Radionette Studio 3D

Kenskij

Medlem
Ble medlem
23.01.2013
Innlegg
17
Antall liker
3
Hei.

Plukket med meg et slikt flott radioskap i dag til den nette sum av 250,-

Alt ser ut til å virke ok, bortsett fra volumkontroll. Jeg klarer ikke å skru ned lyden, og det står på veldig høyt, så det er litt slitsomt å feilsøke :)

Noen som vet om dette er et vanlig problem på gamle radioer. Er det en del som må byttes? Ser at det er mye støv bak - hva er det lureste måten å gå fram for å få dette fjernet. Det er jo en del skjøre greier inni der.

På forhånd takk,
 

ole j

Medlem
Ble medlem
11.12.2010
Innlegg
20
Antall liker
1
Hei. har du sjekket skruen på volum knotten,denne kan ha løsnet slik at du ikke drar med akslingen
når du dreier på knotten.

mvh ole j
 

lars-chr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.12.2005
Innlegg
301
Antall liker
104
Sjekk også om akslingen er knekt løs inni selve pot-meteret. Treffer du endestoppen når du vrir, eller går det bare rundt? Veldig mange radioer har en kondensator koblet over volumkontrollen, og hvis den har kortsluttet kan det godt hende at volumkontrollen ikke virker. Angående rengjøring, så er det absolutt beste å bruke trykkluft. Hvis du ikke har kompressor selv, så ta med chassiset til en bensinstasjon og bruk luftfylleren der. Pass på å ikke skade søkerkondensatoren.
Jeg har en Studio 3D selv, i urørt originalstand (bortsett fra litt rengjøring/smøring og en kontaktspray-behandling) fra 1957, med både plateskifter, båndopptaker og original ekstrahøyttaler. Alt virker ennå - til og med rørene og lyspærene er originale!
 

pekaill

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.10.2011
Innlegg
1.672
Antall liker
1.091
Sted
Averøy
Torget vurderinger
5
Pass fingrene når du jobber inni rørutstyr! Du kan få elektrisk støt på grunn av energi i kondensatorer selv om den er avslått!

Sjekk alltid før du tar på strømførende deler.
 

Kenskij

Medlem
Ble medlem
23.01.2013
Innlegg
17
Antall liker
3
Det ordnet seg nesten av seg selv. Må bare legge litt press på bryteren når jeg vrir.

Det er en dyp summing i bunn konstant, men annet er kanskje ikke å forvente? Denne lyden hører jeg så lenge systemet er slått på. Både i radio - og platespillermodus.
 
Topp Bunn