Dual 1209

kjoenik

Hi-Fi freak
Ble medlem
29.09.2005
Innlegg
4.284
Antall liker
2.290
Torget vurderinger
4
Koblet opp min "nye" platespiller i går. Den er temmelig strøken og meget pen å se på. Har satt på den nye SAS n75s6 nålen som kom i posten fra Jico i Japan, og i løpet av noen plater ble lyden betraktelig bedre.

Men, jeg er litt usikker på innstillingen av platespilleren.
For å stille inn nåletrykket har jeg satt nålevektskalaen på 0, og deretter stilt loddet på armen slik at PU'en svever et par mm over plata. Deretter har jeg stilt nålevektskalaen på 1 (SAS nåla skal ha 1,25 +- 0,25). Antiskating har jeg stilt på 1 (samme som nålevekta...?)

Problemet er at bass/mellomtoneelementet på høytaleren vibrerer mye mer en vanlig, akkurat som om det skulle vært feedback, elementet går i selvsving. Blir verre ved høyere lydnivåer. Det hjelper ikke å lukke lokket på platespilleren. Har også prøvd med litt forskjellige nåletrykk, uten effekt.
Mener platespilleren står ganske stabilt (på primitiv vegghylle).

Noen gode råd :) ??

Hva skal jeg gjøre?
 
E

espenj2005

Gjest
Hei!
Du har sikkert stillt inn nåletrykket rett men om du vil prøve en gang til burde du nullstille antiskatingen, stille inn vekten til armen "svever " rett over rillene og så stille skalaen til null.Du kan prøve med litt mere nåletrykk, det skader ikke om du bruker 1,5 g, spesiellt om armen "sægger" litt mot armbasen. At elementene beveger seg mer enn ved annen digital avspilling tror jeg er helt normalt og har ikke sett noe annet selv med forholdsvis kostbare rigger. Du kan ransake forumet og finne grunnen. Tror det er vibrasjoner som øker ved volum, luft og vibrasjoner/resonans i vegg, gulv og tak. Kan være greit å plassere vegghyllen midt i mellom høyttalerne og helst ikke rett bak en.
Mvh Espen
 
Ble medlem
27.04.2006
Innlegg
46
Antall liker
0
Når jeg holdt på med platespillere for noen år siden så syns jeg lyden ble merkbart bedre med kraftig stifttrykk, men så sleit jeg ut ei diamantstift på 1/2 år og da, en dette var på en Radionette SM 65 G Deluxe
 
Topp Bunn