Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Oct 2014
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg

  Huldra 10 med sikring som går

  Plukket opp en strøken Huldra 10 på fretex i går som jeg tenkte jeg skulle teste ut. Testet den såvidt ut i går, men hadde ikke din plugger til høytalerne så det ble bare med hodetelfoner, men den hadde veldig god lyd i hodetelefonene og ikke noe støy i det hele tatt.

  Så jeg reiste opp på claes ohlson i dag å kjøpte den pluggene for å se hvordan lyden var med høytalere, men valgte først å lodde om inngangstrømmen til 240 volt siden det er 236 volt i stikkontakten der hvor jeg bor. Problemet er bare at etter at jeg loddet om spenningen til 240 volt så har sikringen begynt å gå hver gang jeg slår på strømmen.

  Tenkte først det var noe galt med AM kondensatoren siden sikringen ikke gikk med en gang første gang jeg skrudde på strøm, men etter et par sekunder mens jeg spant AM hjulet frem og tilbake. Har forsøkt å bytte sikring flere ganger men nå går den med en gang jeg skrur på forsterkeren hver gang. Forsøkte også å lodde løs AM kondensatoren (i tilfelle den var synderen) uten at det hadde noen effekt. Det er snakk om sikringen til effektforsterker delen og ikke sikringen til skalalysene da skalalysene virker utmerket.

  Hva kan løsningen være her, vil det være hensiktmessig å forsøke å bytte de to utgangskondensatorene, og den store kondensatoren i strømforsyningen. Synes det var rart at feilen først oppstod når jeg loddet om strømforsyningen skulle jo tro at lavere spenning hadde positiv effekt på sikringene og ikke omvendt.

 2. #2
  Bransjemedlem Audiomix's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2004
  Sted
  Kongsberg
  Innlegg
  11,110
  Tagget i
  5 Innlegg
  Album
  7
  Torget
  33
  Det har trolig oppstått en feil. Slikt skjer plutselig
  Behøver ikke å ha sammenheng med din omkobling.
  Har du forsøkt å koble tilbake til opprinnelig nettspenning?
  Skaff deg skjema. Dette er ikke veldig komplisert.
  Hans - DIY'er

 3. #3
  Medlem
  Ble medlem
  Oct 2014
  Innlegg
  5
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ja, har kikket litt på koblingskjemaet uten at det hjelper meg så mye siden feilen kan ligge hvor som helst, men kan i hvertfall konkludere med at det sansynligvis er i effektforsterker delen siden forforsterken jo har en egen sikring. Ingen lytter som ser fysisk skadet ut sånn umidelbart, men får ta en nøyere kikk på dem i morgen. Har bare et billig multimeter som ikke måler kapasitans, men leste at en kondensator som virker vil ha økende resistans når man måler den så kan i hvertfall mål å se om det er noen kondensatorer som er helt håpløse eller har endt opp som ren leder.

  Det lukter i hvertfall litt funky (i følge samboeren min som ga meg klar beskjed om å sette forsterkern i kjelleren), og det kan jo tyde på at det er noe problemer med kondensatorer.

  Time will show.

 4. #4
  Moderator Kjell_Kranzberg's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,612
  Tagget i
  0 Innlegg
  Två möjliga felorsaker:

  Likriktardioderna (röd pil)
  Kortslutning i en eller flera effekttransistorer; det finns 4 stk (2 stk per kanal) (blå pilar)


  Det är osannolikt att elektrolytkondensatorerna i power supply eller de som sitter på högtalarutgången är orsaken till att säkringen går.

  Navn:   H10.jpg
Visninger: 977
Størrelse: 170.4 Kb
  Jag är för demokrati, en generös
  flyktingpolitik och allas lika värde.

 5. #5
  Hifi-entusiast rveum's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2005
  Innlegg
  298
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vanlig feil på H10 er at en utgangstansitorene ryker, og da går sikring på til effekt trinn.
  valing årsaka til at disse går er :
  1.Gennomslag i utgangslytt c719, er denne ikke byttes bør den byttes, er de ikke gjennomslag i den har den helt sikker lav kapasitet og bør byttes for å få best mulig lyd fra din H10
  2.Driver transistor (MPSU06 eller MPSU56) har gått og tar med seg utgangstransistorer.
  3.Det er dårlig isolasjon på glimrer skive/ skruer og utgangstransistor ligger til jord, sjekk at disse sitter som de skal.

  Bytt også ladelytt c1006 den kan er sikker tørket og da får du brum når du spiller.

  Enkel sjekk for å finne trinn som har gått er å koble fra kabel 705 eller 706 da skal den spille ok på trinn som er i orden.
  Stue anlegg Tandberg 4038 pre&nbsp; Doxa 140 Singnature<br />Vintage anlegg Rotel RX 1603 Sony X339ES<br /><br />Har også Tandberg Huldra 2,4,6,8,9,10,11&nbsp; TR200 TR1000, TR 1010, TR 1040, Sølvsuper 2,5,10,11,12C og en del annet morro.

 6. #6
  Hifi-entusiast lars-chr's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2005
  Innlegg
  215
  Tagget i
  1 Innlegg
  Bytt også de to pot-meterne som brukes til å regulere tomgangsstrømmen i utgangstrinnet. De kan bli ustabile, og gjøre at tomgangsstrømmen begynner å stige ukontrollert helt til transistorene brenner opp. Dette er en litt "lunefulll" feil, fordi den som regel først opptrer når transistorene begynner å oppnå driftstemperatur - omtrent lenge nok til at man har fått hørt på et par-tre sanger og slått seg til ro med at "nå er alt i orden". Også sier det "poff", og et nytt sett med transistorer er ødelagt.
  Beta er bedre enn VHS.

 7. #7
  Medlem
  Ble medlem
  Mar 2015
  Innlegg
  1
  Tagget i
  0 Innlegg
  Hei. Vet ikke om dette er rett plass men jeg trenger en utgangtransistor til min Huldra 10 etter at jeg kortsluttet et målepunkt for å stille bias-strømmen. MPSU06 og begge utgangtransistorene røk pluss Q703. Men har fått tak i alt utenom ene utgangtransistoren, Det er en BD609. Hvis noen har tips hvordan få tak i en sånn så hadde jeg blitt veldig glad.

 8. #8
  Moderator Kjell_Kranzberg's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,612
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jag är för demokrati, en generös
  flyktingpolitik och allas lika värde.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed