kun har eid Linn LP12 og en yber modifisert Technics SL1210M5G. Sistnevnte hadde et driv og dynamikk som er veldig avhengighetsskapende. Men RP10 overgikk også den hva gjelder spilleglede, nøytralitet og dynamikk:)

    Ikke utelukke den etter en sub-optimal demo.....Les testene; for de stemmer!!
    Tar med meg rådet, og om det dukker opp en mulighet skal jeg slå til. Hørte med Van den Hul og Sumiko-pickuper, og det svingte liksom ikke. Tror Riaa var Linn på den ene og Aria på den andre. Jeg liker Rp3-en min, men den klarer ikke fylle potensialet i resten av anlegget, i hvert fall. Og opplever litt av det du sier om Lp12-en din, at ting låter litt likt ...

    Ellers får jeg støtt og stadig høre at Rega spinner for fort? En jeg prata med i forrige uke fortalte at han hadde målt hastighet på 20-30 Regaspillere opp igjennom åra, noen gamle også, og de spilte i følge han alle "et knepp for fort". Noen som har målt?
    I følge målinger av Hifi News går i det minste rp6 og rp8 for raskt. Begge går +0,3%. Så ja, det er nok bevisst fra Rega.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Jeg leste litt om det, og jeg veit det er bevisst - de to argumentene jeg fant går på a.) at motoren vil sakke over tid, og b.) at det vil bli riktig hastighet med plata på spilleren og pickupen nedi. Men jeg synes det høres rart ut det siste - betyr det da at alle andre spillere går littegrann saktere med nåla på plata enn uten? Hva blir riktig? Og blir det forskjell i hastigheten med og uten f.eks. clamp, eller med 140 grams plate og 180 grams? Jada, mye å lære ... godt man har Google, åssen klarte folk seg før?
     

    Fosse

    Æresmedlem
    Ble medlem
    19.08.2003
    Innlegg
    11.428
    Antall liker
    25.882
    Torget vurderinger
    24
    Her vil det teoretisk være forskjell på AC- og DC-motorer og om produsenten har tro på svak eller sterk motor. Tror nok heller at dette er et bevisst valg av Rega. Jeg kan justere hastigheten på mine spillere, og da setter jeg den så tett på riktig hastighet jeg kommer.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.404
    Antall liker
    17.097
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Hva med Sota som et alternativ til de nevnte?
    Er det forresten noen som har agenturet på de i Norge nå?
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Sota er jo veldig pent, må jeg si. Lasses Hifi i Sverige er eneste som kommer opp i Skandinavia på nettsidene deres. Ellers ser det ut som om det kommer en ny Reed-spiller som ser veldig kul ut .. 1C heter vel den .. Også har man også Fern & Roby, i støpejern og bronse. Ja, det er selvsagt andre ting som er kult, men om det ikke finnes i området er det kjipt å kjøpe noe i blinde :) Litt praktisk må man også tenke ..
     
    • Liker
    Reaksjoner: ptb

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    RP10 blir alle justert individuelt fra fabrikk. Og så står det i testen du refererer til at det lille hastighetsavviket på den raske siden er typisk for Rega rett ut av esken. Etter en stund når den er innkjørt går avviket ned mot 0%.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Og: 0,4% ? Det er 0,13 runde for mye i minuttet, det. Hørbart?
     

    HSJ

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    15.01.2016
    Innlegg
    211
    Antall liker
    87
    Sted
    Ormåsen, Øvre Eiker
    Torget vurderinger
    5
    Sikkert følbart, i form av vitalitet og engasjement? Om den går seg til, er vel bare å sjekke spilleren etter en stund. Skal jammen kjøpe den Feickert-plata og sjekke ...
     

    ptb

    Æresmedlem
    Ble medlem
    27.11.2008
    Innlegg
    14.404
    Antall liker
    17.097
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    13
    Etter en stund når den er innkjørt går avviket ned mot 0%.
    Det høres veldig merkelig ut. Hvorfor skulle det være sånn? Styringselektonikken må "gå seg til" og begynne å kjøre motoren saktere? Mekanikken må innkjøres og så gå saktere?
    Jeg er også litt forundret over dette. Er det noen som kan gi en forklaring på hva det er som går seg til slik at hastigheten endres/går ned?

    Om man googler og leser litt om dette tema konkret mht RP 10, så tilsier andre tester/målinger at hastigheten har vært korrekt (målt mot sinustone). Det gis inntrykk av at også dette har vært ut av esken spillere. Mao - ikke spillere som har gått seg til, eller...? I såfall - hva når de går seg til?
    Videre fremgår det at hastigheten kan justeres i PSU, men ikke forklart annerledes enn at det ikke er lagt til rette for at bruker skal/kan gjøre dette.
     
    Z

    Zomby_Woof

    Gjest
    Det er vel fortsatt AC-motor på Rega? altså synkronisert mot nettspenningen selv om den er transformert ned? eventuelt AC-spenningen på den eksterne strømforsyningen?
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    karlinn

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.10.2005
    Innlegg
    777
    Antall liker
    110
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    7
    Jeg ville prøv å dra på besøk noen steder og lytte til en gammel Technics SP10, en ombygget Lenco eller en Garrard før du hopper på en nye spiller. Selvom de 3 er litt forskjellig så har de et til felles fremover mange andre spillere, de har et drive i musikken som er vanskelig å slå. Om du liker den type lyd.
     
    • Liker
    Reaksjoner: HSJ

    bluesbreaker

    Hundeeier
    Ble medlem
    05.03.2009
    Innlegg
    22.603
    Antall liker
    58.108
    Sted
    Blåskogen
    Torget vurderinger
    1
    Historien gjentar seg.
    Hvorfor kommer folk trekkende med alt mulig av platespillere når det er spørsmål om Orbe, Woodpecker og Classic 3?

    Jeg mener jo også at min spiller er bedre enn alle disse, og kunne gjerne anbefalt den jeg har sjøl.
    Imidlertid er det ikke det saken gjelder.

    Nå skjærer det ut her, slik at man begynner å diskutere hastighet på Rega nok en gang!

    Alle vinyltrådene flyter ut i svada og blir mer eller mindre like når folk bare maser om sine egne favoritter og kjepphester.
     

    karlinn

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    16.10.2005
    Innlegg
    777
    Antall liker
    110
    Sted
    Bergen
    Torget vurderinger
    7
    Historien gjentar seg.
    Hvorfor kommer folk trekkende med alt mulig av platespillere når det er spørsmål om Orbe, Woodpecker og Classic 3?

    Jeg mener jo også at min spiller er bedre enn alle disse, og kunne gjerne anbefalt den jeg har sjøl.
    Imidlertid er det ikke det saken gjelder.

    Nå skjærer det ut her, slik at man begynner å diskutere hastighet på Rega nok en gang!

    Alle vinyltrådene flyter ut i svada og blir mer eller mindre like når folk bare maser om sine egne favoritter og kjepphester.
    Du har helt rett :)
    For min del, beklager den snakk om andre spillere en spurt om, virket som i hans beskrivelse at han er ut etter en lyd karakter som nevnt i i mitt innlegg :)
     
    Sist redigert:

    Dazed

    Æresmedlem
    Ble medlem
    29.01.2003
    Innlegg
    20.540
    Antall liker
    7.230
    Sted
    Sarpsborg
    Torget vurderinger
    2
    Ikke de med Wave Mechanic PSU! ;)

    Jeg mente forøvrig ikke at 0,13 ekstra runder i minuttet var spesielt mye.
     

    ChrisAndre

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    17.09.2013
    Innlegg
    2.811
    Antall liker
    1.555
    Sted
    Fredrikstad
    Torget vurderinger
    15
    Historien gjentar seg.
    Hvorfor kommer folk trekkende med alt mulig av platespillere når det er spørsmål om Orbe, Woodpecker og Classic 3?

    Jeg mener jo også at min spiller er bedre enn alle disse, og kunne gjerne anbefalt den jeg har sjøl.
    Imidlertid er det ikke det saken gjelder.

    Nå skjærer det ut her, slik at man begynner å diskutere hastighet på Rega nok en gang!

    Alle vinyltrådene flyter ut i svada og blir mer eller mindre like når folk bare maser om sine egne favoritter og kjepphester.
    Hvorfor er det ikke lov å foreslå RP10 når Rega RP10 står nevnt som andre spiller etter Linn LP12 i åpningstråden. .?
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn