Side 74 av 74 FørsteFørste ... 2464727374
Resultater 1,461 til 1,473 av 1473
Abonnér på denne tråden
 1. #1461
  Hifi Freak Auditor's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Innlegg
  8,593
  Tagget i
  7 Innlegg
  Torget
  1
  Gjest: Takk, men nei takk! Også en takk til deg, Kjell
  Music has healing power. It has the ability to take people out of themselves for a few hours.. Elton John

 2. #1462
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,859
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1
  Personangrep? Nå får du rulle inn Kjell.. Her etterspørres der grunnlag for til dels mangelfulle råd.. Uten at vedkommende har peiling, eller fremviser dette.
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 3. #1463
  Hifi Freak elefantmannen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2011
  Sted
  Nedre Eiker
  Innlegg
  8,623
  Tagget i
  4 Innlegg
  Sitat Sitat fra Auditor Se Innlegg
  Gjest: Takk, men nei takk! Også en takk til deg, Kjell
  Enig med deg, det er ikke noen vits i å tilegne seg ny informasjon når man kan alt fra før.
  “Puritanism: The haunting fear that someone, somewhere, may be happy.”
  ― H.L. Mencken

 4. #1464
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  373
  Tagget i
  1 Innlegg
  Kompiskjør
  Kuzma Stabi, Wheaton Triplanar MkIII, Benz Ebony LP, Linn Linto, Copland CD288 XO-clock, CarySLP308, Mcintosh MC2102, AKG701Ref, IMF RSPM MKVII,Infinite Resolution, Isotech minisub

 5. #1465
  Hifi Freak el_mariachi's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Innlegg
  5,570
  Tagget i
  0 Innlegg
  Det slutter aldri å forundre meg hvor detaljert kunnskap noen har om ethvert produkt som blir nevnt og ikke nevnt, vedkommende kan jo ikke ha gjort noe annet enn å sammenligne hifikomponenter i flere liv.

  Hvis dette overflødighetshornet av kvasikunnskap hadde blitt utgitt i bokform ville det blitt en bok som fikk Codex Gigas til å se ut som en pocketbok fra Narvesen.
  Former hellraiser & messageboard pyromaniac.............................

 6. #1466
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2003
  Innlegg
  2,654
  Tagget i
  0 Innlegg
  Beklager til loppeglade for å ha avsporet tråden. Avsluttes med disse linjer fra min side. Når "motparten" ikke evner eller tør å svare på konkrete spørsmål, men på en svært pinlig måte avfeier alt med "Luxie-anlegg", så skjønner man hvor kunnskapsnivået eller evne til å komme videre ligger.

  Jeg har absolutt ingenting imot små høyttalere, jeg har dem i stua selv og har hatt glede av monitorer med hyggelig for ikke å si ganske så detaljert og imponerende lyd flere ganger. Men i hovedanlegget har jeg altså kommet videre, og alle som har hørt et stort og velspillende system vet at det er en annen verden der ute om man ønsker bandet eller orkesteret enda mer rett i stua eller kjenne musikken på kroppen.

  Dette vil ikke Auditor snakke om eller svare på spørsmål om. Jeg kan ikke skjønne hvorfor, men det er nok litt skremmende for han. Ukjente ting er gjerne det. F.eks. stilte jeg en rekke spørsmål og formuleringer som han helt unnlot å kommentere. Han må gjerne kose seg med små høyttalere, men direkte feilinformasjon kan ikke få stå uimotsagt. Det er en sannhet at en monitor med 6,5" bass/mellomtone ikke kan gjengi et symfoniorkester like troverdig som et fullrange stort system. Alle som har hørt ekte instrumenter eller hørt et symfoniorkester live vet dette. Det samme gjelder om du vil komme tettere på det som skjedde Live på Donington festivalen med AC/DC i 1991. Eller all annen krevende og kompleks musikk. For ikke å snakke om kirkeorgel. Et instrument som får enhver liten monitor til å klappe fullstendig sammen.
  Siste redigert av Polka; 18.07.2019 kl. 22:30.
  Bladelius - Accuphase - Bel Canto - Cary - Sony - Beyma - Sonus Faber - Logitech - Oppo - T+A - BASH - Monitor Audio - Calyx - KingRex - Teddy Pardo

