Resultater 1 til 2 av 2
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2016
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg

  Radionette studio tv 2 stereo

  Jeg har fått i hus en "Radionette Studio TV 2 Stereo" med tv, radio og platespiller. Det var en i området som skulle kvitte seg med den, så jeg fikk den gratis og jeg tenkte det kunne bli et fint møbel i "mancaven". Jeg tenkte jeg skulle prøve å få liv i den for moro skyld. Siden den har stått og støvet ned i en låve i ett visst antall decennier, har jeg tatt ut innmaten i radioen og tv-en og rengjort før jeg prøvde å sette i kontakten. Radioen fungerer som en drøm, og for en lyd Tv-en er det verre med, det virker som at det er en kortslutning/jordfeil i den. Noen av sikringene var gåen (de som ser ut som sikkerhetsnåler) jeg prøvde og teipe sammen sikringene før jeg satt i støpselet men ikke noe liv, og etter noen sekunder begynte det å lukte brent (!) Jeg finner ikke mye info på nettet om denne tv-en, heller ikke koblingsskjema/manual. Er det noen som har/ vet om noe slikt? Noen tips til feilsøking? Er det mulig/ verdt det å fikse tv-en? Er det mulig å få bilde på tv-en f.eks via en vhs spiller?

  Platespilleren er en Garrard sp 25 mkIII med bøyd stift og i generelt dårlig stand så den tror jeg ikke jeg gidder å fikse på pluggen som kobles inn i radioen fra platespilleren er en 5 pins din plug. Kan man koble en "moderne" platespiller med MM pickup direkte til radioen ved å bruke en overgang fra RCA til DIN, eller må man ha en RIAA eller noe slikt? (pickupen som står i Garrarden er en KS 41C).

  All info mottas med takk
  Hilsen nyfrelst vintage entusiast

  Navn:   IMG_3575.jpg
Visninger: 563
Størrelse: 83.7 KbNavn:   IMG_3596.jpg
Visninger: 373
Størrelse: 120.3 KbNavn:   IMG_3577.jpg
Visninger: 350
Størrelse: 78.4 Kb

 2. #2
  Hifi-entusiast lars-chr's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  215
  Tagget i
  1 Innlegg
  Det kan godt hende TVen kan fikses med "enkle" midler. Før du setter strøm på den igjen, bytt alle elektrolytt- og foliekondensatorene. Det er ganske høye spenninger i omløp her (ofte opp mot 1000 volt), så det skal ikke mye til før en over 50 år gammel kondensator gir seg. Linjeutgangen og vertikaltrinnet er det viktigste. Ikke gjør noe med tuner-delen i første omgang. Den må trimmes på nytt hvis du bytter kondensatorer, og sjansen for at den virker er ganske stor. Det kan godt hende at noen rør må byttes også - gamle TVer "spiser" rør. Rørene i høyspenningsdelen er mest utsatt. Har du flaks, kan du få bilde på den for under en 1000-lapp i deler og et par kvelder med loddebolten. Ikke la deg skremme av at den lager litt lyd - en ganske kraftig pipetone fra linjeutgangen, og during fra strømforsyningen er helt normalt.
  De sikringene du snakker om skal loddes sammen med et spesielt loddetinn med lavt smeltepunkt. Jeg vet ikke om det er å få tak i lenger, men hvis du renser loddebolten godt for vanlig tinn går det antagelig an å lodde dem sammen igjen ved hjelp av det tinnet som sitter igjen på sikringen. Litt brent lukt er helt normalt, for det er mye varmeutvikling.
  Disse gamle TVene har kun VHF-tuner. For å få brukt dem til noe fornuftig i dag må du ha en VHF-modulator. Denne her: https://www.123elektronikk.no/rf-mod...lator-mono.asp er den eneste jeg vet om som har VHF - alle andre gir kun ut UHF-signaler. Den har både SCART og RCA-innganger, så du kan enkelt koble til DVD/VHS/hva du vil av signalkilder.

  Vær spesielt oppmerksom på følgende:
  • Høyspentledningen til bilderøret fører ca. 20.000 volt. Pass på å ALDRI komme i kontakt med den når TVen står på. Det samme gjelder "buret" hvor linjetransformatoren og linjeutgangsrørene sitter - det er en grunn til at det er innkapslet!
  • Chassiset på TVen er direkte tilkoblet den ene fasen på strømnettet. Vær VELDIG forsiktig i forhold til jordingspunkter og bruk av annet nettilkoblet utstyr (måleinstrumenter etc.) i forbindelse med reparasjon av TVen.
  • Gå ALDRI fra en gammel TV når den er påslått - selv ikke for noen minutter. Hvis noe går galt (og det gjør det av og til, selv når den er restaurert), så er veien kort til at noe tar fyr.


  Angående platespilleren:
  Radioen har ikke RIAA-trinn. Man får kjøpt billige slike helt ned til 2-300 kroner, og da kan man uten problemer koble til en moderne platespiller. Det løse RIAA-trinnet kan du feste ute av syne på baksiden av radioen. Eller så kan du finne en fungerende tidsriktig platespiller på bruktmarked.
  Beta er bedre enn VHS.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed