Motor til Micro Seiki BL 77

vinyllp

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
64
Antall liker
61
Jeg har en BL 77 som jeg mistenker at motoren begynner å bli litt sliten på,og ikke lenger klarer å holde helt jevn hastighet,men tar en litt treg runde i ny,og ne. Ikke at det skjer ofte,men at det skjer ødelegger noe av opplevelsen da jeg heller blir sittende å lytte etter feil,istedet for å nyte musikken.
Er det noen som vet hva slags motor jeg kan kjøpe,eller om denne type motor er noe som kan repareres? Og da evt hvem som reparerer/selger? Jeg har en BL 21 stående,men den har langt lettere tallerken,og jeg er litt usikker på om den motoren er noe særlig å bytte over til BL 77 (som jeg tror er den samme som BL 71,men kom med en litt annen arm bare)
FG servomotor er det eneste jeg ser på Vinyl Engine,men det blir litt diffust å google for å kjøpe det,så jeg lurte på om noen vet om det er noen som selger motorer,og om det her er noen motorer som går om hverandre,og kan brukes på min BL 77
 

lyntoft!

Hi-Fi freak
Ble medlem
30.05.2008
Innlegg
1.427
Antall liker
803
Sted
Kløfta
Torget vurderinger
1
Hvor gammel er reima?
Har du forsøkt å tørke over alle flater reim løper over med noe avfettende?

J
 

ROS

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.12.2005
Innlegg
260
Antall liker
368
Torget vurderinger
2
I tilfelle du konkluderer at motor må byttes, og du ikke vil modifisere spilleren, har jeg et lite tips :)

Jeg bytta motor i min BL-51 for ikke så veldig lenge siden, da den originale motoren støya plagsomt mye (mekanisk lyd) - noe jeg ikke klarte å kurere den for.
Det sitter høyst sannsynlig samme motor i BL-71 / BL-77, som det gjør i BL-51:

6  Micro Seiki BL51.jpg

Matsushita DC12V FG-SERVO MHX-5F2RVM

Men 5F2RVM er etter det jeg fant ut totalt unobtanium. Ny erstatningsmotor likeså.

Så det jeg til slutt gjorde var å ta sjangsen på den nærmeste motormodellen jeg fant på bruktmarkedet, og det var en 5F2RVA (disse dukker tidvis opp på ebay):

22  Micro Seiki BL51.jpg


Denne motoren kom fra en MCS 6502 platespiller (produsert av Technics), samme motor sitter også i Technics SL-235.
Micro Seiki pulleyen på 5F2RVM er festet i motoraksling med en skrue, mens på 5F2RVA er Technics pulleyen presset på akslingen.

Denne pulleyen lot seg likevel fjerne greit, og med Micro sin påmontert, viste 5F2RVA seg å fungere aldeles perfekt som en direkte drop-in replacement for 5F2RVM ;D;D.
Jeg trengte faktisk kun å fintune bittelittegrann på 45 rpm preseten, og det var det hele. Job done.
Jeg kan tenke meg at eneste reelle forskjell på motorene er pulleyen.

Nå var jeg også heldig da, og fikk en motor i god stand og som går så lydløst som man kan forvente av en slik FG-servo motor.
Min BL-51 ble i hvertfall virkelig vesentlig mer stillegående etter motorbytte, og har siden også fungert perfekt (den brukes mye).
 

vinyllp

Hi-Fi interessert
Ble medlem
11.07.2014
Innlegg
64
Antall liker
61
Takk for respons,og hjelp. Jeg har en ny reim liggende. Den "gamle" er vel litt over ett år. Jeg skal ta en skikkelig rengjøring av hele spilleren igjen,og bytte reim,og se om det kan være så enkelt. Jeg kommer nok allikevel til å bestille en sånn motor Robin foreslår her,så jeg har en i back up i tilfelle noe skulle skje.
Veldig takknemlig for de raske svarene. Jeg er på ganske tynn is når det gjelder dette,så hjelpen er uvurderlig.
 
Topp Bunn