Guide til smøring av pot og lignende

Ludvig82

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.05.2013
Innlegg
167
Antall liker
39
Sted
Fannrem, Sør Trønderlag
Jeg skal opp med SS12 og H11 for å smøre opp litt. Sølvsuperen spraker ved volumjustering, samt ujevn lyd i kanalene, men huldraen er litt ekkel på å justere kanalene. Etter en del søking finner jeg jo info om å smøre pot og slikt, men savner litt en enkel generell giude på dette gjerne med anbefalinger på produkt å bruke. Er det noen som ser seg mål på dette, ville vært en fin sak å klistre på denne delen av forumet.
 

Membran

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
04.03.2011
Innlegg
229
Antall liker
122
Sted
Østfold
Torget vurderinger
10
Jeg har med godt resultat brukt CRC Lectra clean II (se bilde) som ikke etterlater rester på overflaten. Jeg bruker først trykkluft og blåser rent før jeg sprayer på rens. Når jeg har sprayet på rens beveger jeg potmeteret frem og tilbake i hele lengden og blåser rent til slutt. Denne prosessen gjentar jeg til ulydene er borte. I svært sjeldne tilfeller har jeg vært nødt til å skifte potmeter etter rens når jeg har fulgt denne metoden. Ikke bruk renseveske som etterlater en smørefilm og lignende. da dette bare samler støv og skitt i det lange løp.

Lectra clean.jpg
 
Sist redigert:

hjsteg

Medlem
Ble medlem
10.06.2011
Innlegg
24
Antall liker
17
Nå får man kjøpt bokser trykkluft / luftspray (NOK 60,-), elektronikkrens (NOK 70,-), og kontaktbeskytter /Contact Protect (NOK 55,-) på Biltema.

Leser her og der at noen har brukt elektronikkrens fra Biltema med godt resultat. Leser på utenlandske forum (audiok***** osv) at DeoxIT er det som de bruker. Men vil Biltema sin elektronikkrens gjøre samme jobben? Koster en brøkdel av DeoxIT..

Leser også om at du skal bruke "faderlube" eller Deoxit Gold når du har renset kontakter. Noen sier du ikke trenger det. Er Biltema sin kontaktbeskytter det samme som "faderlube /Deoxit Gold"?

Og trykkluft på boks kan vel ikke gjøre noen skade?

Når skal man bruke elektronikkrens, på alt av potensiometere og brytere?

Når skal man smøre? Potensiometere / brytere?
 

Polka

Hi-Fi freak
Ble medlem
11.07.2003
Innlegg
5.466
Antall liker
3.611
Torget vurderinger
96
IKKE bruk elektrorens fra Biltema. Den virker forsåvidt, men er mindre effektiv og problemene kommer raskere tilbake enn ved CRC sin elektronikkrens. Ikke spar noen lusne kroner, men kjøp heller CRC. De har den på Clas Ohlson. Min faste framgangsmåte ved rensing av potmeter og brytere er rikelig med CRC elektronikkrens, vri eller trykke mange ganger på aktuelle kontroller, og så til slutt en liten dusj med CRC-565/WD-40 kontaktspray.

Du kan rense alt av potmetere og brytere som har kontaktflater i metall tror jeg, men jeg er ingen ekspert her.
 
Topp Bunn