Resultater 1 til 3 av 3

Tråd: Dual 1209

Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak kjoenik's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  3,866
  Tagget i
  0 Innlegg

  Dual 1209

  Koblet opp min "nye" platespiller i går. Den er temmelig strøken og meget pen å se på. Har satt på den nye SAS n75s6 nålen som kom i posten fra Jico i Japan, og i løpet av noen plater ble lyden betraktelig bedre.

  Men, jeg er litt usikker på innstillingen av platespilleren.
  For å stille inn nåletrykket har jeg satt nålevektskalaen på 0, og deretter stilt loddet på armen slik at PU'en svever et par mm over plata. Deretter har jeg stilt nålevektskalaen på 1 (SAS nåla skal ha 1,25 +- 0,25). Antiskating har jeg stilt på 1 (samme som nålevekta...?)

  Problemet er at bass/mellomtoneelementet på høytaleren vibrerer mye mer en vanlig, akkurat som om det skulle vært feedback, elementet går i selvsving. Blir verre ved høyere lydnivåer. Det hjelper ikke å lukke lokket på platespilleren. Har også prøvd med litt forskjellige nåletrykk, uten effekt.
  Mener platespilleren står ganske stabilt (på primitiv vegghylle).

  Noen gode råd ??

  Hva skal jeg gjøre?
  Lector CDP7 TL, Lenco PTP4/Kuzma 4Point/Lyra Titan i, Fidelity Research FR24mkII/Denon 103, Garrard 401/Audio Origami PU7/EMT TSD15, The Messenger mkIII, Monk Audio Phono Preamplifier, Audion Golden Dream, Avantgarde Duo Mezzo, Chord Company, Blue Jeans Cable, Fat LMC.

 2. #2
  espenj2005
  Guest

  Re: Dual 1209

  Hei!
  Du har sikkert stillt inn nåletrykket rett men om du vil prøve en gang til burde du nullstille antiskatingen, stille inn vekten til armen "svever " rett over rillene og så stille skalaen til null.Du kan prøve med litt mere nåletrykk, det skader ikke om du bruker 1,5 g, spesiellt om armen "sægger" litt mot armbasen. At elementene beveger seg mer enn ved annen digital avspilling tror jeg er helt normalt og har ikke sett noe annet selv med forholdsvis kostbare rigger. Du kan ransake forumet og finne grunnen. Tror det er vibrasjoner som øker ved volum, luft og vibrasjoner/resonans i vegg, gulv og tak. Kan være greit å plassere vegghyllen midt i mellom høyttalerne og helst ikke rett bak en.
  Mvh Espen

 3. #3
  Medlem Pioneer_SX-939's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  46
  Tagget i
  0 Innlegg

  Re: Dual 1209

  Når jeg holdt på med platespillere for noen år siden så syns jeg lyden ble merkbart bedre med kraftig stifttrykk, men så sleit jeg ut ei diamantstift på 1/2 år og da, en dette var på en Radionette SM 65 G Deluxe
  Pioneer SX-939<br />Diverse Tandberg og Radionette+ ITT, Sharp mm.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed