Forklaringen.

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
Før lagde man ting som skulle vare i årevis, være bedre enn konkurentene og man var stolte av fabrikken og merkenavnet sitt.
Nå lages ting som skal vare ut garantiperioden, være billigere enn konkurentene og den billigste fabrikken får sette merkenavnet på produktet som selges.

Jeg jobber som sykkelreperatør (orginalt nok), og hvordan kan det ha seg at et hjullager eller kranklager på en 50 år gammel sykkel er i bedre skikk enn på en 5 år gammel sykkel? At gummien fortsatt er myk og inntakt på mange dekk fra Askim Gummivarefabrikk, mens "gummien" på ditt 3 år gamle dekk har sprukket opp overalt? At et Sachs 3-girsnav fra tidlig 70-tall kan med en oljeskvett i ny og ne holdes ved like i 50 år, mens Shimano sitt moderne 3-girsnav knapt overlever etpar vintre?
Har noen noensinne slitt istykker felgveggen på en gammel DBS Kilimanjaro med aluminium fra Norsk Hydro, mens moderne felger slites istykker av bremseklossene etter 2 års tid?

Ingen tvil om at kvaliteten på dagens produkter er lavere enn før. Men i et samfunn med overforbruk trenger jo ikke kvaliteten være bedre heller....
 

Petre

Hi-Fi freak
Ble medlem
21.11.2007
Innlegg
1.720
Antall liker
1.204
Sted
Siggerud
For 35-40 år siden kostet en anstendig forsterker en månedslønn. Betaler man en brutto månedslønn idag, får man fortsatt en velbygget forsterker. Men, man rasker med seg en 3 kgs plastikk-surroundreceiver på 5x150watt, 5 høyttalere, sub og bd-spiller for 3990,- fra Elkjip, spiller mp3 filer og blir overrasket når man deretter opplever at en 30 kgs tanks Pioneer bygde i 1978 låter ( mye ) bedre.
 
Sist redigert:
Topp Bunn