Arm til Pro-ject TT

gadus

Hi-Fi interessert
Ble medlem
09.09.2010
Innlegg
94
Antall liker
0
Torget vurderinger
3
oppgraderingsyken tar meg for fullt nå :p

Har en Project 6 spiller (opphengt chassi) med en eldre Pro-ject tonearm.

Er meget fornøyd med lyden jeg etterhvert har fått frem i denne, men nå ser jeg jo at armen er neste steg å gå ;) Har bestilt ny 16v motor og speedbox mkII, så arm o gny PU er neste steg.

Som jeg har skjønt det har Pro-ject samme feste som Linn armene.

mitt spm vil dermed være; hva vil en fornuftig oppgradering av arm være?


Linn akito? bedre enn orginal pro-ject arm?

Pro-ject's egne armer? 9c i carbon?

Jelco sa750?

kravet til arm er at den skal være klart bedre enn dagens arm, samt at den ikke skal være for sær på PU (les; tar de fleste moderne pickuper, noe jeg har skjønt at f.eks sme3009 ikke klarer like godt)

tips mottas med takk :)
 

ou812rh

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.03.2006
Innlegg
5.415
Antall liker
14.386
Sted
Oslo
Torget vurderinger
10
Hadde en Perspective en gang og jeg mener det er nesten samme konstruksjonen som 6. Mitt inntrykk er også at Pro-ject armene er det svakeste leddet på spillerene! Uten at jeg har veldig kjennskap til Linn armen så tror jeg det ville være en oppgradering. Bare å passe på at vekten er nogenlunde det samme så du ikke får problemer med å stille inn det flytende opphenget. Lykke til :)

OU812
 

gadus

Hi-Fi interessert
Ble medlem
09.09.2010
Innlegg
94
Antall liker
0
Torget vurderinger
3
perspective er akkurat samme som min Pro-ject 6 mtp på oppbygning. Samme opphengte chassis, men perspective har annen motorløsning samt en mye bedre arm enn 6'ern...

Vekten på arm skal ikke være noe problem sånn sett, da det er endel å gå på mtp justering av opphenget.

Mener riktignok å ha lest at Sumiko/pro-ject har balansert oppbygningen av det opphengte chassiet mtp vekt, slik at endel vekt fra/til vil "ødelegge" balansen og gi dårligere resultater... men dette har nå ikke jeg hørt mye av? Har eksprimentert frem og tilbake med/uten Audioquest sorbothane matte, tyngre plateclamp mm... så jeg tror jeg fint kan bruke en arm med annen vekt enn utgangspunktet...

det gjelder bare å finne rette armen ::)
 
Topp Bunn