Quad vintage

STAX

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.03.2004
Innlegg
85
Antall liker
2
Nå har jeg hevet meg på retrobølgen!

Bestilte ett helrestaurert sett Quad 33-303 og FM3 fra danske Classic Audio. Restaureringen gjøres meget grundig med utvendig lakkering og utskifting av mye av innmaten.Selve restaureringen tar ca 3 måneder og mitt sett er lovet ferdig til jul. Har tenkt å parre disse med et sett Acoustic Research 2AX nå jeg finner noen tilsalgs.Kanskje disse er litt for tungdrevet men prøver likevel. Har god erfaring med både Quad 33 og 303 samt AR 2AX da jeg kjøpte disse nye på 70 tallet men ble solgt den gangen i jakten på nye ting.
Dette blir veldig spennende og en fin julegave :)

Steinar
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
En kamerat av meg har dette settet, både radioen, forforsterkeren og effektforsterkeren.

Problemet er knitring og ulyder når man slår det på, og når man tar på komponentene. Spesielt ille før komponentene har stått på en stund og med det gått seg varm. Skyldes dette uttørkede kondensatorer?

Noen ide at han restaurerer sitt sett? Hvor mye koster det i så fall og er det verdt prisen?



Forøvrig ikke hans komponenter dette da jeg bare fant dette bildet på nettet.
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Kan forresten kanskje kjøpe det av han, hadde nok vært spennende å eie.

Han kjøpte det hele for 1500 kroner tror jeg det var, etter tips fra meg. Kjøpte forøvrig et av mine eldre par IMF TLS 50 Mk.II også, var når han trengte forsterker til disse jeg kom over Quad-komponentene for han. Til den lave prisen så måtte han nesten gå for dem...
 
V

vredensgnag

Gjest
Jeg har fått retroforsterker/tuner fra Classic Audio tidligere, og har en platespiller i utarbeidelse hos Frede Kristensen nå. Du kan trygt gå ut ifra at du får et "som nytt" sett når det er ferdig.

Da jeg hentet min forsterker/tuner for tre år siden viste Frede meg en pose med deler han hadde byttet ut. Han gjør grundig arbeid. En amerikansk venn av meg venter nå på samme forsterkersett, som er satt til 500-timers prøve etter å ha gått gjennom rehabilitering.

Problemene som nevnes i innlegg to skyldes det som ble liggende igjen i den posen Frede viste meg. Uttørkede kondensatorer o.a.
Jeg fikk mål på performance for min forsterker som lå bedre enn de som ble satt på fabrikken da settet var nytt.

Fin touch at man kan følge stadiene i prosessen på en egen nettside:
 

Vedlegg

STAX

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.03.2004
Innlegg
85
Antall liker
2
Hei,

Frede Kristensen hos Classic Audio restaurerer også apparater som sendes til ham. Send en epost og spør om tilbud. Apparatene leveres med sertifikat og blir garantert fabrikkdata samt blir testet i 500 timer før de leveres til kunde. I mitt tilfelle så skaffet Frede også apparatene og da kom prisen på 13800,- DKR. Denne prisen er eks dansk mva som du slipper å betale men du må betale norsk mva så det går vel opp i opp.
Settet er nå 30-40 år og man må regne med at noen komponenter må skiftes spesielt kondensatorer. Om det er verdt prisen blir vel opp til en enkelte hvor entusiastisk man er :)
Steinar
 
V

vredensgnag

Gjest
De Quad-enhetene er utrolig vakre og tidløse.
Gratulerer med dem, det blir flott med AR-2ax til et slikt sett!

Jeg er i Beolab-kategorien selv - men vintage Quad smaker fugl.
 

STAX

Hi-Fi interessert
Ble medlem
13.03.2004
Innlegg
85
Antall liker
2
Takker for det vredensgnag :)
Ser frem til en problemfri epoke med Quad settet. Har Huldra 10 og noen Tandberg høytalere der jeg har hatt relativt store kostnader på rep av Huldra'n.
Har egentlig tenkt dette settet på hytta da STAX er favoritten hjemme. Det begynner og bli vintage det også:)

Steinar
 
V

vredensgnag

Gjest
Bank i bordet - jeg har ikke hatt noen problemer på tre år, og bruker settet så og si daglig. Nydelig lydgjengivelse - har koblet opp platespiller, DAC og Tuner.
 
Topp Bunn