 7. #1467
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Nov 2007
  Innlegg
  373
  Tagget i
  1 Innlegg
  Snakker nedlatende til voksne folk som om det er unger, uten tilegnede kunnskaper, utdanning el erfaring. Ikke rart folk blir varm i toppen
  Kuzma Stabi, Wheaton Triplanar MkIII, Benz Ebony LP, Linn Linto, Copland CD288 XO-clock, CarySLP308, Mcintosh MC2102, AKG701Ref, IMF RSPM MKVII,Infinite Resolution, Isotech minisub

 8. #1468
  Æresmedlem Evo III's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2009
  Sted
  Follo
  Innlegg
  14,912
  Tagget i
  12 Innlegg
  Album
  1
  Sitat Sitat fra Auditor Se Innlegg
  Gjest: Takk, men nei takk! Også en takk til deg, Kjell
  Ja du kan jo takke for at du slipper og svare på noe du ikke har et svar på!

  O
  |Sonus Faber Amati Futura|Audio Research REF-75 SE|Audio Research LS-26|Kinki Dac 1| kiseki Blue NS|Acoustic Solid Wood Black|SME 309|Ortofon Rohmann|Audio Valve Sunilda|

 9. #1469
  Administrator Høvdingen's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2001
  Innlegg
  5,819
  Tagget i
  18 Innlegg
  Album
  22
  I denne tråden er det mange personangrep, og det synes jeg vi skal slutte med. En ting er at en har forskjellige meninger, men det fullt mulig å få utløp for sine meninger uten å angripe andre medlemmer.

  Hvis noen mener at en fem-tommer + en diskant gir den ultimate gjengivelse, så må de vel få lov til å mene det. Hvis en mener at full-range høyttalere med store elementer er nødvendig for å gjengi f.eks. et symfoniorkester, så er det lov til å mene dette også. Jeg ser ikke helt problemet med at vi har forskjellige meninger på veien til god lyd, og det må vel bli opptil hver enkelt å finne ut hvilken vei en ønsker å gå.

  Det er som regel mindre rom som skaper debatt om hva som er best av små eller store høyttalere, og det blir nok som det sies: "en får ikke pose og sekk". Her er det flere "veier til rom", og her bør en nok finne ut hva som passer best til musikken en foretrekker å lytte på, for alle veier vil ha sine styrker og svakheter.

  I større rom vil nok de fleste gå for større høyttalere (ikke alle), og hvis en ønsker å gjengi lyden til en konsert som er beregnet å fylle en stadium med 10.000+ mennesker eller en troverdig størrelse av en symfonikonsert, så er det dessverre ingen her inne som har slike anlegg, men skal en komme så nærme som mulig, så vil jo fysikkens lover gjelde.

  Hi-Fi dreier seg jo om å replikere musikk gjennom et stereoanlegg, og det vil jo være forskjellig utgangspunkt - en mann som sitter på en stol med en enslig gitar, eller en kirkesal på 700kvm med et orgel som går ned til 15Hz. Jeg har enda til gode å høre en AC/DC konsert gjengitt 100% identisk på et stereoanlegg i en vanlig stue, og hvis noen skal overbevise meg om at det er fysisk mulig, så må jeg høre det i virkeligheten.

  Uansett, det er to ting som vi i denne og andre tråder enkelt kan unngå:

  1. Å si at en vei er den eneste rette vei, og samtidig implisere at alle som ikke skjønner dette er "idioter".
  2. Gå til direkte angrep på de som er uenige i sitt syn

  Det er selvfølgelig lov til å hevde at en er uenig, men det holder faktisk og kun nevne dette, og en trenger ikke å legge frem argumenter om "manglende forståelse", "manglende utdanning" osv. Det eneste som oppnås med dette er videre krangling, samtidig som en setter seg selv i dårlig lys ovenfor alle de som leser tråden.

  Jeg følger tråden videre, og de som fortsetter med angrep å andre medlemmer får straffepoeng og en melding om hvilket innlegg en mottar straff får. Folk kan mene og tro hva de måtte ønske, men personangrep er ikke tillatt.

  Husk også at det er langt flere som leser enn de som skriver, og jeg velger å tro at de fleste voksne mennesker er istand til å finne ut av hva som er beste vei for dem. Når folk leser en tråd som dette, så får de verken gode råd eller tiltro til det som blir sagt, og alt de ser er voksne folk som krangler om å ha rett.

  Det er fort å la seg provosere når en leser noe en er sterkt uenig i, men ønsker en å bli tatt seriøst så er en saklig tone med et saklig innlegg veien å gå uansett hvor uenig en måtte være i noe.

  Jeg har forståelse for at enkelte innlegg i denne tråden kan utløse en trang til å gå til angrep, men la oss heve oss over slik oppførsel, og heller akseptere at vi har forskjellige meninger.

  Mvh
  Høvdingen
  Følg Hifisentralen på Facebook og Twitter.

 10. #1470
  Æresmedlem Audiophile-Arve's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2002
  Sted
  Kysten av Nordvestlandet. I aller argaste nynorskdistriktet
  Innlegg
  16,078
  Tagget i
  5 Innlegg
  Og så burde vi vel halde oss til tema for tråden. Det er spennande å høyre kva ein kan få ut av utstyr som andre har avskrive. Stig Arne Skilbrei hoppa av utstyrshysterikarusellen for lenge sidan. I staden brukar han ressursarane på å finhøyre og matche komponentar frå Fretex og bruktbutikkar, slik at lydresultatet vert overraskande godt. Mange fekk oppleve anlegget han stilte med i Horten for nokre år sidan - eit anlegg til rundt 3000 kroner, som spelte kirsebær med dei store.....
  Brukthandel er også svært miljøvenleg.
  Helsing Arve;
  www.audiophile.no går så det susar - nesten attende til gamle høgder!
  Ta kontakt om du vil ha testa noko...

 11. #1471
  Medlem
  Ble medlem
  Apr 2018
  Innlegg
  49
  Tagget i
  0 Innlegg
  Ikke helt loppemarkedfunn, men var på gjenvinningen på Espehaugen i Bergen i går.
  Der lå to Respons Grand i el-søppelet.
  Trengte nok TLC, men gjorde vondt likevel.

  Dessverre ikke enkelt å ta en småkriminell løsning og snike den størrelsen med seg under armen.

 12. #1472
  Overivrig entusiast Medlem-'s Avatar
  Ble medlem
  Sep 2012
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  790
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Audiophile-Arve Se Innlegg
  Og så burde vi vel halde oss til tema for tråden. Det er spennande å høyre kva ein kan få ut av utstyr som andre har avskrive. Stig Arne Skilbrei hoppa av utstyrshysterikarusellen for lenge sidan. I staden brukar han ressursarane på å finhøyre og matche komponentar frå Fretex og bruktbutikkar, slik at lydresultatet vert overraskande godt. Mange fekk oppleve anlegget han stilte med i Horten for nokre år sidan - eit anlegg til rundt 3000 kroner, som spelte kirsebær med dei store.....
  Brukthandel er også svært miljøvenleg.
  Og så er det spennende å prøve det man har funnet/kjøpt.Det er alltid lov å håpe på god billig lyd.
  AKAI - HULDRA - B&W - PARASOUND - CARY - PROAC - STAX

 13. #1473
  Medlem
  Ble medlem
  Sep 2018
  Innlegg
  6
  Tagget i
  0 Innlegg
  Navn:   60C38753-943B-4CDF-A7EF-B6E71A9EBE1B.jpg
Visninger: 198
Størrelse: 250.4 KbNavn:   D6DBB5AE-BC6B-4364-A4A5-C08F6D861A5F.jpg
Visninger: 199
Størrelse: 249.6 Kb

  Fant disse på espehaugen for en stund siden.
  Ikke testet de. Men de ser veldig bra ut.

Side 74 av 74 FørsteFørste ... 2464727374

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed