Nad 302 lav, "tom" lyd i venstre kanal.

gualrob

Fersking
Ble medlem
31.12.2016
Innlegg
2
Antall liker
0
Hei

Har fått tak i en Nad 302 som har veldig lav "tom" lyd i venstre kanal. Har renset potmeter på den. På denne er det pre out og main in, har koblet til rett på main in og funnet ut at feilen ligger i effektdelen av forsterkeren. Ingen tydelig feil på den under åpning. Noen som har noen tips om hvor jeg kan begynne? Ev. vet om noen nært Harstad som kan se på den uten at det koster en formue?

Første post! Hurra!
 

CarstenS

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
12.03.2005
Innlegg
308
Antall liker
115
Stor fordel med diagram om du skal feilsøke. Rens kontakter og sjekk kabler først. Sjekk loddinger (lodd gjerne om) inngangen til forsterkertrinnet, sjekk evt. om det er rele i utgang. Sjekk forsyningsspenning - spes. her om det er dobbelt mono (vet ikke det for denne forsterker). Sjekk evt. bryter (rens) for soft-clipping om denne har det. Sjekk lodding på utgangstransistorer og videre forbindelse til utgangsbøsning. Deretter blir det vanskeligere, du må sjekke baner på printkort, kondensatorer kan ha gitt seg med tiden, transistorer og spes. utgangstransistorer - men då må du lodde ut enkeltkomponenter og sjekke.

Antar du har multimeter og VET hvor det er og hvor det kan være farlig spenning! - ellers bør du gi deg slik ikke videre hifi blir basuner og harper...
 

gualrob

Fersking
Ble medlem
31.12.2016
Innlegg
2
Antall liker
0
Har gått over visuelt og renset alt som renses kan. Tenker jeg gir meg der. Hadde håpet det fantes noen i nærheten som kunne ta et slikt oppdrag da det koster over 300,- bare å sende den sørover på rep. Har sendt mail til Teletor for å høre om det er mulig å få noen priser. Får da vurdere hva jeg skal gjøre med den.
 

Kjell_Kranzberg

Hi-Fi freak
Moderator
Ble medlem
08.03.2005
Innlegg
3.362
Antall liker
3.354
Torget vurderinger
0
Jag kan minnas fel men...
302 har asymmetrisk spänningsmätning till effekttransistorerna och har alltså utgångselektrolyt. Jag skulle börja med att mäta upp denna.
M v h
 
Topp Bunn