Sansui au 20000

Budda7

Fersking
Ble medlem
16.04.2012
Innlegg
1
Antall liker
1
Jeg søkte etter en sansui au 20000 her på hifisentralen og fikk tips om etpar. Jeg er iferd med å kjøpe en av dem ,men er ikke helt sikker på om jeg bør gjøre det. Grunnen er at selgeren opplyser at når han kobler inn eq delen, så "tar" den ikke likt på høyre og venstre side.
Forsterkeren er jo fra midt på 70 tallet,så det jeg lurer på er om dette er et symptom på noe alvorlig som ikke kan fixes eller om det er noe en sevice
kan ordne opp i...Skulle også likt å vite om noen som kunne tatt en helsjekk på denne gamle godbiten om jeg ender opp med å kjøpe den.

Fred

Kjartan
 

Audiomix

Bransjeaktør
Ble medlem
05.07.2004
Innlegg
13.108
Antall liker
4.965
Sted
Kongsberg
Torget vurderinger
28
Kan tenkes det bare er dårlig kontakt i potmeter eller hva det er som regulerer.
Ikke uvanlig på så gammel elektronikk.
 

Geir61

Medlem
Ble medlem
02.05.2012
Innlegg
45
Antall liker
63
Alt kan fikses. Det skal jo noe til å finne en som alt er 100% på etter 37-38 år? Da må den være total-renovert. Disse forsterkerene var ikke kjent for å være de mest stabile, jeg fikk feil på min i 1978-79. Det startet med at den ene kanalen ble ustabil, skurret, så koblet den inn igjen, og alt var iorden. Dette uttartet til at alle utg-transistorene tok kveld. Kostbar rep. Han som kjøpte den av meg, fikk også feil som ødela utgangene. Om dette skjedde en eller flere ganger, husker jeg ikke. Nå har jeg den tilbake hos meg igjen. Komplett med nye utg. transistorer. Den har fremdeles en ustabilitet, som ligner på det som skjedde i 78. Jeg har vært rask til å koble ut høyttalerne når dette har skjedd. Sist det skjedde var jeg ikke rask nok, resultat: en defekt seas 8". Sveiset fast spole. Planlegger å få den gjennomgått av en proff, når jeg får råd. Regner med å bytte en del kondensatorer minimum. Men i mine øyne er det verdt det. Dette er et unikt stykke japansk elektronikk, bygd med lite fokus på utgifter.
 
Topp Bunn