Rensing av Huldra 8

MAGK

Medlem
Ble medlem
20.04.2016
Innlegg
14
Antall liker
5
Hei,

Har en Huldra 8 som virker og er i grei stand men den lukter, så jeg har derfor åpnet radioen og satt i gang med vasking....
Problemet er at den er så inn i hampen møkkete inni, det er et tynt oljelag som dekker omtrent alt. På vedlagt bilde ser dere problemet (gul sirkel).
Hvordan går jeg frem for å fikse opp i dette? Jeg har vasket overflatene som er lette å komme til samt rør, men resten er vanskelig....

Tips mottas med takk !


Huldra 8 inni.jpg
 

Svein_B

Overivrig entusiast
Ble medlem
07.04.2005
Innlegg
729
Antall liker
22
Sted
Lillestrøm
Et par problemer med elektrorens.

Den kan løse opp fargekode på gamle motstander etc.
Noen elektrorens inneholder litt smøremidler (olje). Det vil du ikke ha.

Elektrorens fra Biltema er uten smøremidler (ren Isopropanol?), men den tar fargekoder på noen komponenter. Prøv først før du sprayer i vei.

Vann med litt Zalo er egentlig bedre til å fjerne gammel skitt enn elektrorens, men må brukes med forsiktighet så det ikke kommer fuktighet inn der det ikke skal.

Ut fra bildet så synes jeg ikke den virker så veldig møkkete.

Jeg tror jeg ville brukt bare liten malepensel og trykkluft for å fjerne støv.
 
Sist redigert:

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
MagK: Noen kondiser eller motstander som er slitne der? Bytt i så fall dem samtidig. Hvis det er olje der må den komme fra et sted. For eksempel kan noen deler være sprukket. Bruk så lite vann som mulig, men heller pensler, trykkluft og elektrorens. Kabinettet gir du etpar strøk mandelolje etterpå..Skal forresten ikke se bort fra at den har godt av nye rør:cool:
 

MAGK

Medlem
Ble medlem
20.04.2016
Innlegg
14
Antall liker
5
Hei og takk for Svar:)

Nja, den er kanskje mer møkkete enn det som kommer frem på bildet, hvis dere ser i den gule sirkelen så ser dere at jeg har fjernet litt av møkka på den ene motstanden. Jeg tipper du har rett Auditor, det ser ut som om olje har rent ut av noe og så fordampet ved bruk og lagt seg overalt. Evt. så kan oljen komme fra bevegelige deler, som feks. trinsene. Det er uansett ikke noe galt med lyden sånn den er nå så jeg tipper det har blitt ordnet opp i før jeg kjøpte den.

Jeg tok det jeg hadde for hånden i går og vasket med Pernod og q-tips noe som fungerte tålelig bra selv om det tok lang tid. Problemet nå er stedene jeg ikke lett kommer til. Så da lurte jeg på om det er innenfor å dusje med denaturert sprit eller 100% isopropanol og legge noe under som samler opp det som renner av? Jeg er ikke veldig keen på å skru av kretskort etc. da jeg ikke har noe erfaring med elektronikk.

Merker på motstander og rør bryr jeg meg ikke så voldsomt mye om da jeg har service manualen. Det som er viktig er at ting ikke blir ødelagt og begynner å brenne når jeg kopler til radioen igjen :p
 

Auditor

Æresmedlem
Ble medlem
27.02.2006
Innlegg
12.091
Antall liker
4.345
Torget vurderinger
1
Da holder du bruk av væske til et minimum, sørg for at ALT har fordampa 110% før du setter strøm på den. Skaff servicemanualen, skift røra, sett rørdempere på dem pg puss opp kabinettet. Rørdempere helst fa Duende Criatura eller EAT. Flg rørkompliment er i 1965-modellen:

ECC85 x1
ECH81 x1
EAF801 x1
EF89 x1
EM87 x1

Finn en ekvivalenstabell for amerikanske betegnelser, så får du nye fra

www.thetubestore.com

Manualer:
www.hifiengine.com
 
Sist redigert:
Topp Bunn