Resultater 1 til 8 av 8
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi-entusiast CarstenS's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  227
  Tagget i
  0 Innlegg

  Pioneer pd 95/pd 901 - noen som vet? trenger hjelp!

  Kjøpte for noen år siden en PD95 - desverre virkede den ikke etter en turen gjennom posten. I forveien havde eg en PD 901 (mod. med XO2-clock) - som jeg har vert godt fornøydd med. Ble kjøpt ca.1990/91 - og sluttede nå 2012 at kunne lese CD'en.

  Så til problemet: PD95 kan ikke åpne/lukke skuffen, fikk denne vurdert mhp. rep. - ble vurdert at det var spindel-motor som er defekt - men at det ikke lengre var tilgang på deler. PD 901 - klarer fint at åpne/lukke skuffen - og snu platen - men kommer ikke noe musikk (tolker det som mest sannsynlig er laseren som er gåen).

  Noen som vet (eller har tilgang til servicemanualer) - om det er samme spindelmotor i desse to - slik jeg kunne nytte motoren i PD901 (og clock'en) og få PD95'en i drift?

 2. #2
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Mar 2007
  Innlegg
  1,448
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det der hørtes litt snodig ut.

  Hvorfor skulle en defekt spindelmotor føre til at skuffen står fast??

  Det er to forskjellige motorer, skulle jeg mene.


  Mvh
  Delle

 3. #3
  Hifi Freak Voff's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  5,521
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg hadde en PD-95; fantastisk bygd spiller. Den ble ødelagt av posten. Jeg solgte den og den var defekt ved ankomst. Transportskruen hadde vibrert løs og et av tannhjulene i åpningsmekanismen for skuffen hadde knekt. Deler lot seg ikke skaffe. Forøvrig hadde linsa til laseren også rista løs. Lurer på hva posten driver på med.

  Det er en separat motor og mekanisme for åpning av skuffen. Kan heller ikke se at spindelmotor skulle ha noe med saken å gjøre. Tror heller ikke at PD-95 har noe til felles med de mindre Pioneer modellene.

 4. #4
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,283
  Tagget i
  6 Innlegg
  Jeg har haft en Pioneer 901 . Super moddede den undersøger hvor den er ?

  Synes du ikke det er på tide å få noget mere moderne ?

 5. #5
  Hifi-entusiast CarstenS's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  227
  Tagget i
  0 Innlegg
  Takker alle for innspill. Jeg skulle og tru at ikke det var spindelmotor men "skuffe" motor som var problemet, men det var det som var "500-kr.-tilbakemeldingen". Får se om det er noe at gjere.

  Tjah - "Drossel" - har jo for den del kjøbt en "billig" Panasonic blue-ray (som er veldig moderne), muligvis har den litt bedre oppløsning - men til gjengjeld et lydbilde som hva angår dybde ikke overgår et av billigste A4-kopipapir (på høykant), og i bredden snevrer sig inn til (under) høyttalerens fysiske plassering. PD901 havde lydbilde som med god margin gikk ut over fysiske plassering av høyttalere - og i tillegg gikk ganske langt inn bak desse. Er ikke et øyeblikk i tvil om at PD95 ville gjere samme - men ennå bedre.

  Men - har bestilt noe mer "moderne" i form av en Cambridge Blue-Ray (og alt annet-)-spiller - al den stund det hele står rett vis a vis TV'en. Og at Cambridge jevnt over har fått gode "tester". Var og hørte det på Hifiklubben i Bergen, viste seg at den spiller (som iøvrig ikke var noe veldig dyr - 5500 ca.) stod i "state of the art" rommet med Dali-høyttalere til 70000, Classe-forsterkere hele veien etc. (og iøvrig en diger storskjerm). Fikk høre en CD via nevnte blu-ray-spiller - og det var en del bedre end nevnte Panasonic. Det viste i alle fall at nevnte spiller havde evne til at produsere et lydbilde som både har bredde og dybde.

  Om det var så veldig mye bedre end via nevnte moddet PD901 på 50W Nakamichi forsterker via HF275 høyttalere (med parrede komponenter hele veien og et tilbygget ytterkabinet hvor mellomrom er sannfyldt) - er jeg faktisk ganske usikker på!

 6. #6
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,283
  Tagget i
  6 Innlegg
  Jo Carsten jeg har også haft mange gode timer med Pioneer 901. God fornøjelse med Cambridge .

 7. #7
  Hifi-entusiast CarstenS's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Innlegg
  227
  Tagget i
  0 Innlegg
  Da kom "den moderne" i hus - og godt fornøydd. Bredde og dybde kom på plass (samme "kvalitet" her som på 901'en), oppløsning og luft steg en karakter - og i tillegg kan den vise film, bilder og "harddisk"...

  Hva mer kan en forlange?? - bortsett fra kanskje en litt mer entusiastisk hustru.

 8. #8
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2012
  Innlegg
  5,283
  Tagget i
  6 Innlegg
  Tillykke med det !

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed