Tandberg H10 - Hvor mye watt er det egentlig? Høyttalertips?

stenkarlsen10

Fersking
Ble medlem
21.01.2012
Innlegg
1
Antall liker
0
Sted
Kristiansand
Trener litt tips fra ekspertpanelet… Har arvet en Tandberg H10 og ska få den restaurert litt.. Litt småting på den som ikke er helt bra.. Men det var ikke spørsmålet..


Hvor mye watt kan man egentlig regne at det er i denne godgutten? Manualen vil ha det til at det er 35w i 4 ohm, men stemmer dette enda? Defenisjonen av watt har kanskje endret seg litt siden den gang?


Har heller ikke høyttalere til denne enda, så trenger litt tips til hva som fungerer bra? Evt tips til hva minimum følesomhet jeg må ha på høytalerne?
 

Twsts

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.08.2015
Innlegg
456
Antall liker
410
Sted
Bodø
Torget vurderinger
5
Huldra 10 er ingen kraftplugg men en meget musikalsk og spilleglad forsterker. 35w stemmer nok greit, men den er oppbygd på godt gammelt vis med bla kondensatorer på utgangene, som gir en annen type lyd enn du kanskje er vant til. Noe bløtere men kraftig bass og med en flott mellomtone - så er ikke alle høyttalere som nødvendigvis passer selv om de har høy følsomhet.
Disse to største kondensatorne på printet bør du forresten bytte, om de er orginale er de garrantert tørka ut og langt utenfor spec med inneslutta lyd som konsekvens.Ta gjerne den store til strømforsyninga og. Ellers er den jo ganske driftssikker med enkelte mekaniske problemer som du fikser med litt rens.

Bedre tips om høyttaler til Huldra 10 enn Klipsch B3 tror jeg ikke man finner, den lille rakkeren matcher svært bra og spiller stort :). Dukker til stadighet opp på brukten.
Ellers passer jo det meste av vintage høyttalere, og gjerne tidsriktig fra Tandberg. Har Huldra 10 med den vellykka TL3520 på "hytta", og det er en kjempeflott kombo, både estetisk og lydmessig.
 

baluba

Æresmedlem
Ble medlem
18.02.2009
Innlegg
24.590
Antall liker
15.155
Sted
Kopervik og Bergen
Torget vurderinger
1
Tidsriktig fra Radionette kan også være et godt valg, men det spørs om ikke B3 er en kjempegod idé. Både karakter og effektivitet burde matche fint. Selv har jeg forresten et sett Radionette TK600 fra 1975. Både de (treveis toppmodell det året) og de litt mindre toveishøyttalerne TK400 dukker opp på Finn ganske ofte. Spesielt sistnevnte. Jeg synes det er friske og gode høyttalere som gjerne kan temmes bittelitt i toppen av varm, eldre Tandberg. Jeg får dem til å fungere fint med en enkel Pioneer fra nittitallet.
 

bambi

Æresmedlem
Ble medlem
27.01.2011
Innlegg
16.384
Antall liker
12.325
Sted
Smurfeland
Kan godt tenkes Klipsch B3 ville vært en fin match til denne, men spørs om ikke de større Klipsch Heresy med trykkammer, 12" bass, og mye høyere følsomhet ville vært en enda bedre fulltreffer utfra beskrivelsen av Huldra i tråden her. Har/har hatt begge, og er ikke i tvil om hva jeg ville prøvd. :)
 
L

Labbis

Gjest
Fiks opp Tandbergen, en fantastisk musikkformidler. Alt for mange nye "tulleforsterkere" TL 2520 er sikker, men også nyere høyttalere kan fungere. Bruker selv Carlsson OA 52 med godt resultat.
Overhørt under et lystig lag forleden...."her kan man føre en samtale samtidig som man hører på musikk".. og senere på kvelden: kvinne til sin audiofile mann: kan ikke vi også kjøpe Tandberg? Fikk ikke med meg svaret..
Mvh
 
Topp Bunn