Resultater 1 til 11 av 11
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg

  Problemer med spolebåndmaskin Tandberg 10XD

  Jeg har nettopp arvet denne fra min far, samt en del bånd.Men da jeg koblet denne opp mot min Sølvsuper 11, og satt inn 230V-støpselet, startet den opp og begynte å spole uten at jeg trykket på noen av knappene. Jeg tok ut støpselet og satt det så inn igjen på nytt, men nå gløder kun power-lampen svakt.. Dette skjedde 2-3 ganger, så jeg åpnet den opp for å sjekke evt. sikringer. Jeg fant 3 stk på innsiden og disse var hele. Ellers ingen synlige feil på den, hverke på utsiden eller på innsiden.
  Jeg hadde satt stor pris på tips til DIY, eller til noen som reparerer slike.


  Navn:   IMG_2712.jpg
Visninger: 790
Størrelse: 106.0 Kb

 2. #2
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Dette skulle være stedet for å få hjelp, var beskjeden fra en hyppig bruker her inne. Så etter en anbefaling så fristet jeg til å prøve. Vel vel.. Sikkert 0 respons siden jeg antas å være en fersking Eller så skorter det på kunnskapen som jeg etterlyser.

  Hadde vært fint om noen hadde teknisk erfaring med denne typen spiller da min egen kun går på bruken av den. Båndene er produsert av min far da han "spilte opp te dans" i gamle dager. Har også et bånd som jeg selv har mixet sammen for en del år tilbake. Så har veldig lyst til å få dette i gang.
  Jeg er takknemmelig for alle typer innspill som kan få meg inn på rett spor, så hadde jeg sluppet å skrote hele greia

 3. #3
  Æresmedlem LMC's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2006
  Sted
  Drøbak
  Innlegg
  21,902
  Tagget i
  5 Innlegg
  Torget
  6
  PUNKT 1!!!!!
  se etter lekkasjer rundt elektrolyttkondensatorer....de tørker ut og begynner å lekke....dessuten vil de ikke fungere som likestrømsblokkader lenger, med potensielt katastrofale følger

  https://www.google.no/search?q=elekt...w=1344&bih=730
  solderslinger og raskere enn sin egen skygge

 4. #4
  Hifi-entusiast lars-chr's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  215
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hvis du skal bruke spilleren, så bytt alle kondensatorer - både elektrolytter og foliekondensatorer, samt de små keramiske som ofte sitter på kortet til logikkstyringen. Å bytte enkeltkomponenter er bare å forskyve problemene som garantert vil dukke opp. Som nevnt over, kortsluttede kondensatorer kan få "katastrofale" følger, i den forstand at komponenter som er vanskelige og/eller dyre å erstatte kan bli ødelagt. Mekanikken må sikkert også gås over. Du må nok regne med å legge ned endel av både tid og penger for å få den i skikkelig stand igjen. Hvis du ikke har nødvendig kunnskap selv, så ligger denne modellen såpass høyt i pris at det sannsynligvis er lønnsomt å betale noen for å få fikset den opp.
  Beta er bedre enn VHS.

 5. #5
  Hifi Freak Bartesam's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2002
  Sted
  Hus
  Innlegg
  8,598
  Tagget i
  1 Innlegg
  Send den vekk på service. Den trenger nok en del nye kondensatorer som tørker inn når de blir gamle. Dette er en maskin som er 40 år siden den ble produsert cirka, og den trenger sikkert en oppjustering også for å yte sitt beste.
  Bedre å drite i buksa enn å få forstoppelse! Masser av Tandberg 3000 serie, Pioneer SX 1250, Sansui AU 9900, AU11000A og TU 9900, Micro Seiki DD-100, DDX 1000 og DQX 1000, Yamaha YP-D8, Thorens TD 124 MkII, JM Lab Alcor JBL L220. OVK medlem

 6. #6
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei Lars.
  Kondensatorer er ikke noe å leke seg med. Fikk denne erfaringen fra jeg gikk på elektro-linja for noen "få" år siden.
  Men som de flere her inne nå har nevnt i tråden og PM, så lander jeg på å sende den bort for reparasjon. Har motatt et par tips rundt steder som utfører service.
  Takk for råd

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei. Takk for tips!
  Skjønner at jeg ikke skal røre for mye inne i denne her, så den blir sendt bort for rep. Har mottatt 2-3 tips som skal sjekkes ut nå.

 8. #8
  Hifi Freak Aurora's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Sted
  Ytterst i havgapet...
  Innlegg
  6,792
  Tagget i
  3 Innlegg
  Foliekondensatorer og keramiske trenger man ikke bytte. Disse har svært små aldringsproblemer, - om noen.

 9. #9
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei Bartesam
  Jeg følger rådet ditt og andres og sender den bort. Så for øvrig dette da jeg åpnet den opp at der hadde ikke jeg noe å bidra med.
  Har nå fått 2-3 tips om steder som kan ta seg av dette og har kommet litt lenger med dette nå.
  Takk for svar!

 10. #10
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  12
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ok. Takk for tips
  Jeg tar en prat med et par steder som jeg har fått tipset om her inne, så da har jeg kommet et stykke videre

 11. #11
  Hifi-entusiast lars-chr's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  215
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra Aurora Se Innlegg
  Foliekondensatorer og keramiske trenger man ikke bytte. Disse har svært små aldringsproblemer, - om noen.
  Ja, det er vanligvis riktig, men det finnes noen unntak - et av dem er de gullfargede "Rifa"-foliekondensatorene som er brukt i store mengder i Tandberg-utstyr, spesielt på 60-tallet. Mange av de rørbaserte båndopptakerne - Modell 6, 7 og 8, blandt annet - og ikke minst radioene fra samme tid (Sølvsuper 8 og 9, Huldra 6, 7 og 8, inneholder haugevis av disse. Bytt dem, og apparatet får et helt nytt liv! Såvidt jeg har forstått er problemet at epoxyen som selve kondensatoren er støpt inn i sprekker opp på grunn av aldring og varmepåvirkning, og isolasjonsmaterialet i kondensatoren brytes ned og lager kortslutning. På 70-tallet var det også brukt noen keramiske kondensatorer som har en tilbøyelighet til å kortslutte. De ble brukt på logikk-kortene i flere Tandberg båndopptakere, og i Revox båndopptakere, hvor de er et velkjent problem.
  Beta er bedre enn VHS.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed