Beogram 3000 / Acoustical 3100 med ST/L arm

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.696
Antall liker
518
Torget vurderinger
1
Hei. Tror dette må være mitt første vinyl-innlegg.

Har anskaffet en helt strøken beogram 3000, Acoustical-versjonen (dessverre ikke Thorens). Men forstår det slik at den bruker samme motor som td124 og skal være mer eller mindre like god som Thorens-versjonen av beogram3000.

Hva *gjør *jeg med denne? Skulle ideelt sett fått påmontert en ny arm som er kompatibel med moderne pickuper, men jeg vet ikke hvor trivielt dette er. Spilleren starter automatisk når jeg beveger armen. Jeg kan selvsagt bruke den som den er, men det blir nok et problem når jeg trenger ny pickup...

Reimen har forresten falt av inni spilleren, det virker som jeg må løfte hele drivverket av for å komme til?

Kunnskapene om vintage-platespillere er nok omvendt proprosjonalt med kunnskapene innen alt annet:) Jeg kunne kanskje googlet meg til et svar, men tenkte det kunne være hyggelig å spørre i forumet.
 
Sist redigert:

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.696
Antall liker
518
Torget vurderinger
1
Var ikke verre enn å skru av noen skruer for å kunne løftet metallbeskyttelsen av, og da var det en enkel sak å sette reimen på plass. Men jeg sliter med 100hz brumming som forplanter seg i hele plintet, og at reimen ikke ser ut til å samstille 100% med sporet i motorspindelen.
det første kan hende forsvinner når jeg kobler i en riaa med jording, mht til det andre ser det ut til at motoren har sunket litt. Det gjør at kun det øverste sporet blir det nederste, og velger jeg det øverste sporet (33 1/3), som da ikke eksisterer, så faller reimen av. Skal åpne hele sulamitten i morgen og ta en nærmere kikk.
 

pekaill

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2011
Innlegg
1.672
Antall liker
1.091
Sted
Averøy
Torget vurderinger
5
Gratulerer med fin platespiller! Er det den som var annonsert på finn? Jeg tror at motoren er en "ausenlaufer" som er motortypen som en kunne bytte til på en Thorens etter at lagrene med originalmotorene var tomme.

 

Hardingfele

Æresmedlem
Ble medlem
25.10.2014
Innlegg
22.556
Antall liker
15.588
Torget vurderinger
2
Jeg så den Finn-annonsen. Du har fått tak i en sjelden spiller som har samleverdi om den er velholdt.
Beolab 5000 forsterkeren ble først tilbudt med denne platespilleren, før man gikk iver til å bruke TD124 II

Beogram 3000 (Acoustical)

på analog-forum.de er det mye info om den.

Det er garantert at du bør strippe motoren, rense den for gammel olje og bytte ut gummioppheng, etc. Deler finnes på nettet, samt mange veiledninger når det gjelder motoren.

Suchergebnisse - Analog-Forum
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.696
Antall liker
518
Torget vurderinger
1
Takk for svar og linker. Ja, det var den som var på finn. Den er så å si helt strøken, og jeg ønsker i utgangspunktet å sette den i god stand til eget bruk da jeg ikke har platespiller fra før av. Den trenger ihvertfall en ny reim (ikke overraskende), og kanskje en liten justering av motoren, men ellers ser alt til å være i veldig fin stand inkludert begge neonpærene til stroboskopet.

Motoren er den som er avbildet. Ganske kraftig sak som snurrer helt fint, men trenger nok litt vedlikehold. Jeg var kanskje ikke helt klar over hva jeg kjøpte så jeg håper det ikke blir altfor mye jobb å sette den i tipptopp stand. Jeg tror jeg fikk løftet motoren litt opp, men nå ser det ut som reimen faller av når jeg bruker det nederste sporet. Regner uansett med at dette blir en enkel sak å justere. Men det var en liten nedtur da jeg håpet den skulle være "good to go".
 

nma

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.12.2003
Innlegg
4.696
Antall liker
518
Torget vurderinger
1
Etter å ha gått over spilleren, ser det ut som den eneste feilen (uten morknet drivreim) er at motoren har sunket litt, dette er også årsaken til at det brummer litt. Tok meg ikke tid til å demontere motoren for å se om det var en pakning eller noe som var løs, men jeg regner med at dette er grei skuring å fikse. Den har sikkert ikke noe imot litt smøring heller. Det gjenstår å se om jeg gidder å bruke mer tid på dette, eller om jeg bare selger den videre til en entusiast, da den utseendemessig ikke passer helt inn i anlegget :)
 

Boogie-Stian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.08.2009
Innlegg
387
Antall liker
78
Torget vurderinger
7
Hvordan endte det opp ?
Flere som har 3100 i Norge ?

mvh.
Stian
 
Topp Bunn