Feil på kasettmekanisme VHS spiller

Ble medlem
20.11.2016
Innlegg
20
Antall liker
10
Er det noen som har tips til hva jeg skal se etter. Har en gammel VHS spiller som jeg bruker til digitalisering. Den fungerer fint bortsett fra at kassettskuffen har begynt å tulle.

Slår jeg den på så går mekanismen opp og ned 3-4 ganger før de slår seg av. Når den er oppe/øverst og jeg forsøker å stikke inn en kassett så går ikke kassetten langt nok inn så matemekanismen kan ikke gå ned. Jeg vil tro at det har noe med mekanismen som skal åpne luka framme på kassetten. Vet ikke om det er noe mekanisk eller om det skal være en motor i spill her. Det er en Hitachi F780.

Har en rimeligere spiller som fungerer så ikke noe stress, men denne er best og har jog/shuttle hjul for presis spoling med bilde etc. Håper det er noen her som har skrudd på noe slikt og kan gi noen tips. Har foreløpig bare studert mekanismen i arbeid uten å kunne se noe direkte galt. Det finnes en liten motor i nærheten som er i inngrep med noe plastgreier i nærheten men vet ikke om den skal bevege seg før det er en ladet kassett i og mekanismen har senket seg, og så langt kommer jeg ikke. Ved motoren er det også en flat print med masse kontakter som åpenbart er motorstyrt mtp at den skal dreie og koble inn forskjellig. Den beveger seg ikke, men her vet jeg heller ikke om den skal det før en kassett er matet. Jeg tipper denne motoren har med mating av bånd rundt videohodet og derfor ikke skal bevege seg før kassett er fullt ut ladet og at dette derfor ikke har noe med mitt problem å gjøre.

mvh
 

mnUnm

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.05.2005
Innlegg
193
Antall liker
47
Har du hatt av dekselet på toppen og sett ned i mekanismen ?
Ofte de pakker seg med "hybelkaniner", og blir for trange i tannhjulene.
Har du noen bilder ?
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Ollar: Rens den, pass på tapesensorene på siden. Kan være noe med dem, ettersom maskinen ikke aksepterer kassetter. Men det kan være lurt å se etter en reserve hvis du ikke har et kompetent serviceverksted for elektronikk i nærheten..Panasonic laget de beste maskinene.
 
Ble medlem
20.11.2016
Innlegg
20
Antall liker
10
IMG_20180330_121336.jpg

IMG_20180330_121423.jpg


Ser ikke ut til å være støv noen steder. Legger ved et par bilder. Når jeg slår på spilleren går mekanismen for kassetten opp og luka åpner seg. Det er jo feil siden det ikke står noen kassett i. Så går den opp og ned av seg selv 3 ganger før den stopper med lukket luke og senket mekanisme. Enig i at det virker som en sensor eller noe ute av alignment. Det virker som den er forvirret og tror at noen har trykket eject i det man slår den på.
 

mnUnm

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.05.2005
Innlegg
193
Antall liker
47
Kan det vere så enkelt at det er noe som er slitt ved eject knappen ?
At de er slitt og får litt kontakt ?
Ser jo noe "tørr" ut ved slidersporene nede i maskinen.. Kan hende det er treghet i systemet, og at den sensoren gir beskjed om dårlig kassett ?
 
Ble medlem
20.11.2016
Innlegg
20
Antall liker
10
Nei, tror ikke knappen er slitt. Elektroniske knapper. Det virker mer som om det er noe feil med en sensor som registrerer om tape er i eller ikke. Når jeg slår den på lyser det i TAPE IN lampa. Så går den opp og ned noen ganger før den slår seg av. Virker som den skjønner at noe er galt og derfor slår seg av etter å ha kjørt kassettmekanismen opp og ned noen ganger.
 

mnUnm

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
07.05.2005
Innlegg
193
Antall liker
47
Ligger det en plastflipp oppe i kassettluka med en microbryter som aktiverer kassettskuffen ?
Kan vere dårlig fjøring så den må ha noe bevegelse før den kobler ?
Da kan den anta at en kassett er i luka, men båndstrammeren registrer at det er tomt og vil stoppe ?
Kan vere den har optoelektrisk føler i luka også, den kan vere skitten og gi feil signaler.
 
Topp Bunn