Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Overivrig entusiast 211.'s Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Innlegg
  1,157
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1

  Hos 211. - uten så mye som ett eneste rør

  Da er ferien definitivt i gang, og hva gjør en dedikert rørmann som meg en regnfull formiddag uten for mange planer?
  - Jo, jeg drar frem transistor "sleden" (i ren forglemmelse), for å justere BIAS og slikt...jeg syntes at det var på tide, nesten et år siden sist

  Fant frem noen gamle ark med prosedyrer og så videre...neida, man har jo internnett!! Leste litt i en manual jeg fant online og begynte (hadde selvfølgelig glemt alle gamle verdier fra forrige gang), hmm utgangen målte korrekt 0mV men over emittermotstanden var det svært kraftige avvik i forhold til manualen jeg hadde funnet. Manualen sa at det skulle være ±10mV men forsterkeren målte hele 52mV i høyre og 51,3 i venstre. Ok, justerte ned slik at verdiene var innenfor det manualen sa (fremdeles ingen (kirke)klokker som ringte), ventet i en halv time og kontrollmålte, alt OK og innenfor.

  Koblet opp igjen og begynte å lytte! F...en dette ble hardt og lite dynamisk, ikke sånn som forsterkeren skulle låte! Detaljene forsvant og forsterkeren mistet mye av det jeg fant besnærende med den! Da begynte det hele å gå opp for meg og en klokke (ikke kirke...men) begynte å ringe (det tok bare 2 dager fra jeg justerte til dette inntraff). Jeg sjekket manualen jeg hadde brukt, hmm korrekt manual (H/K Citation 16)...eller, nei her var det ikke rett manual, min forsterker er en H/K Citation 16A og manualen til den sier at utgangen skal ha 0mV men at det skal være ±50mV over emittermotsanden.

  Etter en ny runde med justeringer var godlyden tilbake, all hardhet var borte og detaljene var på plass igjen, perspektivet (som hadde kollapset som et spansk stillas) var gjenreist og artistene kunne igjen uten problem plasseres. Forsterkeren spiller (subjektivt) lavere med korrekte verdier (må skru litt mer opp på volumknotten, but who gives a shit) men dynamikken er av en helt annen verden (så virkelig...WHO GIVES A SHIT).

  Så den gamle Harman Kardon Citation 16 finnes i 4 varianter har jeg etterhvert erfart:
  Citation 16
  Citation 16S
  Citation 16A
  Citation 16SA

  Det skal stå på baksiden hvilke versjon forsterkeren er, og skal man justere disse er Cit16 og Cit16S identiske mhp verdier og det samme gjelder Cit16A og Cit16SA. Forskjellene på versjonene med og uten "S" er at "S" utgavene mangler LED rekkene (S'en står for Short da de rett og slett var tomme for LED pærer og måtte la noen forsterkere sendes på markedet uten).
  I never say what I mean, but I always manage to say something similar!

  Høyttalere: Klipsch RF 10 * Effektforsterker: Luxman 5M21 * Forforsterker: Denon PRA 6000 * Platespiller: Kuzma Stabi 2 * Squeezebox Touch/Cambridge DacMagic + Diverse PickUp'er kabler og annet

 2. #2
  Hifi Freak Kabeldragern's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  4,187
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette er vel opplevd crossoverforvregning kontra ikke crossoverforvregning...
  Opplevde det samme med en Threshold Stasis forsterker.
  Korrekt justert forsterker er et must!
  Fortsatt god ferie!
  1 dag igjen til 4 uker......
  Information is not knowledge - Knowledge is not wisdom - Wisdom is not truth - Truth is not beauty - Beauty is not love - Love is not music - Music is THE BEST... - FZ

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed