Noen som kan hjelpe?....

O

om.s

Gjest
En kompis har arvet noen høytalere, Rauna of Sweden, skal visst merket være og det er betonghøytalere på ca 50 kg med navnet, Njord.

Noen som vet og kan opplyse meg!

mvh
 
T

theStig

Gjest
Hehe... denne er søt (sakset fra Rauna side sider)
http://www.rauna.com/slides/hornjpg.html

Jada, jeg husker de Rauna betonghøyttalerne. Sikla på de i min ungdom.... Transmisjonslije tror jeg det var også. Husker ikke åssen det låt (20 år er lang tid).
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.954
Antall liker
1.291
Sted
Nadadouro, Portugal
Sammenliknet Rauna Njord og Audiostatic ES 180 hybrider i 1985 tror jeg det var, valgte Audiostatic...
 
O

om.s

Gjest
Takk for svar og hjelp så langt, de skal som nevnt her være 20 år.....

mvh
 

jakr

Overivrig entusiast
Ble medlem
11.11.2004
Innlegg
756
Antall liker
111
Sted
Stavanger
Torget vurderinger
1
jeg kjøpte et par Rauna Leira i 1982 og det låt egentlig svært bra med tyngde og definisjon i bassen.
en del kosmetiske ting var det å sette fingeren på. bla skiftet jeg hovedelementet i begge høgtalerne etter en noe heftig seanse, de tåler bare 60W og forsterkeren gav nok en god del mer. elementskifte var en vanskelig operasjone siden elementene var limt fast til betongkassen og litt av betongkantene forsvant under utskiftingen. innliming av nye elementer gikk greit ( de satt nok bedre fast enn originalene).

det var også en ulempe at beskyttelsen (baffelen) foran elementene var i et tykt sammenvevd plaststoff som morknet med tiden. baffelen er også limt fast til betongunderlaget med silikon og festet løsner over tid og måtte stadig festes etter en stund, dette var litt ”sjabby”.

dempematerialet i transmisjonslinjen forsvinner over tid, dvs avtar i tykkelse og så klapper dempingen sammen og faller faller ned i bunnen av transmisjonslinjen. dette kan sjekkes gjennom hullet bak i høgtaleren og dersom du ikke ser noe dempemateriale, eller føler det når du stikker fingrene inn, er det nok blitt redusert og falt ned i bunnen av transmisjonslinjen.

jakr
 
Topp Bunn