Noen som kjenner til: Audio Pro A4-14 mk2

sjokolade7

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.05.2013
Innlegg
447
Antall liker
57
Sted
Hardanger
Torget vurderinger
1
Er det noen som har erfaring med disse der ute?
Jeg kjøpte ett par brukt for noen måneder siden. Det er mange som sverger til dem. De er en klassiker.

Jeg betalte 1400 kroner, da med stativer. jeg hadde tidligere cayin 252b og tilhørende cd spiller i samme serie, samt patos 501 mk2. Nå har jeg musical fidelity m1 hpa, audio pro a4-14. De har ett litt annet lydbilde enn patosene, men de er på flere områder mye mmye bedre. Mellomtonen er helt vanvittig, unik. Stemmer kommer helt frem. Stemmer og gitarer står helt ut av høyttaleren og høres utrolig ut, synes jeg. Det kan sies at de har kanskje ett litt mer gammeldags lydbilde. Moderne høyttalere gir gjerne ett mer helstøpt lydbilde. Jeg vet ikke om dette er en ok ting å si heller da jeg ikke har hørt all verdens høyttalere.

Med høyttalerene fulgte det med originale kabler. Jeg bestilte nye på ebay med forsølvet kobber og bedre kontakter.
Jeg tror sølv kanskje ikke passer helt til disse høyttalerene. Noen mener at forsølvede kabler lyder lysere enn rene sølv kabler grunnet ett skille mellom de nedre og øvre frekvensene. Ett mindre balansert lydbilde. Det kan høres ut som at det stemmer i mitt tilfelle.

Med de medfølgende kablene høres stemmer utrolig naturlig ut, lyden fra høyttalerene er uansett veldig fri for forvrengning.

Jeg lurer på å investerre i rene sølv kabler, eller lage selv. Også nye i rent kobber. Det er artig å høre forskjellen. Sølv har utrolige detaljer, men er litt lysere. Mer høyfrekvent. Jeg vet det kanskje høres litt tullete ut men jeg mener ganske sikkert at det stemmer.

De er absolutt verdt pengene om du får dem like billig som jeg fikk dem. I usa når de var nye gikk de for rundt 2000$ sies det rundt omkring. Og i sverige og norge rundt 10000 tror jeg. Fra 1987 og oppover altså.

Det finnes en tilhørende forforsterker og subwoofer. Begge er vel vanskelige å få tak i. Men jeg tror de nye ace bass subbene kanskje passer også.

Om du hører på litt roligere ting og ikke for mye elektronisk så er kanskje disse veldig fine. Nina simone for eksempel hørtes utrolig fint ut på mine, da med kobber kabler. Etter jeg skiftet ble ting litt mindre balansert, kjipt siden jeg brukte litt penger på de nye kablene.

Det er ikke mange av dem til salgs der ute.:)
 

sjokolade7

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.05.2013
Innlegg
447
Antall liker
57
Sted
Hardanger
Torget vurderinger
1
Jeg vil gjerne legge til at det kunne vært artig å høre fra andre som har disse høyttalerene og hvilken elektronikk de bruker og eventuelle oppgraderinger.
Jeg har tenkt å få dem begge overhalt, forsterkermodulene i første omgang og så basselementene etterhvert. Jeg tror woofer elementene klarer seg ganske bra foreløpig.

Det jeg synes er veldig rart er at det på den ene forsterkeren ligger en masse hvitt skum av noe slag, spredt ut over komponentene. Det ligger spesielt rundt transistorene og eller kondensatorene/kapasitorene, det kan se ut til at det leker. Men den forsterkeren fungerer helt fint og lyden er helt grei.

Om noen vet hva dette kan være så hadde det vært fint med litt hjelp:)
 

drboar

Medlem
Ble medlem
23.06.2012
Innlegg
26
Antall liker
2
För 1400 är de ett riktigt kap. Tidningen Musik och Ljudteknik publicerad av Ljudtekniska Sällskapet hade en artikel där man tweakade en A4-14 (Aktuellt - Ljudtekniska S?llskapet) arikeln finns inte online men vad jag kommer ihåg så dämpade man mellanregisterlådan med bitumenmatta bla. HiFikit.se har koll på reservelement och annat.
 

sjokolade7

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
05.05.2013
Innlegg
447
Antall liker
57
Sted
Hardanger
Torget vurderinger
1
Jeg ville bare nevne at jeg for moro skyld har prøvd å snekre sammen en nettside, hvor jeg har skrevet litt om disse høyttalerene. jeg er ikke så flink til å skrive men jeg har prøvd og har tenkt å følge opp med oppgradering av høyttalerene i en tråd der. Jeg fikk tak i ett artig domene til nettsiden ihvertfall : Audio Pro A4-14 Speakers | Find your sound!

Eller så er det en god tråd her om høyttalerene hvor jeg skriver litt av og til: Forum - Audio Pro - A-414 Mk2, Audio Pro A-414 Mk2

Her er litt info:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.423517587726528.98078.122048951206728&type=3

De er virkelig enestående og er visst kanskje de første høyttalerene Audio Pro laget(?) DLeste noe om det men det er mulig jeg husker feil.
 
Topp Bunn