Fantastisk vintage!

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
For noen dager siden ankom det et nytt vintagekomponent til Selvaagstova (som i seg selv er rimelig vintage..) i form av en tuner fra den tiden da enhver produsent med respekt for seg selv hadde en veldig god og dyr radio på programmet. Jeg fikk tak i noe av det aller skjeldneste fra sent 70-tall, en Denon TU 850. Ganske panegyrisk omtalt på vintagefansiden "the vintage knob", og med et design som vitnet om en tid da produksjonskostnader bare var noe man måtte forholde seg til uten å kalle inn blårussbrigaden.
Ut gikk den aldeles nydelige, men betraktelig yngre Sony ST505ES, inn kom det store slagskipet Denon lanserte i 1979 for å konkurrere med McIntosh, Yamaha, Pioneer og Accuphase.
Den er rimelig strøken, men trenger en ny pære i det ene meteret. Den er diger, men passer visuellt alldeles perfekt under min nestenvintage-preamp fra conrad -johnson. Jeg har alltid likt vintageestetikken fra tiden da jeg gikk på gymnaset...
Så hvordan låter så denne radioen som blir omtalt som "a rare beast indeed", og som i følge forrige eier er det eneste eksemplaret i landet?
Alldeles fantastisk! En gloriøs og åpen mellomtone, en nydelig og utstrakt topp, bass som er impulsvillig som pokker, men ikke helt avgrunnsdyp. Og hvilken mottaker! Hvor mange radioer kan ta inn P2 helt støyfritt i stereo uten antenne?
Jeg har hatt fantastiske radioer fra Tandberg, Yamaha, Denon og Onkyo tidligere, men denne er nok den beste av dem alle, rett og slett. Joda, Tandbergs 3001 var nok enda mer av en eterstøvsuger, men denne låter bedre, basert på hukommelsen, i alle fall. Med få ord (noe som ikke alltid faller meg like naturlig!) det beste hifikjøpet jeg har gjort på veldig lenge! Det sier ikke lite, jeg har gjort mange gode de siste årene, men dette er virkelig noe for seg selv. Nok et bevis på at eksklusiv vintage kan være alldeles fantastisk bra. Anbefales på det aller, aller varmeste..selv om den er vrien å finne og sikkert må importeres fra det store utland.

Og om noen tenker "Bilder, for f...! " akkurat nå, ha tålmodighet! Det jobbes med en "Mitt anlegg"-tråd. Så de kommer! Det er bare det at en pasjonert fotograf ikke kan legge ut hva som helst på bildesiden! ;-)
 
K

kbwh

Gjest
Oj. Frekvensviseren som et hjul. Noen som husker speedometeret på Citroen CX? Gleder meg veeeeldig til anleggstråden, impulse!
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.940
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Husker den ja, men den har aldrig interessert mange tror jeg. Fint at en "outsider" gjør det så bra da...
 

Rune.U

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.10.2006
Innlegg
1.054
Antall liker
15
Den var vel i grunn ikke regnet som outsider å regne.Bare utpriset,noen år for tidlig.
Mvh Rune
 

HCS

En vanlig fyr fra bygda..
Ble medlem
22.02.2007
Innlegg
26.719
Antall liker
32.599
Sted
Nesten Gjøvik..
Torget vurderinger
28
....ser ingen grunn til at du skal beholde den søte lille radioen der impulse... Å ta imot "klemfm" eller "radio-oslofjord" må jo være bannlyst på en slik...Da mye heller "radio-toten" med tirsdags-bingo med noggå attåt... ;D


Forøvrig, den vil nok kle resten av ditt oppsett på en meget bra måte...Bilder !!!!!!!!!! :)
 

impulse

Æresmedlem
Ble medlem
26.02.2006
Innlegg
13.199
Antall liker
7.674
Sted
Hølen
Det kan jeg tenke meg at du gjør, Vortex. Det er en veldig god radio det også, og jeg angret lenge på at jeg solgte min. Nå er det endelig en radio i huset som kan ta opp arven!! Til alle dere andre,takk til alle for hyggelige tilbakemeldinger! Kan forresten nevne at jeg hadde besøk av en audiofil med veteranstatus og betydelig radiofetish i dag. Han mente bestemt at han skjeldent hadde hørt bedre radiolyd enn her..For ordens skyld kan det nevnes at han bruker en Accuphase TU 107. Det sier vel sitt.. :D
 
Topp Bunn