Spørsmål om Adyton X3, event. Maggie-match.

Bowman

Medlem
Ble medlem
22.02.2013
Innlegg
13
Antall liker
2
Hei, jeg vil gjerne høre om noen vet når Adyton X3,- ikke X3D -, ble produsert?
Har noen erfaring med den sammen med Magnepan høyttalere? Jeg har MG 12.
Anbefalte mods, bortsett fra vekk med volumpotmeterne?
Hvad er ca. en fornuftig pris for forsterkeren i dag? I god stand og nyrenovert av teknikker og med helt ny trafo? Har en selger som antyder 4.500,- Kansje litt høyt satt?
Eller løp og kjøp?...:)

Hvor lenge lever kondensatorene, de måler bra ennå, men bør alle skiftes snart? Også de små?

Hvis du kjenner forsterkeren, vil jeg også bare høre ditt inntrykk. Og som sagt, den er til Magnepan.

Jeg søker den homogene, klare, musikkformidlende lyden, liker veldig godt Wadia Dacs, if you get the picture...

Håper på et par gode tips og råd.
 

mwt

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
26.10.2007
Innlegg
294
Antall liker
14
Sted
vestfold
hei,

jeg tror at grunnen til du ikke har fått så mange svar er helt enkelt at modell betegnelsen på forsterkeren er feil, det heter XP3 ;)

Jeg har begge versjonene men har ikke prøvd på magnepan, men å eliminere potmetrene er ikke nok, du må også eliminere inngangs IC som gjør fra balansert til ubalansert -det er etter dette ICn at gain potmetren er tilkoblet, men ICn er ikke av høy kvalitet -dette gjørde mer utslag lydmessig. Like etter den potmetren finnes en kondensator i serie med signalen, den er veldig ok kvalitet men kan godt skiftest til noe mer eksotisk :) Skal XP3 bli tipp topp så bør power supply rail kondensatorene være gode. De mindre på diverse regulerte kretsene var egentlig helt ok på begge mine, men skiftet på en amp til bedre på 105grader, men hørte ingen forkjell helt enkelt.

XP3 har stor kontroll på menbranene først og fremst, men virket litt tilslørt enda jeg hadde skrudd til høyere tomgang strøm, generelt innesluttet. Men magnepan bør kjøre aktiv eller BIampet i det minste :) XP3 til bassen og noe annet til diskanten, jeg har bare noen gamle maggies som yter helt topp med Dynamic Precision, spilte også bra med Electrocompaniet DMB250, men som sagt dessverre prøvde jeg ikke med noen av XPene :( generelt er faktisk veldig homogen med god tredimensjonalt gjengivelse, dog det var som sagt litt tilbakeholdende og ikke så gjennomsiktig som muligens jeg er blitt litt bortskjemt med DP ;) og i sanhetens navn bør fortelle at den mest kritiske lysningen var mot noen nye Musical Innovation monoblocker, desverre XP3n fikk ikke flere timer å varme seg på pga dårlig tid, høyttalerne var mer enn bra nok: Focal Diva Utopia BE

XP3 for den prisen synes det var meget bra, og få andre forsterkere kan matche i kontroll og styrke til den prisen, dessuten en ekte og god norsk kvalitets forsterker :) at trafon ble skiftet kan både være positiv som negativ faktisk... er det pga mekanisk støy er bra så lenge den nye er bedre på det punktet og den trafo har en del andre spenninger som ikke er standard på noen ferdige trafoer, XP3 har tros alt vært en dyrt og godt bygd sluttrinn til proff markedet.

Lov å spørre hvem som selger? skulle gjerne kjøpt et original trafo -da jeg har en xp3 som jeg fikk kjøpt defekt og uten trafo dessverre -vil så gjerne sette den i stand igjen :)

anbefaler deg å prøve den først hvis det er mulig, men tror det vil matche ganske bra som vil gi nok av krefter til dine maggies, med ekstrem god kontrol, og bias kan self økes så den jobber mer mot klasse A -det kan prøves og lyttes til om det har noe for seg i ditt konkrete tilfelle ;) den blir litt mer varmere enn vanlig, men faktisk er det et eget patente på de kjøleribbene, som gjør at de er mer effektive enn vanlige av tilsvarende type/størrelse ;) XP3 tror jeg ble bygd i Horten, og jeg mistenker at Microcomponent har laget hybrid kretsene i XP3d modellene :)

 

Bowman

Medlem
Ble medlem
22.02.2013
Innlegg
13
Antall liker
2
Hei, mwt,
Mange takk for for ditt lange svar, og god info!
Jeg vil følge ditt råd, og prøve forsterkeren. Men er litt betenkt over att du opplever den som litt innelukket...
Ham som selger den har desværre ikke den gamle trafoen, fordi den var brendt sammen. Den er i Danmark, som jeg, og du kan finne hans annonse på hifi4all.dk og dba.dk.
Han har restaureret den fra a til å, og er kjent som en dyktig og grundig tekniker.

Hifi-hilsen fra Helge i Århus
 
  • Liker
Reaksjoner: mwt
Topp Bunn