Resultater 1 til 7 av 7
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  Hifi Freak Griffenfeldt's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  I en kjeller
  Innlegg
  7,470
  Tagget i
  1 Innlegg

  Fezz Audio vennetråd

  Kjøpte en Fezz Audio Mira Ceti fra Mala Audio og etter noen få dager fant jeg ut at dette merke må ha en egen vennetråd.

  https://fezzaudio.com/index2.php#about

  https://www.malaaudio.no/shop/produc...rorforsterkere

  Min forsterker er en integrert 300b forsterker med 6sn7 rør i forforsterkerdelen.
  2x8W singel ended klA.
  Den står koblet til et sett med Lowther Acousta 115 pr nå, men har også et sett med Audio note an/k som trives med små Set forsterkere.

  300b forsterker har vært på ønskelisten en stund, men fra før har jeg eid eller prøvd 845, Kt120, Kt88, Kt66, el34, el84 og 6550 rør, men ingen har vært like gode på klang og åpenhet som 300b rør.

  Navn:   F27E84DD-9124-4FC1-9FCC-5296B0948650.jpg
Visninger: 247
Størrelse: 61.1 Kb
  Line magnetic 34ia / Lowther Acousta / Pioneer plx 1000 / rega dac

  Everybody calls her puta ‘cause nobody really knows her name..

 2. #2
  Hifi Freak BangBang's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2015
  Sted
  Okka by
  Innlegg
  1,462
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gratulerer.
  Jeg har alltid vært litt nysgjerrig på Fezz Audio. Var på nippet til å skaffe en, men LM kom den i forkjøpet
  Interessant å høre hva du synes.

 3. #3
  Hifi Freak Griffenfeldt's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  I en kjeller
  Innlegg
  7,470
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takker.

  Det ville nok vært mer relevant for majoriteten om jeg hadde kjøpt en KT88 forsterker og muligens også en EL34 forsterker da flertallet ser ut til å velge de.
  Ikke overraskende selvsagt med tanke på matching. Det er lettere å finne en høyttaler som trives med en forsterker med "hår på pungen og knyttneven i været" enn en forsterker som leverer kildevann og frisk luft.

  Når det er sagt så er det en makaløs klang og gjennomsiktighet i denne forsterkeren som jeg ikke tror majoriteten av forsterkere på den riktige siden av 20 Frognertiere gir.

  Leste meg litt opp på Fezz og var spent på resultatet av ringkjernetrafoer på en slik forsterker, men jeg har 0 og nada erfaring med 300b fra før så jeg tør ikke gjette på forskjellen mellom denne og tradisjonelle trafoer til rørforsterkere.

  Mulig jeg filmer litt og legger det ut på Youtube hvis jeg tør å rote med slikt.
  Line magnetic 34ia / Lowther Acousta / Pioneer plx 1000 / rega dac

  Everybody calls her puta ‘cause nobody really knows her name..

 4. #4
  Hifi Freak cbarth1's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2012
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  1,333
  Tagget i
  1 Innlegg
  Hørte den forsterkeren på Pylon Diamond Monitor på Munchen messa i år. Det låt meget bra med overraskende kontroll på disse stativhøyttalerne!
  Roksan Blak CD
  Roksan Blak Amp
  Roksan TR5 S2

 5. #5
  Bransjeaktør ChristianK's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2014
  Sted
  Mysen
  Innlegg
  58
  Tagget i
  0 Innlegg
  Gratulerer med flott og meget velspillende forsterker, denne lager magi med de rette høyttaleren - hvordan er erfaringen så langt? regner med du har fått på den noen timer..

  Christian

 6. #6
  Hifi Freak Griffenfeldt's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2008
  Sted
  I en kjeller
  Innlegg
  7,470
  Tagget i
  1 Innlegg
  Takker.
  Erfaringen er god den!
  Leter etter den ultimate plasseringen av Lowtherene som kombinerer bass, klang, presisjon og dybde.
  Forsterkeren er knallgod på 3 av 4 øvelser, så jeg må ofre litt klang med èn plassering, men høyttalerene mangler endel i bassen så da må jeg ofre litt dybde for å få bass.

  Mulig jeg må få meg en eller annen sub for å fylle på litt ekstra på de 2 nederste oktavene.
  Line magnetic 34ia / Lowther Acousta / Pioneer plx 1000 / rega dac

  Everybody calls her puta ‘cause nobody really knows her name..

 7. #7
  Hifi-interessert parafinoksen's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2017
  Innlegg
  62
  Tagget i
  0 Innlegg
  Vær hilset.

  Jeg har en modell som ble laget i svært begrenset opplag av polske Toroidy før de etablerte Fezz Audio. Hver av disse forsterkerne ble dessuten tilpasset den enkelte kjøper, så min er den eneste i sitt slag. Den har hatt flere eiere før meg og vært gjennom litt ulike oppgraderinger, så jeg vet helt ærlig ikke helt hva jeg har.

  Det jeg vet, er at det er en 2x20W-forsterker med ett 12AX7 inngangsrør og fire EL84 utgangsrør. Den har én stor ringformet strømtransformator og fire små ringformede utgangstransformatorer. Så vidt jeg forstår, har de gått for en slags blanding av single-ended og push-pull, uten at det gjør meg helt klok. Single-ended inn, push-pull ut?

  Uansett, den låter fin-fint. Jeg bruker en Hegel HD11 DAC som kilde, og inn i den eventuelt strømming fra Tidal eller en Cambridge Audio Azur 540c CD-spiller. Høyttalerne er polske Pylon Topaz 20. Jeg kunne nok hatt noen høyttalere med høyere virkningsgrad for å få litt mer sprut (hvis det er lov å si), men jeg har anlegget på kontoret og sitter ca. 1,5 til 2 meter fra dem, og da blir det høyt nok. Er ikke glad i "konsertvolum" uansett.

  Dette er jo ikke high-end på noen måte, men sammenlignet med dyrt utstyr jeg har fått demonstrert, synes jeg dette oppsettet låter veldig fint. Stort lydbilde i alle dimensjoner, svært høy grad av "ta og føle på"-opplevelse og god klarhet og atskillelse av instrumenter på det meste av musikk, men litt enklere musikk er nok å foretrekke. Jeg har spilt gitar (el. og akustisk) i mange år, og jeg synes gitarer høres svært naturlige ut. Jeg har ikke sammenlignet med en transistorforsterker i dette oppsettet, så det er vanskelig å si om forsterkeren låter sånn eller sånn sammenlignet med X, men det viktigste for meg er at det høres naturlig og innbydende ut, og at jeg har lyst til å sitte i timesvis å spille musikk. Og da er egentlig målet nådd for min del.

  Må jo også nevne at på kontoret har jeg ingen å ta hensyn til, og kan dermed få optimal høyttalerplassering og lytteposisjon. Jeg har også fått opp noen lekre steinullplater, dog med trekk, på veggene for å dempe de første refleksjonene samt plassert et par plater i hvert hjørne for å fange litt bass. Det hjelper uhorvelig, må jeg si.

  Navn:   IMG_20181008_110345.jpg
Visninger: 86
Størrelse: 60.6 Kb

  Navn:   IMG_20181008_110407.jpg
Visninger: 85
Størrelse: 67.3 Kb

  Navn:   IMG_20181008_110522.jpg
Visninger: 85
Størrelse: 66.9 Kb

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed