Resultater 1 til 4 av 4
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2016
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Nad 302 lav, "tom" lyd i venstre kanal.

  Hei

  Har fått tak i en Nad 302 som har veldig lav "tom" lyd i venstre kanal. Har renset potmeter på den. På denne er det pre out og main in, har koblet til rett på main in og funnet ut at feilen ligger i effektdelen av forsterkeren. Ingen tydelig feil på den under åpning. Noen som har noen tips om hvor jeg kan begynne? Ev. vet om noen nært Harstad som kan se på den uten at det koster en formue?

  Første post! Hurra!

 2. #2
  Hifi-entusiast CarstenS's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  212
  Tagget i
  0 Innlegg
  Stor fordel med diagram om du skal feilsøke. Rens kontakter og sjekk kabler først. Sjekk loddinger (lodd gjerne om) inngangen til forsterkertrinnet, sjekk evt. om det er rele i utgang. Sjekk forsyningsspenning - spes. her om det er dobbelt mono (vet ikke det for denne forsterker). Sjekk evt. bryter (rens) for soft-clipping om denne har det. Sjekk lodding på utgangstransistorer og videre forbindelse til utgangsbøsning. Deretter blir det vanskeligere, du må sjekke baner på printkort, kondensatorer kan ha gitt seg med tiden, transistorer og spes. utgangstransistorer - men då må du lodde ut enkeltkomponenter og sjekke.

  Antar du har multimeter og VET hvor det er og hvor det kan være farlig spenning! - ellers bør du gi deg slik ikke videre hifi blir basuner og harper...

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Dec 2016
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har gått over visuelt og renset alt som renses kan. Tenker jeg gir meg der. Hadde håpet det fantes noen i nærheten som kunne ta et slikt oppdrag da det koster over 300,- bare å sende den sørover på rep. Har sendt mail til Teletor for å høre om det er mulig å få noen priser. Får da vurdere hva jeg skal gjøre med den.

 4. #4
  Moderator Kjell_Kranzberg's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,598
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jag kan minnas fel men...
  302 har asymmetrisk spänningsmätning till effekttransistorerna och har alltså utgångselektrolyt. Jag skulle börja med att mäta upp denna.
  M v h
  Jag är för demokrati, en generös
  flyktingpolitik och allas lika värde.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed