during i eldre effektforsterker fra EC

P

pkbugge

Gjest
Hei.
Jeg har en eldre Electrocompaniet AW100, som durer, og av og til durer mer. Når den durer mer er den også skikkelig god og varm. Her forleden "slo den seg også av", men var helt fin igjen etter et par minutter.(når jeg da slo den på)
Er transformatoren(?) (klumpen med surret kobbertråd) blitt slitt?
Kan jeg gjøre noen enkle grep som å kjøpe en ny?
Har noen noen råd og tips?
 

Pengvim

Hi-Fi freak
Ble medlem
15.12.2005
Innlegg
2.184
Antall liker
2
Sted
Oslo
Torget vurderinger
2
Kan det være et brudd eller en dårlig lodding (e.l.) et sted mon tro? :-\
 
P

pkbugge

Gjest
Jeg har nettopp hatt den inne til sjekk, og loddinger er forbedret. Han som hadde service på den sa "det nok var denne kobberklumpen(som jeg tror er trafoen), og at det ikke gikk an å kjøpe en ny, men at det må da lages en lik for hånd, noe som var dyrt." Dette synes jeg høres alt for rart ut i året 2008, da det fins en cure for alt.?
 

rveum

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
29.06.2005
Innlegg
298
Antall liker
21
Torget vurderinger
3
Hvis during kommer fra trafo så er det mulig å finne ett bytte for disse, men det kan være vanskelig, mulig du må bygge om power så det passer.
Hvis der er mulig prøv å stramme skruer som holder jern plater i trafo sammen, hvis dette går bør during bli borte.
 

baatsman

Bransjeaktør
Ble medlem
09.10.2004
Innlegg
125
Antall liker
0
Det er absolutt ingen problem å skifte ut trafoen, det er bare å finne ut hvilke spenninger som kommer ut av den. og størrelsen på selve trafoen, så bestiller du den i fra Noratel/Ulveco på hamar. Du bør også få justert forsterkeren (bias) riktig. det finnes sikkert et serviceskjema til denne som sier hvilke spenninger som gjelder. Likeretter dioder bør også sjekkes, og ladelytter bør helt sikkert skiftes. vist har noen som kan gjøre dette for deg så bør dette ikke koste mer en et par tusenlapper. trafo koster ca 1000 lappen, ikke noe mer en det. så er du heldig så slipper du unna med det.

mvh geir arne fra Lydhuset.no
 
P

pkbugge

Gjest
Takker for svar og tips. Får se hva som skjer etterhvert. Noe stort problem er det ikke ennå.
 
Topp Bunn