Tandberg Sølvsuper 8

Authon

Hi-Fi interessert
Ble medlem
14.02.2009
Innlegg
85
Antall liker
0
Har en slik,den lyser,men ingen lyd kommer..Hadde lignende problem med en SS9 også,men da byttet jeg to rør.

Så er problemet med SS8 at noen rør er gåen?? Etter jeg slår på radion og ser på røran,e det sånn at viss dem ikke gløde så e dem ødelagt?

Har noen andre rørradioer stående slik at jeg kan ta noen rør fra dem og sette inn i SS8.
 

Rune.U

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.10.2006
Innlegg
1.054
Antall liker
15
Om den lyser,og du ikke har Ulyd,så er det muligens rørene det er noe galt med. Du kan ikke bestandig se at et rør er ferdig. De fleste av dem bare dør ut,uten å forander utseende. Unntaket er om de punkterer,da blir de hvite i toppen.
Har du "typisk" radio-sus,men ingen stasjoner;da er det temmelig sikker ett,eller flere rør som er ferdige. Mest sannsynlig bår du bytte alle sammen,med unntak av likeretterrøret.De pleier å holde.(-Men det ER kanskje ikke likeretterrør på denne...-Mulig den er for"ny".Husker ikke helt lenger)
Mvh Rune :)
 

lars-chr

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
24.12.2005
Innlegg
301
Antall liker
104
Sikringene i mande eldre Tandberg-apparater har lett for å ryke uten grunn. Sikringstråden er rett og slett en loddetinnbit som er smeltet fast i endelokkene på glassrøret. Den ryker ofte av i en av endene, og det er ikke mulig å se før du evt. tar ut sikringen og den faller fra hverandre. SS8 (og sikkert "alle" andre Tandberg med rør) har en sikring for lys/gløding (som er/skal være 6,3 volt) og en annen for driftspenning (ca. 300 volt). Det er denne som muligens er defekt i ditt tilfelle. Den sitter på et lite kretskort rett til venstre for høyre høyttaler når du ser inn i radioen bakfra. Jeg TROR den skal være på 150mA, men husker ikke sikkert. Som en nødløsning kan man bruke 1-2 enkelttråder fra en lampettledning eller tilsvarende. Pass på at kondensatoren som sitter på samme kretskort er utladet før du begynner å gjøre noe her - den kan være ladet med rundt 300 volt, og den "røsker" godt om du kommer borti.

Sølvsuper 8 har forøvring halvlederlikeretter. Og ja, hvis rørene ikke gløder, er de definitvt døde. Bare vær oppmerksom på at glødingen ikke alltid er godt synlig, og at det gjerne kan være dårlig kontakt i rørsokler som skaper problemer. Jeg har inntrykk av at rørene utters skjelden er helt døde, men det er jo gammelt, så man vet aldri.
 
Topp Bunn