Kraftig støy med ny Micro Benz SLR Gullwing

stoni

Medlem
Ble medlem
08.01.2003
Innlegg
33
Antall liker
29
Torget vurderinger
6
Nå er jeg i ferd med å gå tilbake til forhandler med Gullwingen, men er redd for å bli avvist, noen som kan indikere hva som kan være galt:confused:

Har en Mørch UP4 unipilot arm. Her kan armen tas av basen. Uten armen på, kommer den sedvanlige støyen fra RIAA-en, litt brumming, og støy fra transistorene når jeg skrur opp lyden godt over lyttevolum. Platespiller og arm er begge jordet som jeg alltid gjør til RIAA-en. Setter jeg på armen med Gullwingen, genereres en krafitg støy, som fra TV-en nå den ikke får inn signal. Det kan også høres en svak tone som går opp og ned i frekvens, tar ca. 15s fra den går fra laveste til høyeste frekvens og ned igjen.

Med tilsvarende Glider -low output, ingen problem:). Tar jeg av en av +pinnen på Gullwingen, forsvinner støyen, det er det samme om jeg tar den venstre eller høyre. Har målt og gått gjennom alle loddinger og internkabel, ingen feil. Motstanden i internkablingen i armen er overalt 0,7 ohm.

Når jeg måler den interne motstanden på Gulllwingen, så er den 33,8 og 37,7 ohm på hhv høyre og venstre kanal. Etter tekniske data skal den være 38 ohm. Kopler jeg kun til høyre/venstre side på stiften, spiller den ene kanalen OK. Spiller jeg med samtidig med høyre og venstre, er den ene kanalen svakere og diffus, noe stemmer ikke med lydbildet og lyden drifter mot en side. Stifen er helt ny og absolutt uskadd, holder på med innspilling og har rundt 15-20 timer på den.

Kommer ikke lengre og er kjempefrustrert:(, er det kablingen i stiften det kan være noe galt med, har noe vært borte i noe tilsvarende? Grunn til reklamasjon?

Stein
 
Sist redigert:

duc999

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.12.2007
Innlegg
2.207
Antall liker
4.552
Sted
Haugesund
Torget vurderinger
3
Hos meg er pu koblet slik:hvit og blå høyre side, hvit øverst og rød og grønn venstre side, rød øverst
 

Rudi

Hi-Fi freak
Ble medlem
06.05.2004
Innlegg
7.471
Antall liker
7.393
Sted
Ute i skauen i Østfold.
Torget vurderinger
37
Hvis du har koblet slik som på tegningen her over og du fremdeles har problemer, er det vel i aller høyeste grad grunn for reklamasjon. Men kanskje prøv å teste pickupen på en annen spiller for dobbel kontroll først, bare sånn for og være heeeeelt sikker ;).
 

stoni

Medlem
Ble medlem
08.01.2003
Innlegg
33
Antall liker
29
Torget vurderinger
6
Heisan, da ser det ut til at det skal ha vært koplet riktig, da er det ikke der feilen ligger!

Målte intern motstand i Glideren også, der var det likt på begge kanaler, mens Gullwingen altså måler forskjellig på hver kanal.

Men, etter å ha gått gjennom alle signalkabler, har jeg funnet en liten synder i den kun 25cm lange kabelen mellom tonarmen og RIAA. Høyre og venstre kabel, når de ligger for nære hverandre, induserer støy i RIAA-en, selv når armen er i hvileposisjon... Og selvsagt er disse kablene uskjermet, så her må det videre justeringer til.

Mye støy gjenstår likevel, og lydbildet er framdeles skjøvet over mot en høyttalerside. Må da bare anta at det er stiften det er noe feil med, da er det forhandleren neste...

Er det andre som opplever at en stift i seg seg selv lager støy, vel og merke uten at den berører plata?
 

Alvar

Medlem
Ble medlem
06.12.2013
Innlegg
26
Antall liker
13
Sted
Lillekvina
Jada, dette har jeg opplevd.....en klar reklamasjonssak da deter tydelig en feil på høyre spole
 

stoni

Medlem
Ble medlem
08.01.2003
Innlegg
33
Antall liker
29
Torget vurderinger
6
Takk for den infoen, det var noe slikt jeg gjerne skulle ha bekreftet/avkreftet:)
 
Z

Zomby_Woof

Gjest
Det høres rart ut, men er nok ikke umulig. Tror ikke det lar seg gjøre å måle motstand eller impedans uten å sette spenning på kretsen og måle strømmen. Regner med at det er akkurat det et multimeter gjør. Men veeeeeldig lite, vel??

Jeg ville nok vært mer skeptisk til å fårsøke å måle inngangsimpedans på en RIAA som er skrudd på, da ender den med å forsterke påtrykt spenning med sånn 40-70dB eller noe...

Men. Ta nå ikke dette for god fisk. Jeg drodler bare om ting jeg strengt tatt ikke har greie på.
 
Sist redigert av en moderator:

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.682
Antall liker
7.922
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Noko er iallfall feil, det er sikkert. Testa nyleg ein Gullwing, og han var fullstendig støyfri i min JMW9Sig-arm + Whest riaa, i tillegg til at eg opplevde han som hakket kvassare enn ein LP - altså beste Benz-lyd eg har høyrt så langt.
Kan det vere jordingsproblem ein eller annan stad?
 

stoni

Medlem
Ble medlem
08.01.2003
Innlegg
33
Antall liker
29
Torget vurderinger
6
Skjønner det er no skepsis til å måle motstanden på stiften, og det bør det kanskje være... Målte på forhand hvor høy spenning som måleinstrumentet setter på spolen, 0,6V. Sammenlignet med outputen fra spolen, 0,00035V kan det se farlig ut, ja. Litt regning gir 10mW som jeg satset på skulle gå bra, og det gjorde det...

Lyden til Gullwingen er flott, ja! Skal jobbe videre med jording og induksjon mellom ledninger. Oppdaget at sistnevnte nok er største utfordringen, men har foreløpig ikke funnet en god nok løsning som fjerner støyen.

Har også byttet høyre/venstre ut fra stiften, lydbilde forskjøv seg da til den andre høyttaleren. Vet at det er mange innstillingsparametre som kan påvirke dette, men klarer ikke å endre på saken, dvs at jeg framdeles mistenker at Gullwingens forskjell i internmotstand må være en produksjonsfeil.

Har nå sendt mail til Mirco Benz, samt ringt Lyric hvor jeg kjøpte stiften. Han var litt skeptisk, men ikke avvisende, lovte å komme tilbake senere. Så slik går nå dagene...:rolleyes:
 
Topp Bunn