Jord og signaljord til samme kabel

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
På etpar gamle Garrard platespillere\skiftere jeg har så går det kun 3 ledninger ut av platespilleren, til tross for stereo signal. Det er venstre +, høyre + og den siste er - for begge signaler og jording for motor.
Hvordan kan dette ha gått greit? Det er jordstøy på en av dem, vil det bli bedre dersom jeg monterer 5-delt kabel og separerer minus og jord, fremfor å ha 3 delt kabel med alt på samme sladd?
 

Hedde

Førr evig!
Ble medlem
20.04.2009
Innlegg
6.653
Antall liker
3.353
I utgangspunktet er det greit å samle "common" signalene og jord i en og samme ledning. Om den er original så bør man ikke tukle for mye med en annen løsning siden kapasitansen da kan bli endret. Moving magnet (mm) prinsippet benytter den samlede kapasitansen blandt annet i kabel og inngangstrinnet (riaa) sammen med induktansen i spolen i pu i pu'ens frekvensrespons. En slags boost i toppen om man vill. Om man endrer kabeltype bør dette være basert på ett bevisst valg. (Man kan google mm loading for å finne mere om dette).

Jordstøy på en av dem...er det en av minusene, motoren, et av + signalene?

Du kan jo prøve å kople bort jord?
 
Sist redigert:

toillball

Overivrig entusiast
Ble medlem
12.04.2012
Innlegg
778
Antall liker
229
Har prøvd å separere jord og signaljord med RCA kabler og egen jordledning, da ble det bare verre. Trodde det var koblingen min men.... Minst støy med all jord samlet virker det som.

Så jeg kan nappe ut en og en av lederne fra cartridge og se om støyen forsvinner mener du?
 

Hedde

Førr evig!
Ble medlem
20.04.2009
Innlegg
6.653
Antall liker
3.353
Nei, jeg mente å ta bort jording for motor som du nevnte i starten.
 
Topp Bunn