Resultater 1 til 3 av 3
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Medlem
  Ble medlem
  Jan 2003
  Innlegg
  11
  Tagget i
  0 Innlegg

  KEF Reference 101 tilbake etter mange år

  Jeg sitter her og mimrer og vil bare fortelle en meningsløs historie.
  Historien begynner på midten av åttitallet. Jeg spillte på Rauna Ymer. De sto langt ut på gulvet pga perspektiv og jeg savnet derfor dypbass. Kjøpte da brukt en svær subwoofer (en svenske tror jeg og populær på den tiden) med Kef 101. Subben ble solgt videre da den ikke lot seg integrere med mine Rauna. Før det klarte jeg dog å filleriste leiligheten min slik at en eldre nabo ble traumatisert. Hun trodde krigen hadde startet igjen.

  På samme tid ønsket en venn av meg fyldigere lyd enn hans Rogers LS3/5A kunne oppdrive. Han spillte mest klassisk - typisk Gustav Mahler. Jeg anbefalte og kjøpte (med gode rabatter) et sett JBL L-15 til han. Dette var vel i 85 da de var nye. Innenfor kravene (spille på en NAD femtiwatter, størrelse, spille høyt og fyldig, budsjett og plassering i bokhylle) mente jeg dette var et godt valg. Kompisen var også veldig fornøyd inntil en annen forståsegpåer forklarte han at JBL kun var til rock.

  Så derfor byttet vi likt og jeg fikk JBL til sengevalsen. Han fikk KEF 101. (Rogers brukte han da på kontoret) Jeg klarte også å innbille han at KEF var bedre enn Rogers og spilte dypere. Dette opplevde han i alle år inntil han for noen år siden valgte å tilbringe sin pensjonisttilværelse i varmere strøk. JBL L-15 ble hos meg i flere år inntil jeg kom over et sett JBL L-150A og brukte L-15 som delbetaling.

  Her om dagen ringer sønnen meg og spør om jeg har noen slanke gulvstående han kan kjøpe billig. Ja, sa jeg og reiste ut til han med et sett jeg bygget selv for drøye ti år siden. Fikk en fiks ide' om å lage datahøyttalere - 50L, en meter høye, toveis med Seaselementer og 8" bass. Lakket i koksgrå og med avfasede kanter. De har stått i kjelleren noen år da jeg senere valgte å få lydbildet høyere opp. Har derfor brukt et sett B&W DM 100i til dette drevet med en NAD 7125 receiver og databitsene gjennom en Abrahamsen DAC. Stort hjørnedatabord med overhyller og høyttalerne plassert på vangene. Utrolig hvor mange detaljer jeg opplever med denne plasseringen.

  Sønnen ble overbegeistret over mine hjemmelagete koblet opp mot hans sett fra Doxa da han mest spiller elektronika og hardrock. Skjønner godt han ble lei av å høre på farens gamle KEF i huset han overtok. Så dealen ble at jeg reiste hjem med en tusing ekstra i lommeboken og et sett KEF 101 kom "hjem". De står nå og spiller i datahyllen.

  Det ergrer meg litt at jeg aldri har hørt Rogers og KEF side om side. Så vidt jeg husker er elementene like og de skulle vel også konkurrere med BBC sin kjente konstruksjon/patent.

 2. #2
  Moderator Kjell_Kranzberg's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  2,612
  Tagget i
  0 Innlegg

  Trevlig läsning!
  Vi vill gärna se bilder!
  Jag är för demokrati, en generös
  flyktingpolitik och allas lika värde.

 3. #3
  Medlem drboar's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2012
  Innlegg
  26
  Tagget i
  0 Innlegg
  Om minnet inte sviker mig hörde jag både KEF 101 och LS3/5A på Söderbergs hifibutik på Sveavägen i Stockholm runt 1980. Jag tyckte att KEF 101 lät bättre än LS3/5A, den senare har en baspuckel som jag hade svårt för. Dessutom fanns det en liten B&W högtalare som lär riktigt bra BW DM12, något större men också bra mycket större ljud.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed