Problemer med spolebåndmaskin Tandberg 10XD

Archie

Medlem
Ble medlem
28.03.2016
Innlegg
12
Antall liker
0
Jeg har nettopp arvet denne fra min far, samt en del bånd.Men da jeg koblet denne opp mot min Sølvsuper 11, og satt inn 230V-støpselet, startet den opp og begynte å spole uten at jeg trykket på noen av knappene:confused:. Jeg tok ut støpselet og satt det så inn igjen på nytt, men nå gløder kun power-lampen svakt.. Dette skjedde 2-3 ganger, så jeg åpnet den opp for å sjekke evt. sikringer. Jeg fant 3 stk på innsiden og disse var hele. Ellers ingen synlige feil på den, hverke på utsiden eller på innsiden.
Jeg hadde satt stor pris på tips til DIY, eller til noen som reparerer slike.


IMG_2712.jpg
 

Archie

Medlem
Ble medlem
28.03.2016
Innlegg
12
Antall liker
0
Dette skulle være stedet for å få hjelp, var beskjeden fra en hyppig bruker her inne. Så etter en anbefaling så fristet jeg til å prøve. Vel vel.. Sikkert 0 respons siden jeg antas å være en fersking :rolleyes: Eller så skorter det på kunnskapen som jeg etterlyser.

Hadde vært fint om noen hadde teknisk erfaring med denne typen spiller da min egen kun går på bruken av den. Båndene er produsert av min far da han "spilte opp te dans" i gamle dager. Har også et bånd som jeg selv har mixet sammen for en del år tilbake. Så har veldig lyst til å få dette i gang.
Jeg er takknemmelig for alle typer innspill som kan få meg inn på rett spor, så hadde jeg sluppet å skrote hele greia
 

lars-chr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.12.2005
Innlegg
301
Antall liker
104
Hvis du skal bruke spilleren, så bytt alle kondensatorer - både elektrolytter og foliekondensatorer, samt de små keramiske som ofte sitter på kortet til logikkstyringen. Å bytte enkeltkomponenter er bare å forskyve problemene som garantert vil dukke opp. Som nevnt over, kortsluttede kondensatorer kan få "katastrofale" følger, i den forstand at komponenter som er vanskelige og/eller dyre å erstatte kan bli ødelagt. Mekanikken må sikkert også gås over. Du må nok regne med å legge ned endel av både tid og penger for å få den i skikkelig stand igjen. Hvis du ikke har nødvendig kunnskap selv, så ligger denne modellen såpass høyt i pris at det sannsynligvis er lønnsomt å betale noen for å få fikset den opp.
 

Bartesam

Æresmedlem
Ble medlem
04.12.2002
Innlegg
11.976
Antall liker
11.829
Sted
Hus
Send den vekk på service. Den trenger nok en del nye kondensatorer som tørker inn når de blir gamle. Dette er en maskin som er 40 år siden den ble produsert cirka, og den trenger sikkert en oppjustering også for å yte sitt beste. :)
 

Archie

Medlem
Ble medlem
28.03.2016
Innlegg
12
Antall liker
0
Hei Lars.
Kondensatorer er ikke noe å leke seg med. Fikk denne erfaringen fra jeg gikk på elektro-linja for noen "få" år siden.
Men som de flere her inne nå har nevnt i tråden og PM, så lander jeg på å sende den bort for reparasjon. Har motatt et par tips rundt steder som utfører service.
Takk for råd ;)
 

Archie

Medlem
Ble medlem
28.03.2016
Innlegg
12
Antall liker
0
Hei. Takk for tips! :)
Skjønner at jeg ikke skal røre for mye inne i denne her, så den blir sendt bort for rep. Har mottatt 2-3 tips som skal sjekkes ut nå.
 

Archie

Medlem
Ble medlem
28.03.2016
Innlegg
12
Antall liker
0
Hei Bartesam :)
Jeg følger rådet ditt og andres og sender den bort. Så for øvrig dette da jeg åpnet den opp at der hadde ikke jeg noe å bidra med.
Har nå fått 2-3 tips om steder som kan ta seg av dette og har kommet litt lenger med dette nå.
Takk for svar! :cool:
 

Archie

Medlem
Ble medlem
28.03.2016
Innlegg
12
Antall liker
0
Ok. Takk for tips :)
Jeg tar en prat med et par steder som jeg har fått tipset om her inne, så da har jeg kommet et stykke videre ;)
 

lars-chr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.12.2005
Innlegg
301
Antall liker
104
Foliekondensatorer og keramiske trenger man ikke bytte. Disse har svært små aldringsproblemer, - om noen.
Ja, det er vanligvis riktig, men det finnes noen unntak - et av dem er de gullfargede "Rifa"-foliekondensatorene som er brukt i store mengder i Tandberg-utstyr, spesielt på 60-tallet. Mange av de rørbaserte båndopptakerne - Modell 6, 7 og 8, blandt annet - og ikke minst radioene fra samme tid (Sølvsuper 8 og 9, Huldra 6, 7 og 8, inneholder haugevis av disse. Bytt dem, og apparatet får et helt nytt liv! Såvidt jeg har forstått er problemet at epoxyen som selve kondensatoren er støpt inn i sprekker opp på grunn av aldring og varmepåvirkning, og isolasjonsmaterialet i kondensatoren brytes ned og lager kortslutning. På 70-tallet var det også brukt noen keramiske kondensatorer som har en tilbøyelighet til å kortslutte. De ble brukt på logikk-kortene i flere Tandberg båndopptakere, og i Revox båndopptakere, hvor de er et velkjent problem.
 
Topp Bunn