Mobile Fidelity

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Jeg husker min aller første Mobile Fidelity-skive. Kjøpt brukt, men som ny, hos en av Oslo's bruktvinyl-pushere for den astronomiske sum av omlag 200kr. Det var dengang, måtte vært på slutten av 80-tallet.

Skiva var MFSL 1-118: Sergio Mendes & Brasil '66.. den første etter at Brasil '65 var over.



Det var en åpenbaring! Jeg hadde aldri hørt makan, det var første gang jeg hadde hørt en audiofil pressing med "ekte" musikk, ikke bare pling-plong.
Selv på mine (ikke veldig vellydende, hverken da eller nå) Dual-spillere dengang låt det bra, og innpakningen var helt utrolig. Skiva var masteret 1/2-speed fra den originale mastertape, kuttet på Ortofon kuttesystem, og presset på 100% jomfruvinyl av JVC i Japan.

Når du holdt plata opp mot lyset, kunne du se rett igjennom den! MFSL gjorde jo også et lite poeng ut av dette, de hevdet at dette var måten å skille ren vellydende jomfuvinyl fra kontaminert resirkulert vinyl på (du vet, gamle tannbørster og hårkammer).

Når den snurret på spilleren var det ikke snakk om hverken lyst, mørkt, skarpt eller noe annet; det låt ufattelig åpent, crisp, søtt og klangrikt. Så fikk det heller være at Sergio's produsent hadde vridd godt opp for perkusjonen. Det låt allikevel helt vilt bra, og jeg ble totalt hektet!

Jeg syntes prisen på kr 200 var helt rått; husk at på den tiden kostet en LP noe rundt 10-20 kroner i bruktbutikkene. Men hele skiva gav en skikkelig "samleverdi-følelse", og når jeg tenker på hvor mye jeg har spilt den, så var det sikkert en av mine billigste skiver pr lytt. Idag ser jeg at denne skiva går for rundt $100-$200 på ebay(!).

Hekta som jeg var, så bar det rett ned til gaukeren igjen; som fersk og fattig medisinstudent så fikk jeg nøye meg med en MFSL-skive til den måneden, og han hadde tilfeldigvis et eksemplar av MFSL 1-515: Charlie Byrd Trio / Byrd at the Gate.



Nok en gang stiv pris, tror det var OVER 200kr, men jøje meg for ei skive! Det låt helt fantastisk bra, langt bedre enn f.eks "Jazz at the Pawnshop" i mine ører, men med minst samme klubbstemninga. Det oset av rør, klirret i glass og gynget i gulvet når trioen dro den ene innertieren etter den andre. Jeg var totalt sementert og hekta på MFSL!

Når jeg nå ser på alt det snacks som MFSL har utgitt, så er det litt av en katalog, noe av det er her;

http://rateyourmusic.com/list/Studdabaker2/mobile_fidelity_sound_lab__vinylography/

Burde jo selvfølgelig ha kjøpt hele rukla når det var tilgjengelig, nå er det jo slike priser at man får helt sjokk. Selv i Anadisq 200-serien som er relativt ny er det mange skiver som ligger rundt $200, og der havnet de straks skiva var out-of-print. Nei, dum og fattig som jeg var så ble det ikke kjøpt. I ettertid har jeg samlet på MFSL-skiver, så man har da noen hyllemeter etterhvert.

MEN; så skjedde jo det helt store. Vinylen fikk en renessanse, med et pang! Plutselig får jeg se lister i Stereophile, dette kunne vel ha vært rundt '95 eller kanskje noe før, fra Acoustic Sounds, Elusivedisc osv. De kunne fortelle at selskaper som Speakers Corner, MFSL, Classic Records, Analogue Productions, DCC og andre trykket opp store opplag med klassiske plateserier; Speakers Corner presset Decca SXL, både 2000 og 6000-seriene, samt Emi ASD. Classic presset lange lister av RCA LSC (Living Stereo Classical) og etterhvert Verve, RCA LSP og masse annet snadder. Og alt dette på 180g supervinyl, masteret fra 1.generasjons mastertape og man brukte kun førsteklasses elektronikk! Akkurat som MFSL i gamle dager!

Hurra! tenkte jeg, og siden jeg etterhvert hadde blitt litt mer bemidlet, så startet jeg mitt eget importforetak, og skivene strømmet inn. Jeg fikk komplett Verve, komplett RCA, komplett Impulse, komplett Decca SXL komplett ditt og komplett datt... ja, bare de titlene som ble gjenutgitt altså. Nå til dags har jeg sikkert minst 10-12 hyllemeter med slike skiver, alle flunkende nye, alle helt supre både musikalsk og lydmessig. Jeg skjønte fort at god lyd var det liten vits i dersom musikken var pling-plong hifimusikk; heldigvis så hadde plateselskapene skjønt dette, og hadde plukket ut kun eieverdige titler for nytrykk.

Ja nå har jeg altså skravlet i vei om mitt møte med MFSL vinyl, det kunne ha vært under "CD/LP med spesielt god lyd", men det er det ikke alle skivene som kan kategorisere under selv om alle låter fortryllende på sin måte; jeg legger det inn under "Vinyl" for å minne om at topp pressinger av topp musikk er den BESTE oppgradering man kan gjøre for sin musikkavspilling. Andre kan kjøpe høyttalere og effektforsterkere til svimlende summer, og samtidig bruke fint lite og mindre på lydkilde og musikk. Jeg synes det er helt poengløst; og gjør omvendt.
Anbefaler alle vinylelskere til å "oppdage" disse plateselskapene og deres vidunderlige musikk, det blir utgitt så mye gode vinylpressinger, som vil ende på ebay for $200 temmelig snart, at det bare er å klinke til nå før det er for sent for akkurat dine skiver.

Mvh Vidar P
 

Geir_H

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.06.2005
Innlegg
1.602
Antall liker
77
Kjøpte ein del av disse inspillingene når dei var tilgjenglig hos narvesen på Stord.
Kunne tenkt meg flere av dei ja.
 

terryboy

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.06.2003
Innlegg
1.254
Antall liker
878
Torget vurderinger
1
Følte meg plutselig mye rikere, da jeg har flere titler med MFSL i vinylhyllene hjemme. Best av alt tre titler med Beatles hvor plastomslaget utenpå enda ikke er sprettet (har to av dem i duplikater som er åpnet). Da er ikke mine 80-talls investeringer så "på jordet" som det syntes enkelte ganger i det øyeblikket jeg la kontantene i selgers hender...
 

Bartesam

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2002
Innlegg
11.973
Antall liker
11.812
Sted
Hus
Hmmmm, kjenner meg igjen der. Blitt brukt rimelig mye penger på MoFi innspillinger de siste 10 årene :(, men det oppveier til tusen den gleden det er å spille disse skivene. :D Har oxo kjøpt en del vanlige skiver fra Japan, som også er presset på den samme gjennomsiktige vinylen fra Victor Company of Japan til overkommelige priser oxo. ;)

Mvh
 

BangBang

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2005
Innlegg
7.301
Antall liker
4.909
Sted
Okka by
Torget vurderinger
7
Har også en del av disse "klenodiene", og håper å skaffe meg flere underveis. Problemet er jo som nevnt at prisene på en del av disse innspillingene er vanvittig høye. :p
Tilgjengeligheten er det jo egentlig ikke noe å si på dersom man surfer litt rundt på nettet, og prisene varierer veldig.
Litt artig er det jo å komme over "skatter" på nettet til en slikk og ingenting ;-)
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Har også en del av disse "klenodiene", og håper å skaffe meg flere underveis. Problemet er jo som nevnt at prisene på en del av disse innspillingene er vanvittig høye.  :p
Tilgjengeligheten er det jo egentlig ikke noe å si på dersom man surfer litt rundt på nettet, og prisene varierer veldig.
Litt artig er det jo å komme over "skatter" på nettet til en slikk og ingenting ;-)
Noe av poenget mitt er også at disse "skattene" finnes NYE i trykk nå, fra f.eks MFSL, Classic, Speakers Corner osv, til en relativt billig penge i forhold til hva de vil koste om ett eller tre år, når de er out-of-print  :D

Mvh Vidar P
 

BangBang

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2005
Innlegg
7.301
Antall liker
4.909
Sted
Okka by
Torget vurderinger
7
Noe av poenget mitt er også at disse "skattene" finnes NYE i trykk nå, fra f.eks MFSL, Classic, Speakers Corner osv, til en relativt billig penge i forhold til hva de vil koste om ett eller tre år, når de er out-of-print  :D

Mvh Vidar P
Har du noen kjappe linker til disse stedene for "oss" som ikke er like bevandret?! ;)
 

High_def

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.04.2005
Innlegg
194
Antall liker
4
Sted
Oslo
Har ingen problemer med å kjenne meg igjen der Vidar. :D

Kjøpte Queens A night at the Opera i august 91. Det var min første. Ikke den beste MF, men bra nok til å appelere både til øret og samlermanien (til den prisen bør en plate være litt eksklusiv).

Deretter ble jeg kjent med Reference Recordings, Sheffield Labs, Nautilus/Superdisc og alle 1/2 speed masteringene.
Det var vel et lite jubileum da jeg i dag kjøpte 30-årsutgaven av Queen/Opera, den første nye 1/2 speed'n jeg har kjøpt på en god stund.

Siden 91 har det blitt svært mange slike plater. Husker fortsatt dumpingsalget fra Mayco-lageret julen 91. Hele restlageret lagt ut for salg til 50 kr pr stk. Tror jeg ødela ryggen på å bære plater de dagene godsakene varte... ;D ;D ;D

Mobile Fidelity er de som satte standarden, og lærte bransjen å gi oss vinyl der kvaliteten på lyden var i høysetet. Det skal de ha mye kred for.

I dag missliker jeg hysteriet rundt disse platene. Prisene er jo absurde, og det finnes dem som beholder forseglede eksemplarer bare for verdistigningen. Hvorfor kan ikke disse slå seg på frimerker?????
Nei, det første jeg gjør når jeg kommer hjem med en forseglet superutgave er å bryte foreglingen og spille platen.
Men det kan jo hende at jeg bare er irritert fordi folk blir sittende på platene og ikke selger dem! Det var et ganske stort marked for disse platene i bruktsjappene rundt i Europa på begynnelsen av nittitallet. I dag ser du nesten aldri disse platene mer. :'(

Jeg leter fortsatt etter en og annen plate. Mangler fortsatt With the Beatles og Hotell California på MF.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
HighDef, takk for fint innlegg. Jeg er hjertens enig i alt, og særlig i det at platene er til for å spilles, ikke for å syltes for evt noen hundrelapper fortjeneste i fremtiden  :D

Jeg skjønte jo nesten at du ville snuse opp denne tråden på grunnlag av overskriften, få jeg vet om har slik stor forståelse og elsk for gode plater på god vinyl ;)

Jeg tror nok platene fra MoFi er og blir dyre straks de er out-of-print (heldigvis relativt rimelige som NYE!); av grunner som du beskriver godt, så har selskapet et spesielt godt navn og rykte blant audiofile... det er liksom noe som henger ved. Men jeg tror nok at plater fra andre selskaper også vil bli sjeldne og ettertraktede etterhvert; skjønt det er jo vanskelig å spå, særlig om fremtiden.
Imidlertid har jeg et eksempel; DCC Compact Classics! Det var ikke mange titlene de presset, men de av titlene som var nogenlunde interessante går jo idag for svimlende priser, fordi selskapet gikk inn for noen år siden. Og skivene deres, f.eks Jethro Tull/Aqualung, Ray Charles & Betty Carter, Stan Getz/Jazz Samba, John Coltrane/Lush Life, div Eagles og Cream osv var jo virkelig noe av det best lydende jeg eier i hyllene.
De har jo dels kommet over overflaten igjen som S&P, hvor de har utgitt noen Peggy Lee-skiver (veldig bra de der), men det ble visst med det... heldigvis kjøpte jeg alle skivene til DCC da de holdt på, de var også litt billigere enn Classic f.eks (tror de lå rundt $22-$23 nye), og angrer ikke et sekund på det. Jo forresten; det var en jeg var dum nok til IKKE å kjøpe, og det var Joni Mitchell/Court&Spark... [slag-i-hodet] fordi jeg hadde den på en 80-talls pressing  :(  hvor dum går det an å bli!

Mvh Vidar P
 

BangBang

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2005
Innlegg
7.301
Antall liker
4.909
Sted
Okka by
Torget vurderinger
7
Mye snadder der ja ;D
Får legge en plan om å ta for meg litt etter litt ;-)

Hvordan er Elusive ved forsendelser osv? (tollgrensa) :-/
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Hvordan er Elusive ved forsendelser osv? (tollgrensa) :-/
I et tenkt tilfelle, og et jeg såklart ikke oppfordrer til å anskue, så kan man be de om å deklarere varene til den verdien du selv ønsker.
Fordel; mindre mva og gebyrer betyr flere plater i hylla.
Ulempe; ulovlig og redusert forsikring på varene, iht deklarert verdi.

Til sist; bytt den jæ... avataren din snart :mad: ;)

Mvh Vidar P
 

BangBang

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2005
Innlegg
7.301
Antall liker
4.909
Sted
Okka by
Torget vurderinger
7
I et tenkt tilfelle, og et jeg såklart ikke oppfordrer til å anskue, så kan man be de om å deklarere varene til den verdien du selv ønsker.
Fordel; mindre mva og gebyrer betyr flere plater i hylla.
Ulempe; ulovlig og redusert forsikring på varene, iht deklarert verdi.

Til sist; bytt den jæ... avataren din  snart :mad:  ;)

Mvh Vidar P
Hehe... Ok... Forstår!

Når det gjelder den jæ... avataren min så synes jeg den er fin jeg ;-)
Som det står under avataren min så hjelper det å TRYKKE PÅ ESC ;)
Da vil den stoppe!

MVH
Kjetil
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
OK!
Fornøyd nå 8)
Kjempemessig! Forandring fryder, eller hva?  ;D

Jeg har handlet fra Elusive i mange år, dengang da sjefen Robert (Bob) Bantz drev mer eller mindre for seg selv; han har alltid vært en hedersmann, og jeg har aldri opplevd noen problem med ham.

Jeg ville nok ha tittet ekstra lenge på, foruten MoFi; ( http://www.elusivedisc.com/products.asp?dept=935 )
også på Classic Records ( http://www.elusivedisc.com/departments.asp?dept=875 )
samt
Alto ( http://www.elusivedisc.com/products.asp?dept=315 ),
Analogue Productions ( http://www.elusivedisc.com/products.asp?dept=341 ),
Speakers Corner (!!) ( http://www.elusivedisc.com/products.asp?dept=371 ),
Pure Pleasure ( http://www.elusivedisc.com/products.asp?dept=1097 ), men det er jo mange bra.. litt avhengig av hvilken musikk man vil ha.

RCA LivingStereo-serien og Mercury LivingPresence-seren til Classic er jo helt suverene da; alle tiders samleobjekter er de også, svært søkt etter på bruktmarkedet (originalene altså), og prisene er skyhøye.

Mvh Vidar P
 

BangBang

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.03.2005
Innlegg
7.301
Antall liker
4.909
Sted
Okka by
Torget vurderinger
7
Har en god del av RCA LivingStereo-serien (klassisk musikk for det meste), og dette er egenlig ikke min største lidenskap, og jeg vurderer å avertere disse, slik at de kan få seg et nytt og bedre hjem. Men så er det dette her med eieglede, samlemani, og "kjekt og ha" ;-)

Når det gjelder Mobile Fidelity, for ikke å snakke om Nautilus Half speed recordings, så er dette inspillinger jeg skal handle regelmessig fremover.

;)
 
T

tjn

Gjest
Har også noen meter med plater fra de nevnte selskap og det eneste riktige og beste vi kan gjøre er å kjøpe platene i det de kommer ut. Nå er Classic godt i gang med å gi ut Everest katalogen så det er bare å sette i gang og bestille. Merkelig forresten, satt og spilte DCC utgivelsen av "Court and spark" før jeg logget meg på.....
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Har også noen meter med plater fra de nevnte selskap og det eneste riktige og beste vi kan gjøre er å kjøpe platene i det de kommer ut. Nå er Classic godt i gang med å gi ut Everest katalogen så det er bare å sette i gang og bestille. Merkelig forresten, satt og spilte DCC utgivelsen av "Court and spark" før jeg logget meg på.....
:( skal du selge...?
Har de to Shostakovitch'ene så langt fra Everest-katalogen (pluss de som kom på DCC); har noen andre originaler også. Kan vel styre meg for Houston SO, men de spilte inn mye med LSO, og de svinger :)

Mvh Vidar P
 

LPA

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
03.05.2003
Innlegg
269
Antall liker
4
Jeg har to UHQR fra Mobile Fidelity for salg/eller bytte:
Pink Floyd: The Dark Side of the Moon. Som ny.
Beatles: Sqt. Pepper's Lonely Hearts Club Band. Forseglet.

Hvis noen er interessert, så send meg gjerne en PM.

LPA
 

High_def

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
11.04.2005
Innlegg
194
Antall liker
4
Sted
Oslo
Ja, tittelen på tråden trakk meg som en flue til godsakene. ;)

Glimrende emne!

DCC ja, det er min store dårlige samvittighet. Har faktisk ikke en eneste av dem. Har bare en av CD'ne de mastret selv. Den er klart bedre enn orginalutgivelsen, og borger jo for en viss kvalitet. Må vel før eller siden ut på bruktmarkedet der...

Ellers så fikk jeg meg Jazz at the Pawnshop for en stund siden, og jeg har jo Byrd at the Gate, så jeg får vel ta en sammenligning. Misstenker at din observasjon er helt korrekt.

Ellers så vil jeg anbefale dere å ta en lytt til de "vanlige" 1/2 speed masterne fra CBS og andre. Her er det både perler og pjatt om hverandre. Synes selv Wish you where here og the Wall er meget bra, mens Bridge over Trouble Water er heller blek.

Nautilus/Superdisc er svært ujevn. Her har du sjokkerende bra ting som Little Feat/Time Loves a Hero og sjokkerende dårlige ting som ABBA/Arrival (diskanten er hevet for å høres bedre ut på midfi-anlegg).

Det er i det hele tatt en facinerende side av musikkverdenen!

Fikk forresten tak i noen Classic Records repressinger av RCA LS på ensidig 45 rpm, bl.a. LSC-2129 (Tschaikowskys violinkonsert med Heifetz og Reiner). Da gikk jeg hjem med et smil fra øre til øre. Det er så skjelden å finne slikt nå.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
De har jo dels kommet over overflaten igjen som S&P, hvor de har utgitt noen Peggy Lee-skiver (veldig bra de der), men det ble visst med det... Mvh Vidar P
EDIT: Ser ut som om Steve Hoffman & co har våknet litt igjen; det står iallefall noen titler på preorder i tillegg til de fine Peggy Lee-titlene..

http://www.elusivedisc.com/products.asp?dept=893

Mvh Vidar P
 

Pesquera

Hi-Fi freak
Ble medlem
25.08.2005
Innlegg
1.381
Antall liker
75
Torget vurderinger
11
Ja, tittelen på tråden trakk meg som en flue til godsakene.  ;)

Glimrende emne!

DCC ja, det er min store dårlige samvittighet. Har faktisk ikke en eneste av dem. Har bare en av CD'ne de mastret selv. Den er klart bedre enn orginalutgivelsen, og borger jo for en viss kvalitet. Må vel før eller siden ut på bruktmarkedet der...
Et tip i så henseende: Prøv eBay.co.uk fremfor .com. DCC er ikke like popupære (=dyre) som i Statene. Det er fullt mulig å få fatt Doors/Eagles osv. for £ 30 - 40 inkl. frakt. Eneste ulempen er at de dukker opp sjeldnere enn i USA.

Er det for øvrig noen som har noen erfaring med Practical Hi-Fi's Nimbuspresninger? Virker som om de har en nærmest mytisk status i UK og priser deretter.
 
T

tjn

Gjest
Dessverre Vidar P, "Cort and spark" blir her ;)....men jeg forstår spørsmålet! :)

Enig angående Nautilus, noen utgaver er faktisk betraktelig dårligere enn originalen, bl.a. Police, det blir lite dynamikk og veldig tynne/lyse oppover, synes jeg da...mens andre igjen er veldig bra.

Ellers har jeg en del av 45rpm "one side" pressingene, det blir jo en del "arbeid" å springe frem og tilbake og skifte, men du som det er verdt arbeidet!

Har kjøpt ett par av Everest platene fra Classic og det lover bra! Husk å kjøpe nå, bare se hva som har skjedd med Mercury Living presence platene som Classic ga ut, priset laaangt oppi der på bruktmakedet.
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
Vinylhysteriet er snart på nivå med vinhysteriet. Hvis et eller annet får en bra omtale løper hele saueflokken rett i butikken å kjøper hele partiet. Det er tydligvis ingen som lenger stoler på egen gane/ører. Prøv feks å finne en av skivene på HPs vidunderliste til under $500.

Nå finnes det heldigvis haugevis av perler som kan kjøpes brukt for 20-25 kroner fordi ingen har fortalt om dem, men disse gir hverken høy status eller trygg alderdom (enda).
 

BigSwifty

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.06.2004
Innlegg
3.625
Antall liker
3.746
Vurderer å selge mine beatles og stones mofi uhqr bokser (m geo-disc osv)

send en pm hvis du er interessert.
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Vinylhysteriet er snart på nivå med vinhysteriet. Hvis et eller annet får en bra omtale løper hele saueflokken rett i butikken å kjøper hele partiet. Det er tydligvis ingen som lenger stoler på egen gane/ører. Prøv feks å finne en av skivene på HPs vidunderliste til under $500.

Nå finnes det heldigvis haugevis av perler som kan kjøpes brukt for 20-25 kroner fordi ingen har fortalt om dem, men disse gir hverken høy status eller trygg alderdom (enda).
Gledesdreper!  ;)
Nja, ikke for å fornekte din allviten omkring andres platesamlinger; for egen del har jeg da visserlig langt over 15k LP-plater som IKKE står på den nevnte liste, som jeg ofte har betalt 10-50kr for på bruktbutikker... kvalifiserer det for en viss streetcred ift å unnslippe saueflokkstempelet..?  ;D

Mvh Vidar P
 
T

tjn

Gjest
Vinylhysteriet er snart på nivå med vinhysteriet. Hvis et eller annet får en bra omtale løper hele saueflokken rett i butikken å kjøper hele partiet. Det er tydligvis ingen som lenger stoler på egen gane/ører. Prøv feks å finne en av skivene på HPs vidunderliste til under $500.

Nå finnes det heldigvis haugevis av perler som kan kjøpes brukt for 20-25 kroner fordi ingen har fortalt om dem, men disse gir hverken høy status eller trygg alderdom (enda).
Knallharde uttalelser, INGEN stoler på seg og sine lenger, sannsynligvis en sannhet med modifikasjoner, men forstår hvor du vil hen. Skriver Dagbladet positivt om en eller annen rødvin kan du bare glemme å drikke den samme vinen helgen etterpå, den er borte fra polet i det du legger avisen i fra deg og den trenger nødvendigvis ikke være god heller, verden vil kanskje bedras?
Mesteparten av vinylen min er vel det vi kan kalle vanlige priser men det bor en samler i de fleste av oss så det blir jo også noen overprisete plater av og til, men er ikke det litt av gleden da?

HP...hvem er det?
 

ayaboh

Hi-Fi freak
Ble medlem
07.11.2005
Innlegg
1.690
Antall liker
7
Hehe. Jeg har selvfølgelig kjøpt en del MoFi selv opp gjennom åra. De var dyre den gangen, og de er dyre i dag - altså de nyproduserte. Klassikere som for lengst er ute av produksjon kan egentlig bli så dyre som helst så lenge noen er villige til å betale for dem. Som en liten sammenligning kan jeg nevne at jeg kjøpte tre skiver av Eric Bibb på Opus 3 for kr 125 pr stk, og da snakker jeg om totalt 6 180 gr LPer (doble 45). En nyprodusert MoFi eller Classic er fort vekk $35-$50.

Sitter forøvrig akkurat å hører på Alan Parsons Project "Gaudi" (med JBL Monitorer fra 70-tallet selvfølgelig). Dette spiller langt bedre enn feks Crime Of The Century på MoFi. Just believe it. OK. den er ti år nyere, men likevel.......
 
P

Parelius

Gjest
Gledesdreper! ;)
Nja, ikke for å fornekte din allviten omkring andres platesamlinger; for egen del har jeg da visserlig langt over 15k LP-plater som IKKE står på den nevnte liste, som jeg ofte har betalt 10-50kr for på bruktbutikker... kvalifiserer det for en viss streetcred ift å unnslippe saueflokkstempelet..?
Tvilsomt, Vidar P! Det skal mer til for å bli kvitt slike stempel (som jo ingen mann vil ha rundt halsen). Det eneste som hjelper er nok å sende disse platene som er opphavet til stemplet til en viss person som ikke har et slikt stempel Som alltid er jeg her for å hjelpe andre, så adressen min er ....
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Sitter forøvrig akkurat å hører på Alan Parsons Project "Gaudi" (med JBL Monitorer fra 70-tallet selvfølgelig). Dette spiller langt bedre enn feks Crime Of The Century på MoFi. Just believe it. OK. den er ti år nyere, men likevel.......
Bare et sånt tips til interesserte; når det gjelder Crime of the Century så er Speakers Corner sin 180g versjon langt bedre enn MoFi's imo, og låter helt urimelig bra! Den splasher ikke i toppen slik MoFi's kunne gjøre, og har en utrolig kroppslig lyd med svært skala og en avsindig klokkeren og mektig dypbass.
Dette må vel være den ultimate Supertramp-skiva i den beste utgivelse ever?

Mvh Vidar P
 
P

Parelius

Gjest
Bare et sånt tips til interesserte; når det gjelder Crime of the Century så er Speakers Corner sin 180g versjon langt bedre enn MoFi's imo, og låter helt urimelig bra! Den splasher ikke i toppen slik MoFi's kunne gjøre, og har en utrolig kroppslig lyd med svært skala og en avsindig klokkeren og mektig dypbass.
Dette må vel være den ultimate Supertramp-skiva i den beste utgivelse ever?

Mvh Vidar P
Takker for den! Går av og til inn i trance når jeg hører den. Vet du om den fremdeles er tilgjengelig, eller er det bare bruktmarkedet?
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Bare et sånt tips til interesserte; når det gjelder Crime of the Century så er Speakers Corner sin 180g versjon langt bedre enn MoFi's imo, og låter helt urimelig bra! Den splasher ikke i toppen slik MoFi's kunne gjøre, og har en utrolig kroppslig lyd med svært skala og en avsindig klokkeren og mektig dypbass.
Dette må vel være den ultimate Supertramp-skiva i den beste utgivelse ever?
Tjah...har same albumet i japansk halvfartsgravering....og Even in the quitest i same.
Mvh Vidar P
 

Vidar P

Æresmedlem
Ble medlem
25.12.2003
Innlegg
16.745
Antall liker
272
Sted
Kristiansund
Torget vurderinger
2
Har hørt de Arve, og de er gode; men Speakers Corner har den fordel at de er fra 1.generasjons master (de japanske er det ikke), og låter enda bedre.

OT, men sorry, men jeg har gått lei av meningsløst pepper og barnslig tøv fra kverulanter i andre tråder, ikke minst Spendor-tråden nå sist, og logger av for fremtiden.

Mvh Vidar P
 
P

Parelius

Gjest
OT, men sorry, men jeg har gått lei av meningsløst pepper og barnslig tøv fra kverulanter i andre tråder, ikke minst Spendor-tråden nå sist, og logger av for fremtiden.

Mvh Vidar P
Nei! Du får ikke lov til det! Gi faen, og være selektiv i hvem du kommuniserer med. Vi er da vant til litt høyt støygulv, vi vinylaster.
 
T

tjn

Gjest
Har hørt de Arve, og de er gode; men Speakers Corner har den fordel at de er fra 1.generasjons master (de japanske er det ikke), og låter enda bedre.

Mvh Vidar P
Enig, Speakers Corner skuffer sjelden, de japanske kan fort bli litt tynne i lyden mens Speakers som oftest er veldig dynamiske og oppløste, blandt mine desiderte favoritter!

Ellers så blir du vel med litt til, gjør du ikke?
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Vi har vel alle kjøpt plater "på vona" og ut frå kva blad & kjenningar har tilrådd oss, og følt oss ikkje heilt fornøgde. Og alt er ikkje heilt topp i samlingane våre? Av mine plater er det om lag 10% som er attgangarar, og desse vert spelte stadig. Så er det rundt 50% som trass alt vert spelt frå år til anna. Dei siste 40% er typiske suppleingsplater som berre unntaksvis vert spelt. Har alle Dvorak-symfoniane og nesten all Stones men spelar stort sett berre det eg likar best.  Har t.d. 8 versjonar av Shuberts 9.symfoni 6 av den 8. og tre ulike pressingar av Sheherazade med CSO/Reiner. Etter den fyrste (og andre) nyfikne perioden, har eg stort sett spelt favorittutgåvene.. Einaste unntaket av slike, er DSOTM der eg brukar både standard og MoFi om kvarandre, alt etter kva eg er på jakt etter å ha i fokus lydmessig.

Men eg kvittar meg IKKJE med platene likevel - det øydelegg logikken i samlinga.
Og det irrasjonelle er ein viktig del av det å samle. Sjølv kjøpte eg t.d. den direktegraverte plata med Rosie O'Gradys jazzband på grunn av tuba-soloen, og har ikkje angra eitt sekund. Den andre sida, har eg vel berre høyrt 2- 3 gongar....
 

Audiophile-Arve

Æresmedlem
Ble medlem
28.11.2002
Innlegg
20.691
Antall liker
7.929
Sted
Kysten, Nordvestlandet, argaste nynorskdistriktet
Torget vurderinger
0
Har hørt de Arve, og de er gode; men Speakers Corner har den fordel at de er fra 1.generasjons master (de japanske er det ikke), og låter enda bedre.

OT, men sorry, men jeg har gått lei av meningsløst pepper og barnslig tøv fra kverulanter i andre tråder, ikke minst Spendor-tråden nå sist, og logger av for fremtiden.

Mvh Vidar P
Du har då vore ute ei vinternatt før....og veit at litt usakleg kjeft høyrer med innimellom.
Du må ikkje gjere det slik at eg endar opp som den med flest innlegg her på hifisentralen. Hugs eg er KONKURRENTEN til denne nettstaden. Det ser tåpeleg nok ut når eg rankar så høgt som eg alt gjer på hitlista....
 
Topp Bunn