Nikko NR 1415 & IMF RSPM

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
Må bare lige fortelle at jeg nå endelig koblet opp Nikkoen imot RSPM, med en Denon DCD 625 cd spiller( fra Tyskland).
Dette er med en Supra EFF signalkabel og så slengte jeg på noe vanlig lysnett ledning som høyttalerkabel.
Uten de helt store forventninger satte jeg på Dire Straits "On Every Street", justerte volum til kl. 11.00, som anbefalt av Duelund egentlig, og trykket på "play".
Noen må ha pillet ved mine RSPM i løbet av natten var min første tanke !
Er det muuuuligt`var min neste ?
Nikkoen spytter transienter ut som et mindre atomkraftverk, trommer blir, som det stod skrevet i "HiFi og Elektronikk" i 1980, fyret av som befandt man sig i et skytetelt på et tivoli.
Hele lydbildet er radikalt anderledes, alt er frempå nå. Der er ikke den store bredde og dybde som med nåtidens kvalitets hifi (?), men du verden for en frisk spilleglede, og dynamikk.
Diskanten er nå plutselig med i lydbildet i en helt annen grad enn med min Thule IA350B, bassen er stram og meget dyb, og der er tydelig stor forskjell på innspillinger, f.eks. Shangri-la og On every Street med Dire Straits.
Spilte også litt Yello "The Eye" selvom dette ikke er min stil, og dette var "mat for Mons".
Nå er jeg desverre tatt av oppgraderingsbasillen igjen, trodde dette var over !
Skal prøve med min Philips DVD 963SA som cd spiller, med noen BM kabler litt senere, jaja, leketøy må man ha....
Oppdaget et mystisk problem dog, der sitter en mikrofon inngang på Nikkoen, vrider man opp volum på denne uten mikrofon tilsluttet suser det...
Men, hvis noen ser en Nikko NR 1415 til salg anbefaler jeg at man kjøber den, den kan også brukes som effektforsterker....
 

PAR

Overivrig entusiast
Ble medlem
02.04.2006
Innlegg
542
Antall liker
1
Det var da voldsomt ;D Noen som sa at "bilder ikke lyver".
 

olisn1

Overivrig entusiast
Ble medlem
16.11.2004
Innlegg
532
Antall liker
4
Ser ut som H.C. Andersen og et pent lite knippe med eventyr ...


:)


mvh
 

niels

Hi-Fi freak
Ble medlem
28.10.2002
Innlegg
3.941
Antall liker
1.279
Sted
Nadadouro, Portugal
(from top to bottom they are the Nikko NR-1415, Hitachi SR-2004, Kenwood KR-9600, Marantz 2600, Rotel RX-1603 and Pioneer SX-1980). Notable absences are the Concept 16.5, Sansui G-9000, Akai AA-1120 and the Technics SA-1000. (And, no, that's NOT me in the photo!)

Sorry RUDI !

Ja, satte min LCAudio moddede 963SA, med Black Magic A1 kabler på Nikkoen, regnet med et kjempeløft i lyden, desverre blev det gedigen nedtur gitt ! Samme når kablen blev koblet på Denon´en.
At 963SA til de grader lyder så fælt tyder på at der kanskje ER noe i de tråder der folk diskuterer om hifi har endret "lyd signatur" over tid, vet ikke.
Jeg vet at Philips´en, som jo Fidelity likte veldig godt, spiller spisst, med for mye diskant og øvre mellomtone på Nikko´en. Mellombass er nesten ikke eksisterende, og dybbassen er ingen match for Denon DCD 625 heller. Siste valser over Philips i alle aspekter. Det høres faktisk ut som om Philips´ens frekvenskurve er stigende hele veien opp....
Noe der stikker meget ut, og er meget lett å høre er f.eks. lilletrommen på Dire Straits sin Calling Elvis. Når denne rammes er den helt distinkt, utrolig dynamisk og helt perfekt plasert i rummet over Denon, med Philips høres den ut som et "spludd" et-eller-annet sted derinne.
Snakk om matching, dette høres helt vilt ut. Philipsen spiller jo nydelig på de fleste moderne anlegg...

Se på en annen "bad boy" her :
http://www.vintagetechnics.com/receivers/sa1000.htm
 
Topp Bunn