Resultater 1 til 5 av 5
Abonnér på denne tråden
  1. #1
    Medlem
    Ble medlem
    Jun 2010
    Innlegg
    2
    Tagget i
    0 Innlegg

    Tr-200 bare lyd i venstre kanal

    Hei. Jeg har akkurat bytte alle fire bøtteelektrolyttene men har forsatt bare lyd i venstre kanal. Dette når jeg bruker eksta-inngangen.
    Det er veldig svak lyd i høyre men neste uhørbar. Når jeg bruker FM er det mer lyd i høyre høytaler men ikke like mye som venstre.
    Hvor skal jeg begynne? Jeg har et par eksemplarer som jeg kan låne deler fra.

    Kristoffer
    Siste redigert av Kristoffer S.H; 21.01.2014 kl. 18:21.

  2. #2
    Hifi-interessert
    Ble medlem
    May 2012
    Sted
    Melbu
    Innlegg
    71
    Tagget i
    0 Innlegg
    Rens trykkbryterne og potmetrene først. Kontaktfeil er det vanligste med disse gamle perlene. Skjevt volumpotmeter er også en gjenganger - ikke mye å gjøre med med mindre du finner et deleapparat som kan donere et bedre potmeter. Flere av apparatene fra Tandberg brukte samme potmeter, du vil i alle fall finne samme pot i TA300.

  3. #3
    Hifi-entusiast jan_eriks's Avatar
    Ble medlem
    Feb 2006
    Innlegg
    325
    Tagget i
    0 Innlegg
    ....Men hva fikk deg til å bytte "bøtteelektrolyttene"? Hvis de er det jeg tror nemlig glattekondensatorer i nettdelen har de neppe noe med mangel på lyd i en kanal å gjøre.
    Har du lyd i det hele tatt i høyre kanal på noen andre innganger enn radio? Er du sikker på at den kilden du bruker har lyd på begge utganger? Virker balansepotmeteret? Mulig inngangsvelger i tillegg til volumpotmeter ev. balanse
    Audio Space 3.1 300b, Elac 407,Luxman Eq 500, Technics Sl1000mk2,Sl10,Dynavector dv 17, AudioTechnica ART 9, AT 180,Technics epc 100 mk4

  4. #4
    Medlem
    Ble medlem
    Jun 2010
    Innlegg
    2
    Tagget i
    0 Innlegg
    Da jeg ble litt rådvill flyttet jeg de fire store kondensatorene til et annet eksemplar, dette fungerte veldig bra og begge høytalerne hadde likt volum. Etter en time dukker problemet med ulikt volum opp. Er igjen usikkert på neste steg. Potmeter for bakanse fungerer tilsynelatende og det samme med volum. Det som er rart er at det virker som høytalere har "byttet plass" da jeg spiller en stereotest. Hva bør jeg bytte/gjøre videre her mon tro?

  5. #5
    Hifi-entusiast rveum's Avatar
    Ble medlem
    Jun 2005
    Innlegg
    298
    Tagget i
    0 Innlegg
    TR200 bruker å ha følgende feil:
    1. Bøtte lytter er tørket ut bytt disse til nye ikke ta fra et annet gammelt apperat, 2 lytter brukes til glatting av Likespenning og 2 er utgagns lytter som står i serie med høttaler.
    2.Dårlige loddinger, legg på ny lodding på høtaler kontakter og på singnal innganger.
    3.Deffekt driver transistorer disse er små heter MPSU 05 og 56 en for negativ og en for positiv del av signalet, disse kan du hente fra donor apparat.
    4.Deffekt balanse pottmeter, ofte merker du at dette er deffekt da har det løse deler i seg.
    Stue anlegg Tandberg 4038 pre&nbsp; Doxa 140 Singnature<br />Vintage anlegg Rotel RX 1603 Sony X339ES<br /><br />Har også Tandberg Huldra 2,4,6,8,9,10,11&nbsp; TR200 TR1000, TR 1010, TR 1040, Sølvsuper 2,5,10,11,12C og en del annet morro.

Skrive Tillatelser

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere dine innlegg
  •  


 

Om Hifisentralen

    Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed