Restaurere Tandberg Fasett

Fjellvang

Medlem
Ble medlem
06.11.2014
Innlegg
11
Antall liker
10
Har nettopp skaffet meg et par nydelige sorte Fasett-høytalere. Har koblet dem opp på TR2075 og de låter ganske bra, men temmelig slappe i bassen ja. Har ikke åpnet dem enda, men regner med de kan trenge litt service på basshøyttalerne. Er det noen som har noen tips til restaureringsarbeidet:

1. Malingssprut. Mikroskopiske flekker med hvitmaling. Antagelig bare jeg som ser dem, men bort skal de. Prøvde med white spirit, men det fungerte dårlig og mattet litt ned originalfargen.
2. Skummet mellom de to høyttalerdelene er dårlig. Tips til hva jeg kan erstatte med.
3. Det grå trekket i fronten er ødelagt. Regner med at jeg ikke bare kan kjøpe noe hvilket som helst grått stoff og erstatte med?
4. Tips til hva som bør gjøres inni høyttalerne?
_DSC0018.jpg
_DSC0019.jpg
 

Hæææ

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.09.2014
Innlegg
143
Antall liker
70
Stilige høyttalere.Søk på google så finner du info.
 

Fjellvang

Medlem
Ble medlem
06.11.2014
Innlegg
11
Antall liker
10
Takker ;-) Jeg er nok ikke god nok til å google. Fant egentlig ikke noe matnyttig. Har kanskje ikke googlet med riktig søkebegrep.
 

Fjellvang

Medlem
Ble medlem
06.11.2014
Innlegg
11
Antall liker
10
Takker og bukker! ;-) Jeg har vært innom flere av de trådene, men et par av dem har jeg ikke sett før. Uansett så finner jeg ikke svar på de tre spørsmålene jeg hadde i første innlegg, spesiellt om dette med å finne egnet stoff til fronten (ikke vanskelig å finne grått soff, men når det skal være i fronten på en høyttaler kan en vel ikke bruke hva som helst?) Og så den skumstripa som er mellom de to høyttalerdelene, jeg får dra innom et skumgummiutsalg og se om de har noe grå skumplast som kan skjæres til.

Når det gjelder malingsflekkene så prøvde jeg flekke over med svart tusj. Det fungerte bra, men tusjen var litt for blank. Nå drar jeg ut og kjøper svart matt spraylakk, og en fin pensel og prøver flekke over med det.
 
Sist redigert:
Topp Bunn