Sitter her og drømmer jeg

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Og en gang skal jeg ha dette:

Det får koste hva det koste vil, jeg er i alle fall villig til å kjøpe utenlands og for mer enn hva jeg har sett settet solgt for. Nå ser man ikke dette settet så ofte, men C-03/M-03 føler jeg at jeg ser støtt og stadig og det til langt fra skremmende priser. Omtrent like komprimissløst laget dem med sine 45 kg til sammen (ligner forøvrig på dette settet da effekttrinnet ser nær makens ut).

Så min nye L-120A skal nok skiftes ut etter hvert, men har ingen bråhast da den jo nettopp er kjøpt.
 

Vedlegg

Pixy

Hi-Fi interessert
Ble medlem
17.07.2003
Innlegg
94
Antall liker
12
Mmmm. Nydelig!
Må innrømme jeg er svært svak for Luxman-ting sjøl.
Jeg koser meg i mellom med en integrert koloss som heter Luxman 1500, og så har jeg en strøken pre som heter C-12. Kunne godt ha tenkt meg effekten som hører til... Veit du hvilken det er?
Ellers er jo rosinen i pølsa PD-350 platespilleren da, som er hovedkilden i anlegget mitt.

Keep on dreaming ;D!

mvh Pixy
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Det første som slo meg var M-12, da Luxman kalte sine sett for C (forforsterkeren) og M (effekttrinnet) og det går igjen i flere sett. Søkte derfor på M12 og fikk mange treff...

Du verden hvor fin forforsterkeren din var, effekttrinnet var ike like fint utseendemessig men tar nok det igjen lydmessig og ett sett av C12/M12 måtte være fantastisk å ha det også... Minner veldig mye om L-10 perioden dette, både hvordan effektddelen er bygget (med gitter med transistorene bak) samt ikke minst utseendet på begge boksene minner mye, så den er kanskje laget samme året vil jeg annta...

Misunner deg C12'en, den kan nok gjøre en fin jobb med annet utstyr også og er nok så god som jeg anntar i og med at jeg kjenner L10'en og dette nok er ett vesentlig bedre sett da den jo er intregrert... Men har sepparerte efekttrinn (dual mono med hver sin trafo hver kanal) og sepparert for og effektdel som må fysisk kobeles sammen L10'en, selv den er en glimrende forforsterker og i så måte så sitter du på en unik sak mener jeg, dersom den er i ok stand da...

Se link her forresten:

http://www.hilberink.nl/codehans/luxman5.htm
 

Pixy

Hi-Fi interessert
Ble medlem
17.07.2003
Innlegg
94
Antall liker
12
Takk for fine linker!
Prøvde å finne en M-12 på ebay men dengang ei...
C-12'en min er faktisk helt strøken og har nylig vært på service. Her fikk jeg konstatert at den er i utmerket stand. Det går mest i rør hos meg om dagen, men jeg har kobla den opp mot flere effekter med vellykket resultat (bedre enn to av mine norske pre'er).

Kunne godt tenkt meg den integrerte rørforsterkeren til Luxman også. Den skal visstnok fortsatt være i produksjon (husker ikke navnet i farta).

mvh Pixy
 

Jan-Helge

Overivrig entusiast
Ble medlem
15.06.2007
Innlegg
1.167
Antall liker
532
Det er ikke noe i veien for at du kan kjøre med andre effekttrinn fra Luxman også, søk etter M2 (M02) eller enda bedre M3 (M03)... Ligger 2-3 slike ute for salg i Norden nå (hifi4all, hifimagasinet etc.)

M3 tror jeg finnes i to versjoner, den ene av dem er en sak på nesten 40 kilo som ligner overnevnte jeg slengte ut bilde av... Tro meg, den er verdt å drømme om også og kan finnes for 5-6000 på bruktbørsen (noe den er klart verdt vil jeg annta, dersom den er i grei stand).

Ellers er det flere (også med rør, men dem vil nok koste mer og være vanskeligere å finne vil jeg annta)... Men er du heldig så kan du finne en spennende greie og jeg vil misunne deg vilt og hemningsløst ditt sett nær sakt uansett hvilken luxman effekttrinn du finner.
 
Topp Bunn