Electrocompaniet THE TWO CHANNELAMP

alkisander

Medlem
Ble medlem
26.04.2014
Innlegg
5
Antall liker
0
Hei folkens, ei venninne har et EC sett med forforsterker der det står THE TWO WAY AUDIO PREAMPLIFIER og effekttrinn der det står THE TWO CHANNEL POWER AMPLIFIER. Begge med hvit skrift og forforst har hvit volumkontroll. Slutt-trinnet har bære håndtak. Hun skal flytte og har null peil og interesse så jeg prøver å få sånn nogenlunde greie på hva noe sånt kan være værdt. Det er meget pent brukt og fungerer 100. Hun tror det er fra tidlig 80 tall. Er dette den jeg har hørt om før? for å få evt bilder må jeg kontaktes på mobil tlf 92466997 Larvik
 
Sist redigert av en moderator:

Audirvana

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.09.2012
Innlegg
1.478
Antall liker
881
Torget vurderinger
5
Forsterkersettet til venninnen din er Electrocompaniets aller første forsterkere, fra før selskapet faktisk brukte merkenavnet sitt på frontplaten til produktene sine.

Om dette er et sett som fungerer som det skal, så er det hifi-gull. Effektforsterkeren er det iallfall. Forforsterkeren har ikke den samme fantastiske lydkvaliteten, men det er likevel moro å ha et fullt sett.

Effektforsterkeren regnes som den første transistorforsterkeren i verdenshistorien som evnet å spille like godt som rørforsterkere. Til da hadde alle transistorbaserte forsterkere hatt en kald og umusikalsk klang. Den lille forsterkeren fra Norge, ble derfor en verdenssensasjon når den kom. Jeg kjøpte en på slutten av åttitallet, og har den fremdeles. Den spiller fantastisk musikalsk og godt, til og med sammenlignet med svært dyre forsterkere i dag.

Ett slikt sett går vel til rundt 3-4.000 kroner, om det fungerer godt.

Jeg anbefaler å kontakte Per Abrahamsen, som er mannen som bygde disse forsterkerne, og stiftet Electrocompaniet, for å ta en liten service på forsterkersettet, for sikkerhets skyld.

http://www.hifinews.co.uk/news/article/electrocompaniet-'electro'--vintage/10017

http://www.electrocompaniet.no/files/reviews/2012_jan_Hifi-news_Vintage_EC.pdf
 

Bidevind

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.01.2011
Innlegg
462
Antall liker
248
Sted
Bohuslän, Sverige
Torget vurderinger
2
Hvis de skal flyttes så gjør det MEGET forsiktig.
La de stå og akklimatisere seg på nytt sted før de slås på.
Jeg var ikke den eneste som var innom Abrahamsen etter å ha flyttet på de.
 

alkisander

Medlem
Ble medlem
26.04.2014
Innlegg
5
Antall liker
0
Hmmmmm. oki. takker for informasjon. Ser du har patos:) jeg har hatt b500 som jeg egentlig var super fornøyd med og lyric 301 mk 2. Synd de ikke er oppe å går enda. hva er bra match til den nevte EC kombo?
 

Audirvana

Hi-Fi freak
Ble medlem
24.09.2012
Innlegg
1.478
Antall liker
881
Torget vurderinger
5
Det er et godt tips, ja... Det med å være forsiktig. Kretskortene kan være sprø av at de er gamle, og utsatt for mye varme oppgjennom.

Jeg vet Roar Malmin har slike kretskort, og derfor kan reparere/renovere gamle 25wattere også.
 
Topp Bunn