Garrard sp 25 mk IV, verdt prisen?

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Jeg har fått tilbud om å kjøpe en nesten ubrukt Garrard SP 25 mk IV. Har inntrykket av at Garrard-spiller ikke står helt høyt i kurs, men er usikker på de seneste modellene som ble produsert, og leser litt diverse meninger om saken.
Jeg har uansett blitt forespeilet en pris på 700 kr, og lurer da på om hva folket her mener om denne prisen? Er det bondefangeri, eller en helt grei pris for denne spilleren?

Lurer også på hva som er den beste stiften? Har tidligere sverget til shure-stifter, men spilleren jeg har nå er ikke helt god, så nå er det ikke lenger stifta det går på. Er dette en helt gangbar stift, eller finnes det noe bedre innenfor ca samme prisklasse? (Har mot normalt bestilt på ebay til rundt en hundrings.)
 

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
Synes Garrard har ufortjent dårlig rykte. En sp25 har idiotsikker helautomatikk og så lenge man justerer stifttrykket rktig (som på alle spillere) så ødelegger den ikke platene dine. Det er også en mellomhjulspiller, noe som ofte blir hyllet for sine gode egenskaper.

Sjekk at automatikken virker, at den starter riktig og stopper når platen er slutt. Dersom den er i god stand (med pickup) og ser pen ut så er prisen grei synes jeg.
Er du misfornøyd eller ønsker å oppgradere til nyere\bedre spiller så er det bare å selge uten tap.


Og hvis noen påstår at Garrard ødelegger platene dine, så referer de til enda eldre modeller med keramisk pickup som krevde høyt stifttrykk samtidig som alle stilte trykket i blinde. 15 grams stifttrykk tar knekken på platene dine, selv om du snurrer de på en aldri så ekslusiv highend platespiller...
 
Sist redigert:

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Takk for svar! Jeg har hatt en Garrard før på lån (husker ikke hvilken modell, det var i tenårene), og den ble behandlet som en uvurderlig skatt av opprinnelig eier. Jeg var i alle fall veldig fornøyd med den, men dette er jo mange år siden.
Har også hørt at Garrard har hatt øknavnet "platespiser", uten at jeg kan si at jeg merket noen spesiell slitasje da. Dette kan jo også gjelde andre modeller enn akkurat denne, som vel var den siste platespilleren i SP-serien.
Jeg har på tidligere spiller hatt stifttrykket på 3-3,5 gram.

Jeg får teste spilleren før kjøp, så den saken er grei! :)
 

bambadoo

Æresmedlem
Moderator
Ble medlem
11.10.2002
Innlegg
22.121
Antall liker
10.575
Sted
Lørenskog
Torget vurderinger
16
Jeg ga vekk en. En annen ville jeg også gi vekk. Men mottaker insisterte på å gi en hundrings eller hva det nå var.
 

Boogie-Stian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.08.2009
Innlegg
387
Antall liker
78
Torget vurderinger
7
Og jeg har en som står klar til å kastes. Ikke det at en velfungerende en er helt ubrukelig, men i mine øyne er den ikke verdt arbeidstimene som kreves for å få den istand igjen. Jeg synes 700 kroner er drøyt for denne. Det må vel være Norges mest solgte spiller omtrent. Finnes på annethvert loppemarked for alt mellom 25 og 100 kroner.

Skulle den være 100% fungerende hører det til sjeldenhetene, og muigens helt grei.

Farmor og farfar hadde en, da vi arvet platene var de ubrukelige desverre.

mvh.
Stian
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Takk for flere synspunkter! Ser ut som meningene spriker veldig når det kommer til Garrarder, altså.

Vel, i følge den som selger den er den lite brukt, i alle fall, og fungerer som den skal. Seff skal jeg teste den først!
Har til gode å se en Garrard på loppis eller bruktbutikk, faktisk. Går akkurat denne modellen for lite, altså?

Om ikke annet er den pen å se på. I alle fall penere enn den skrotete Sharp-spilleren jeg fikk gratis av en venn da den jeg hadde før det igjen gikk fullstendig i stykker.
 

FZ

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.04.2002
Innlegg
3.798
Antall liker
352
Torget vurderinger
3
Den kosta mindre enn 500 som ny, og selv om kroneverdien i dag er en helt annen ville jeg holdt meg langt unna denne spilleren.
 

soundscape

Æresmedlem
Ble medlem
21.09.2005
Innlegg
11.040
Antall liker
33.607
Sted
Nordre Follo
Torget vurderinger
19
Jeg hadde nok heller lagt til noen hundrelapper og kjøpt noe bedre....................
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Problemet er bare at jeg ikke har funnet noe annet tilfredsstillende for under tusenlappen så langt ... Og så er jeg litt sucker for vintage-spillere også, må jeg medgi.

Hva mener dere er hovedproblemet med akkurat denne modellen? Gitt at den er i god stand?
 

rock

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.09.2009
Innlegg
1.858
Antall liker
309
Er en mellomhjulsspiller som nevnt ovenfor.

Ble solgt mange av disse, og har vist holdbarhet siden det er så mange i omløp ennå.

Grei nok til ett eldre rimelig anlegg.

Kan muligens bruke noen av Pickering sine pickup,er.

Stift finner du her av Shure type som passer til orginal pickup:

Replacement type Shure N75-6 stylus for M75-6 M75B | eBay

700,- kr var sikkert i drøyeste laget, men hvis den ser ut som ny, og behandlet pent......

Ville gått ned til det halve når det gjelder stifttrykk var jeg deg - fra 3 - 3,5gr til 1,75 - 2gr.
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.690
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Eg har sett slike til sals for 300 kr og oppover, men har då ikkje sjekka teknisk forfatning.
SP 25 har ein tendens til å gå ujamt (mellomhjulet er nok ikkje heilt idiotsikkert over tid, og desse spelarane er oppi åra no), og armen er ikkje noko særleg. Men mk IV er betre enn dei tidlegare modellane, det er sant.
Likevel:Ein Philipsspelar som gjerne ligg i same prisområde, er typisk betre. Finn du ein japansk beltedriven spelar, har dei oftast betre armar, dersom du ikkje skal på lettvektspickupar. Ein direktedriven japanar er typisk mykje betre, men frå tid til anna finn du også slike under tusenlappen.
Når det gjeld Sharp, er det faktisk råd å gjere "funn" på dette merket. Då Kenwood kom med sin KD 500, var Sharp der og hadde ein ganske lik spelar. Nesten like godt drivverk, men ein arm som var litt meir stusseleg. Kvitt kabinett laga av pressa "kunstmarmor". Ser litt trist ut. Likevel har eg høyrt Sharp gjere svært godt arbeide med platene (då var det ei god platematte og ein "fornuftig" pickup på)
Garrard har også nokre spelararar som er utstyrte med gode armar frå andre produsentar, og desse har langt betre rykte.
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Takker for tips!

Rock: Du har sikkert rett angående stiftetrykket, men jeg mistenker at jeg har lagt det på så tungt fordi stifta hopper bare jeg klør meg i hodet ... (Og stifta er så og si ny, så jeg antar at pickupen for å ha fått for hard medfart av tidligere eier).
Anlegget jeg har nå er noen år gammelt, og nok ikke i høyeste klasse, men mer enn bra nok for en liten leilighet og studentøkonomiklassen.
Takk for lenke! Bokmerkes. Er shure-stifter jeg har brukt tidligere også, og har god erfaring med disse.

Arve: Er spilleren i så god form som beskrevet, så kan jeg jo eventuelt vurdere å bytte pickup etterhvert! Hører deg angående andre spillere (hørt mye pent om Philips, også Technics har fått skryt). Men jeg begynner å bli litt lei av å lete nå.
Mulig Sharp har bedre modeller enn min (RP-11 fra midt åttitall), men denne har vært hardt misbrukt før den kom i mine hender, og den blir bare mer og mer elendig - arma spretter i alle retninger, og den hopper som sagt for et godt ord, uansett trykk og stift. Og så kommer det forfengelige - den er virkelig ikke noe fin å se på! Grå metallic som lett drar til seg smuss og møkk. (Som sagt synes jeg Garrarden er veldig pen, da!) Hehe, kunstmarmor, faktisk!
 

Boogie-Stian

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
25.08.2009
Innlegg
387
Antall liker
78
Torget vurderinger
7
hei !
I min del av landet er det meste som tilbys på loppemarkeder i omtrent oppgitt prisklasse, og vanligvis 50 eller hundre kroner for enkelthetsskyld. Så det er ikke fordi SP 25 er spesielt kjip:)

Andre vanlige spillere å finne er, som nevnt, Philips 212 eller 312, Technics SL-23, og Dual 1225 eller 1214. Alle disse er helt adekvate, og stort sett greie å få i sving uten for mye arbeid (unntaket er 212, der den originale reima blir til tjære, utbedret på senere modeller og 312).

Prøv å finn en SL-23 eller SL-23A De er både vanlige og gode. men kanskje ikke så vintage-preger utseende dog...

Lykke til !

Mvh.
Stian
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Ja, loppemarkeder og sånt i mer rurale strøk har nok mer å by på om man går etter pris. Her i Oslo skrur man prisene i været bare noe er laget i teak eller gammelt stålrør og respatex nesten uavhengig av kvalitet og stand. Dessverre.
Holder ellers et øye på finn.no og enkelte bruktmarkeder her i byen som enda ikke er berørt av vintage-bølgen, men lite hell så langt. Faktisk har jeg sett et par Garrarder til det dobbelte av denne på finn. Skal gi det litt mer tid inntil jeg får testa denne, i alle fall. Men jeg sliter virkelig med å finne noe som både pleaser øret, øyet og lommeboka. ;-)
Jeg skjønner i alle fall såpass som at det ikke er HELT krise å betale dette for akkurat denne spilleren!
 

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
Er en i sandefjord til 400.

Hva med den Garrard 86 sb i Skien til 700? Vet ikke mye om den, men tonearmen så jo iallefall mere moderne ut.

Enig i at det ikke er mye på finn nå.
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Takk for tips! Men ettersom jeg ikke kan kjøre bil, eller tør å overlate frakten til Posten, så prøver jeg å finne en i Oslo. ;)
 

R.R.Police

Medlem
Ble medlem
07.01.2010
Innlegg
44
Antall liker
5
Problemet med Garrard SP-25 for min del, er støyen. Vinylengine opererte en stund med "The rumble in the jungle" som ingress for Garrard-grenen av forumet. SP25 var ikke den billigste, men en slags entry-level for hifi-interesserte i sin tid. Nær alle Sølvsupere og mange Huldraer ble solgt med en SP25 ved sin side, men det var nok mer fordi leverandøren pushet den, heller enn at det var et bevisst valg fra kjøperens side. Dyrere Garrard'er er bedre, hvorav nevnte 86SB nok vil være bra. Drivverket på en 86SB er etter sigende identisk med Zero 100 SB, kun armen er forskjellig. Pickering V15 (som antakelig står på den 86SB'en som selges på finn) er en temmelig døll pickup, så bytte av denne må påregnes. Konklusjon: Som tidsriktig rekvisitt til en Sølvsuper 11 eller 12, er SP25 en ok spiller, men om du vil ha noe bra til samme pris, kjøp heller en japse-spiller, en Dual 1225 (myyye bedre enn Sp25) eller en av de bedre Philips'ene.
 

pekaill

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2011
Innlegg
1.672
Antall liker
1.091
Sted
Averøy
Torget vurderinger
5
Jeg ville gått for en Dual. Disse finnes på finn eller bruktbutikker. Solgte nylig en strøken 1228 for kr 800 inklusive ny stift, og det er nok markedsprisen.
Ellers har jeg sett kjempefine Philipser, DD japansk og mange andre på loppemarkeder for 50-200 kr. Loppemarkedsesongen er vel snart i gang?
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Er en i sandefjord til 400.

Hva med den Garrard 86 sb i Skien til 700? Vet ikke mye om den, men tonearmen så jo iallefall mere moderne ut.

Enig i at det ikke er mye på finn nå.
Jeg så den i Sandefjord nå! Men jeg er litt usikker på om det er en god idé å sende en platespiller i posten? Burde man i så fall sikre tallerkenet og pickupen?
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Jeg ville gått for en Dual. Disse finnes på finn eller bruktbutikker. Solgte nylig en strøken 1228 for kr 800 inklusive ny stift, og det er nok markedsprisen.
Ellers har jeg sett kjempefine Philipser, DD japansk og mange andre på loppemarkeder for 50-200 kr. Loppemarkedsesongen er vel snart i gang?
Har sett lite/ingenting av det selv, dessverre.
 

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
Klart man kan finne billige platespillere på loppis. Har selv funnet to stk Dual 1225 der. Den ene hadde knekt tonearm som jeg ikke merket før jeg kom hjem, den andre var tørr som kristen humor og bråket som et lokomotiv med defekt stift og nølende automatikk.
Man bør skille mellom et repobjekt i ukjent tilstand og en platespiller som man vet virker som den skal.
Og markedet bestemmer prisen. Ser at til og med Fretex skal ha 300kr for utslitte, tydlig defekte platespillere av billigmerker man aldri har hørt om.

Sett deg på toget og kjøp den 86'n.:p
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Det er klart man kan! Men her i byen er det dårlig, og markedet virker litt skrapa. Det som er, er som du sier, stort sett reparasjonsobjekter, og jeg vet ikke om jeg er kyndig nok til å sette i gang noen større operasjoner enn bånd- og pickupbytte, altså. :p
Fretex har blitt noen frekkaser ...

Nå sendte jeg en mail til ham med Garrarden til 400 kr, forsåvidt. Er litt oppsatt på den, av en eller annen grunn. (Og penger spart for en student ...! :D) Men intet er avgjort ennå!
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Styr unna Garrard SP 25, for all del. De som er gærne nok til å anbefale en sånn, har aldri levd med en og aner ikke hva de snakker om. Faren min hadde en, så jeg har slitt med en i noen år. Den går ujevnt, lageret bråker, armen er søppel og du finner lett noe som er bedre. Philips 212(den som er avbildet i annonsen du linket til, fin spiller det!), Dual, Garrard SB 86 eller Zero 100, eldre Technics, Lenco...mulighetene ert mange.
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Styr unna Garrard SP 25, for all del. De som er gærne nok til å anbefale en sånn, har aldri levd med en og aner ikke hva de snakker om. Faren min hadde en, så jeg har slitt med en i noen år. Den går ujevnt, lageret bråker, armen er søppel og du finner lett noe som er bedre. Philips 212(den som er avbildet i annonsen du linket til, fin spiller det!), Dual, Garrard SB 86 eller Zero 100, eldre Technics, Lenco...mulighetene ert mange.
Ja, ok, men tror du at dette også gjelder den 4-generasjonsmodellen?
Takk for øvrige tips!
 

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
Hehehe, jeg støtter også den Philips 308'n i annonsen over.

Er Sp25 virkelig så dårlig, har en mk3 + en dual 1225+ en thorens td 150 + philips 202. Kunne slengt på M75 på alle og kjørt blindtest etterpå....
 
Sist redigert:

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Hmmm ... Nå har jeg fått tilbud om å kjøpe en tilsvarende av den Garrarden for 300 kr, skal også være pent brukt. Valgets kvaler! :D
 

pekaill

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2011
Innlegg
1.672
Antall liker
1.091
Sted
Averøy
Torget vurderinger
5
Jeg har bare gode erfaringer med sending og mottak av platespillere sendt i posten. Tallerken bør tas av eller understøttes og tonearm låses/tapes fast.
Noen spillere har transportskruer. Alle platespillere har jo vært sendt en gang..

Det finnes mange gode kjøp på finn, qxl, her på sentralen o.s.v.

Den Philipsen du linket til over er ok, men har liten tallerken. Den er veldig fin, og passer veldig fint sammen med en gammel Tandberg.
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Takk for tips!

Men hva angår shure-stiften som ble lenket til tidligere, så står det at den passer til Garrard GA200 og MC600, men ikke noe om SB 25?
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Da håper jeg virkelig du hører forskjell, Toillball. Ellers er det rett til øreskylling.

Det virker som om du har lyst på en Garrard SP 25, Photobscura.Det er mer enn jeg begriper. Gjør som du vil, men ikke si jeg ikke advarte deg.
 

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
Hehe, ja jeg begynner å lure på om jeg ikke ha hørt nok på Garrarden min ut ifra den kollektive avskyen SP25 vekker :rolleyes:

En stift passer til pickupen (den klossen der stiften er festet, med ledninger ut bak) den er ment for. Er det Shure M75 pickup på hvilken som helst spiller så passer shure sin stift for M75 (stiften heter N-75).

Sjekk at den aktuelle platespilleren din har Shure M75 først, da jeg tviler på at SP25 ble levert med det.
 

Bånnulka

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
27.01.2010
Innlegg
448
Antall liker
114
Sted
Halden
Styr unna Garrard SP 25, for all del. De som er gærne nok til å anbefale en sånn, har aldri levd med en og aner ikke hva de snakker om. Faren min hadde en, så jeg har slitt med en i noen år. Den går ujevnt, lageret bråker, armen er søppel og du finner lett noe som er bedre. Philips 212(den som er avbildet i annonsen du linket til, fin spiller det!), Dual, Garrard SB 86 eller Zero 100, eldre Technics, Lenco...mulighetene ert mange.
Ja, ok, men tror du at dette også gjelder den 4-generasjonsmodellen?
Takk for øvrige tips!

Har hatt en slik og den spilte ok. Hadde pickering nål på den. Pickering passer godt i disse armene. Den genrasjonen du nevner er bedre enn de tidligere. Litt støy må du regne med,men den er morsom og høre på. Har en II i dag med kerameisk pickup og den bruker jeg på en gammel Telefunken radio. God varm lyd som en blir aldre lei av og høre på.
Prisen er kansje litt stiv,men hva får man egentlig for denne prisen da. Kjøp den og kos deg med ,trur kansje du skal bli litt overasket jeg.


Mvh Roar
 

Photobscura

Hi-Fi interessert
Ble medlem
27.01.2013
Innlegg
55
Antall liker
8
Sted
Oslo
Det virker som om du har lyst på en Garrard SP 25, Photobscura.Det er mer enn jeg begriper. Gjør som du vil, men ikke si jeg ikke advarte deg.
Ja, jeg begynner å lure selv om jeg har en litt forfengelig (og mulig nostalgisk) dragning mot den, altså, selv om jeg kjenner at skepsisen begynner å ta over. Sukk. Misforstå meg rett, jeg vil jo så klart også ha en som spiller ålreit! Så den Philips-spilleren frister sånn sett også (selv om den forfengelige delen av meg sier at det lysere treet ikke kommer til å matche høyttalerne mine. :p). Er det for øvrig noen kjente problemer med liten tallerken?

Takk, Toillball. Klart det, tenkte litt kort der. Er et par år siden jeg kjøpte stift sist, men har ikke bytta før nylig.
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Garrard´en har også en liten tallerken som ikke går ut i platens ytterkant. Ikke helt optimalt lydmessig, siden plata ikke har støtte hele veien. Men på dette lydnivået har det neppe mye å si.
Skal du ha noe som spiller ok, legg på litt og kjøp deg noe skikkelig.
 

rock

Hi-Fi freak
Ble medlem
27.09.2009
Innlegg
1.858
Antall liker
309
Joda har Garrard SP 25 MK IV

Men som Ferguson 3434

Disse ble solgt under en rekke andre navn.











Har Shure stift - ingen tvil om dette.

Min er "overhalt" ser ny ut i forhold til alder.

Kjøpte den for å bruke den sammens med Ferguson receiver - vintage oppsett.

Lyden er ok - i forhold til pris da den var ny.

Har ikke blitt brukt utenom prøvelytting siden kjøp da jeg ikke har fått stablet opp det andre enda.

En matt og noe grå platematte ble som ny etter bruk av Svart skokrem og la dette tørke etterpå.

Men mulighetene er større på en Japansk platespiller, ikke minst ved valg av pickup.

Min Garrarad / Ferguson har en liten knakklyd når armen løftes via automat, men har ingen betydning ved avspilling.

I tillegg til DIN plugg som trenger en overgang, noe som kan være irriterende.
Men på den annen side var også dette ett irritasjonsmoment da jeg eide en Tandberg 2060 med nettopp Din kontakter, og alt nytt av kassettspillere+++ hadde phono kontakter.

Hva som er skikkelig - diskuteres i det brede og det lange her på forumet.

En Directdrive spiller som i sin tid kostet fletta, er av mange ikke en skikkelig platespiller.

Slike som de store Denon og JVC platespillere.
 
Sist redigert:

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Selvfølgelig diskuteres hva som er skikkelig, og det betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker. Min mening, etter å ha levd med en SP 25 i sistegenerasjonsutgave fra 1975-78, og ikke minst opplevd hvilken utrolig forbedring det innebar å gå fra denne til Micro Seikis MB 10, som var deres rimeligste remdrevne spiller, er at om noen kaller Garrard SP 25 en skikkelig og god spiller, er man en kritikkløs vintagefetishist.

Men bevare meg vel, trådstarter må jo gjøre akkurat som han vil.
 
Topp Bunn