Side 1 av 4 123 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 62
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg

    Luxman L-510, Sikringen går...

    Lang historie kort.
    Fant meg en medtatt L-510. Kondensatorene lakk, så fikk dem byttet og hele forsterkeren renset på beste TT vis. Den ser strøken ut!
    MEN, nå går sikringen hele tiden! (Etter 10-15 sekunder, ikke umiddelbart). Det gjorde den ikke før. Kan det være andre komponenter lenger bak i rekken som gjør dette? (Nå som kondensatorene gir full/riktig effekt?)
    Hvorfor går sikringene etter en forsinkelse? Hele forsterkeren er smekkfull av printkort, ledninger og komponenter. Ikke lett å få en oversikt...

    Men sitter klar med mitt lille multimåleinstrument og måler der du foreslår at jeg måler

    For ordens skyld legger jeg ved service manualen
    https://www.dropbox.com/sh/d9koz4cwa...9bloNDLZa?dl=0

    Mens jeg venter justerer jeg litt på trimpottene til en TD-125. Joda, man får da tiden til å gå....

  2. #2
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Så, etter tips fre en av de besøkende i går, jeg bør justere bias på denne karen etter kondis bytte. Noen som vil guide meg til hvordan?

    Servicemanualen ligger i posten over.

    Anyone?
    Navn:      IMG_0709.JPG
Visninger: 503
Størrelse: 85.7 Kb

  3. #3
    ANM
    Guest
    Skru av lokket og ta et bilde, så skal jeg fortelle deg hvor.

  4. #4
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Navn:      IMG_1126.jpg
Visninger: 475
Størrelse: 162.5 KbNavn:      IMG_1127.jpg
Visninger: 448
Størrelse: 142.7 KbNavn:      IMG_1128.jpg
Visninger: 468
Størrelse: 208.2 KbNavn:      IMG_1129.jpg
Visninger: 479
Størrelse: 115.3 KbNavn:      IMG_1130.jpg
Visninger: 450
Størrelse: 96.6 Kb

  5. #5
    ANM
    Guest
    Navn:      IMG_1126.jpg
Visninger: 481
Størrelse: 292.2 Kb

    Ringet rundt pottene du skal skru på.

    Jeg klarer ikke se målepunktene, men de skal være like ved pottene jeg markerte. Litt nedenfor på bildet.

  6. #6
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Og med bunnpanne av.
    Navn:      IMG_1131.jpg
Visninger: 455
Størrelse: 105.0 KbNavn:      IMG_1132.jpg
Visninger: 955
Størrelse: 143.6 KbNavn:      IMG_1133.jpg
Visninger: 455
Størrelse: 164.7 Kb

  7. #7
    ANM
    Guest
    Ok, like ved pottene jeg avmerket skal det stå to pinner som er kortsluttet, finner du dem?

  8. #8
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Bildegruppe II Ovenfra:
    Navn:      IMG_1135.jpg
Visninger: 436
Størrelse: 115.3 KbNavn:      IMG_1134.jpg
Visninger: 439
Størrelse: 142.2 KbNavn:      IMG_1136.jpg
Visninger: 440
Størrelse: 113.6 KbNavn:      IMG_1139.jpg
Visninger: 437
Størrelse: 115.7 KbNavn:      IMG_1140.jpg
Visninger: 433
Størrelse: 132.4 Kb
    Siste redigert av jorwed_; 06.11.2016 kl. 21:55.

  9. #9
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Kan målepunktene ligge i ht utgangene? Ser ut til at det refereres til det i manualen?

  10. #10
    ANM
    Guest
    Ja, det ser ut som det er en liten klynge terminaler, en av disse skal kobles fra på hvert print, vanskelig å få god oversikt på bildet, selv om de er gode.

  11. #11
    Hifi Freak Aurora's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Innlegg
    6,467
    Tagget i
    2 Innlegg
    Torget
    1
    Ser ut som målepkt for bias ligger på undersida. Bias måles ved et amp.meter mellom disse punktene. Offset måles på HT utgangen

  12. #12
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Siste redigert av jorwed_; 06.11.2016 kl. 21:53.

  13. #13
    ANM
    Guest
    I følge tegning skal terminalen som skal koble av ligge front under på printet

  14. #14
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Tegning B (II)
    Navn:      Skjermbilde 2016-11-06 kl. 20.42.04.jpg
Visninger: 423
Størrelse: 28.4 Kb
    Siste redigert av jorwed_; 06.11.2016 kl. 21:55.

  15. #15
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Navn:      Skjermbilde 2016-11-06 kl. 20.43.32.jpg
Visninger: 423
Størrelse: 49.2 KbNavn:      Skjermbilde 2016-11-06 kl. 20.43.23.jpg
Visninger: 429
Størrelse: 81.6 Kb

  16. #16
    Hifi Freak Aurora's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2004
    Sted
    Ytterst i havgapet...
    Innlegg
    6,467
    Tagget i
    2 Innlegg
    Torget
    1
    Bildene er litt vanskelige, men er det ikke to pinner og en jumper rett foran / ved siden av sikringene på undersida?

  17. #17
    Hifi Freak jorwed_'s Avatar
    Ble medlem
    Sep 2012
    Sted
    Nordre Follo
    Innlegg
    6,740
    Tagget i
    4 Innlegg
    Bilde II
    Navn:      IMG_1143.jpg
Visninger: 373
Størrelse: 83.7 Kb
    Siste redigert av jorwed_; 06.11.2016 kl. 21:56.

  18. #18
    ANM
    Guest
    Kan det være disse?

    Navn:      IMG_1142.jpg
Visninger: 413
Størrelse: 186.9 Kb

  19. #19
    ANM
    Guest
    Jepp, kortslutningen mellom -b1 og den andre må fjernes og ammeter må på.

  20. #20
    Hifi Freak Laban MK3's Avatar
    Ble medlem
    Mar 2016
    Sted
    Plankebyen
    Innlegg
    1,695
    Tagget i
    2 Innlegg
    Sitat Sitat fra jorwed Se Innlegg
    Lang historie kort.
    Fant meg en medtatt L-510. Kondensatorene lakk, så fikk dem byttet og hele forsterkeren renset på beste TT vis. Den ser strøken ut!
    MEN, nå går sikringen hele tiden! (Etter 10-15 sekunder, ikke umiddelbart). Det gjorde den ikke før. Kan det være andre komponenter lenger bak i rekken som gjør dette? (Nå som kondensatorene gir full/riktig effekt?)
    Hvorfor går sikringene etter en forsinkelse? Hele forsterkeren er smekkfull av printkort, ledninger og komponenter. Ikke lett å få en oversikt...

    Men sitter klar med mitt lille multimåleinstrument og måler der du foreslår at jeg måler

    For ordens skyld legger jeg ved service manualen
    https://www.dropbox.com/sh/d9koz4cwa...9bloNDLZa?dl=0

    Mens jeg venter justerer jeg litt på trimpottene til en TD-125. Joda, man får da tiden til å gå....
    Går sikringen vil i alle fall jeg få den reparert før jeg hadde justert den opp er jo en grunn til at fuse brenner av ( bare en tanke )

    Mvh

Side 1 av 4 123 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed