Wisdom Audio

  • Trådstarter Desillusjonert
  • Startdato
D

Desillusjonert

Gjest
widsomaudio_logo_s.jpg


Hei
Jeg har vært så heldig å få tak i en Wisdom Audio SCS subwoofer og lurte på om det er andre der ute som besitter produkter fra Wisdom og hva deres erfaring er.

Dette var en helt ukjent produsent for meg og jeg ble meget positivt overrasket over kvaliteten i subben (se under).

Wisdom-Audio-SCS-subwoofer-kollasje.jpg


Har du erfaring med denne produsenten?
 
Sist redigert:

Leikis Lyd

Hi-Fi freak
Ble medlem
18.05.2006
Innlegg
5.464
Antall liker
2.120
Sted
Kyrksæterøra
Torget vurderinger
12
Det er jo et par slike jeg skulle hatt. Handler et par demo L75, håper å få de i hus denne eller neste uke.
 

JENO

Hi-Fi freak
Ble medlem
08.07.2003
Innlegg
2.599
Antall liker
1.377
Sted
Saksvik - Trøndelag
Hei!

Jeg har ingen erfaring med merket, men har studert nøye det som er tilgjengelig på nett om tekniske opplysninger om produktene deres. Det som er interessant i mine øyne er Planar-teknologien deres. Selskapet ble startet på 90-tallet av Tom Bohlender og David Graebner som før den tid stod bak Bohlender Graebner (senere BG Radia og BGcorp, nå solgt til prosjektorprodusenten Christie som et ledd i deres satsning på høyttalere for å levere full pakke med både lyd og bilde i kinomarkedet.)

Bohlender og Graebner har videreutviklet planar-teknologien i sitt nye selskap, og har i mine øyne noen unike løsninger i toppmodellene sine som ikke tangeres av andre, så vidt jeg vet. Jeg tenker da spesielt på toppmodellen LS3/LS4 som har et coaxialt planarelement som kan levere antakeligvis 120-30dB ned til 80 Hz med lav forvrenging. Denne var forøvrig den siste høyttaleren David Graebner designet før han døde av kreft i fjor.

Når det gjelder de subwooferne til Wisdom så baserer de seg på en teknologi som kalles "Tapped horn" og er patentert av Tom Danley i Danley Loudspeakers | Danley Sounds Labs | Danley Sound Labs, Inc.
Wisdom har imidlertid gjengitt et eldre utgått patent på hjemmesiden sin, som de mener dekker teknologien de har benyttet. Det er iallefall liten uenighet om at disse subene gir høy output og en dynamisk lyd i forhold til størrelsen på kassen.

Det eneste ankepunktet jeg har mot selskapet er at de har siktet seg inn på "High End" installasjonsmarkedet og priset seg deretter. Derfor når den i mine øyne interessante teknologien ut til få lydentuiaster. Det virker heller ikke som Acoustic Tuning promoterer merket i særlig grad.

Uansett, gratulerer med et flott produkt!
 

soa

Hi-Fi freak
Ble medlem
16.04.2006
Innlegg
2.453
Antall liker
982
Torget vurderinger
18
En av de aller beste hifi demoer jeg har opplev var med et Wisdom system. Det skjedde hos Renaissance Audio i Bergen. Wisdom's Mark Glazier (tilligere Mark Levinson, Madrigal) var tilstede for å hjelpe til med tuning av systemet.

Det ble spilt på L75 og STS sub, samt Wisdom sine forsterkere og filtere.

Fantastisk åpent. Enormt lydbilde, dybde og dyanmikk av en annen verden.
 

Vedlegg

Topp Bunn