Behøver erstatning for KEF B200-SP1188 til KEF 104/2, har du kunnskap?

K

Khanate

Gjest
Har du innsikt i KEF B200 jungelen?

Jeg har nylig kjøpt (usett) et par KEF 104/2 høyttalere som mangler ett av basselementene.

I følge KEFs hjemmeside er disse høyttalerne utstyrt med varianten B200 Sp1188. Etter hva jeg begriper er disse litt uvanlige, og antagelig tatt frem spesielt for 104/2 hvor to B200 bassene er montert aksielt, og hvor de er koblet sammen mekanisk via et aluminiumrør som går fra magnet til magnet. Av denne grunn har elementene en smultringformet støvhette (slik at aluminiumrøret kan monteres til magneten). Bildet under illustrerer det hele. Som dere ser er dette en variant av de trekantede B200-elementene.

kef2.jpg
kef104-2.jpg


Jeg antar at samme element finnes i en standardutgave med vanlig støvhette og firkantet monteringsflens. En senere utgave av 104/2 (den med bi-wire connectors) benyttet B200 SP1256, som i følge opplysninger funnet i et forum, kan erstattes med B200 SP1465. Jeg kjenner imidlertid ikke forskjellen på SP1188 og SP1256.

Om jeg ikke finner en erstatning fra KEF må jeg naturligvis se etter alternativer, men da behøver jeg tekniske data for elementene. Noe jeg ikke har klart å spore opp.

Om jeg ikke skulle komme i mål med noe av det som er nevnt ovenfor, så blir vel alternativet "backward engineering" hvor jeg prøver å finne et element som er egnet for den eksisterende kassa. I så fall behøver jeg en matematisk modell for Coupled cavity basskasser. Om jeg benytter en moderne plate-amp med dsp til de rette elementene, så burde det være mulig å komme i mål.

Det siste alternativet kan være spennende av flere grunner. Delefilteret har nemlig uttørrede elektrolyttkondensatorer. Og om ryktene er riktige, så benyttet KEF et datastyrt system for å sortere og mache komponentene til disse høyttalerne, og for å lage delefilter med snevre toleranser.

Vel vel, kanskje litt mange tanker på en gang. Uansett, har du et forslag?
 

Fenalaar

Hi-Fi freak
Ble medlem
12.05.2002
Innlegg
8.474
Antall liker
6.793
Sted
Narvik
Torget vurderinger
3
Har du prøvd å sende spørsmål til Kef? KEF

Johan-Kr
 
K

Khanate

Gjest
Har du prøvd å sende spørsmål til Kef? KEF

Johan-Kr
Mange takk. Prøvde meg med en forestpørsel til den engelske service organisasjonen som din lenke peker til. Er ikke veldig optimistisk, men det skader ikke å prøve. :)
 
K

Khanate

Gjest
Hm, etter en seriøs skumming av KEF-siten Home Page hifiloudspeakers.info må jeg innrømme at jeg begynner å bli motløs. Ikke engang på en dedikert KEF-site finnes informasjon om V200 SP1188. Bortsett fra opplysningen om at de er tilnærmet umulig å få tak i. Når da attpåtil mellomtoneelementene er limt direkte (chassisløst) til mdf-fronten og er tilnærmet umulig å reparere om kantoppheng skulle smuldre opp. Til sist kommer at delefilteret er svært komplisert og bestående av en rekke lekkende elektrolyttkondensatorer.

Noen som føler seg fristet?
 
K

Khanate

Gjest
Jeg feiga ut og kansellerte kjøpet. Heldigvis hadde selger flere interessenter, så det ble ingen sure miner.

Takk for alle innspill
 
Topp Bunn