Raidho Hifi for musikkelskere

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Har lurt lenge på hvorfor det ikke er noen vennetråd til Raidho. Eneste forklaring, er vel at alle eierne er opptatt med å høre på musikk.

Husker første gang jeg hørte Raidho for mange år siden p messa i Horten. Jeg var på vei nedover i motsatt rettning av rommet, men så hørte jeg noe musikk som virket lovende. Etter den dagen har jeg hatt lyst på et par. De har alltid vært alt for dyre for mitt budsjett, men en dag i fjor gikk drømmen i oppfyllelse. De spilte ikke helt som jeg hadde håpet med en gang, men dette er noen virkelig rasedyr, hvor hver minste lille detalj gir deg endring i lydbildet. Jeg er fortsatt ikke helt i mål, men det låter nå så bra at det er vanskelig å gå å legge seg. Må bare høre på et par låter til...
 

Vedlegg

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Hmmm Det bildet var riktig vei når jeg så på det, vet ikke helt hva som skjedde der..
 

G-nøkkel

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
08.03.2011
Innlegg
433
Antall liker
199
Sted
Mysen
Torget vurderinger
3
Jeg leser ofte positive rapporter om Raidho. Nå om dagen er det jo D-serien som er mest omtalt. Spiller du høyt på dine C3, staker?

Jeg lurer på hvor mange db D2 og D3 klarer. Noen som vet?

Hilsen G-nøkkel
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Nå er det vel ikke disse høyttalernes evne til å spille høyt som blir mest verdsatt. Kommer så klart an på hvor stor sal du skal fylle med lyd, men i en helt ordinær norsk stue spiller de høyt nok for meg. De kunne sikkert også spillt høyere, men 110 watt forsterker har jo sine begrensninger uansett hvor mye klasse A det er snakk om. For min del spiller denne komboen mer enn høyt nok till tider, og har ikke savnet å kunne spille høyere. De har også en så oppløst, hurtig og behagelig klang at det heller aldri blir ubehagelig i forhold til forvregning. Slik sett vil jeg tro at de kan motivere mange til å skru opp litt ekstra. Noen db måling har jeg ikke gjort.
D serien har jeg ikke hørt, men den er etter hva jeg forstår også ennå mer kostbar..
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Disse høyttalerne slutter ikke å overraske. Har gjort noen forbedringer i anlegget. Byttet høyttalerkabel, samt tok ut sikringene på forsterkerne å rengjorde dem. Begge disse to tingene gav enorme forbedringer. Nå sitter jeg å får deilige frysninger og ståpels av låter som tidlige ikke har vekket de store reaksjonene. Disse høyttalerne gir deg klart svar på den minste endring, god eller dårlig!!! Har ikke før hatt en høyttaler som til de grader lar seg påvirke, ikke bare av annet utstyr og kabling, men også plassering.

De makter å hente frem og skille ut enkeltinstrumenter og lyder som tidligere har ligget sammen med resten av musikken. Nå står de plutselig frem alene, og har fått sine helt egne plasser i lydbildet. Det hele blir som å gjenoppdage gamle plater, og stadig bli overrasket over hvor kjente lyder/instrumenter dukker opp nå. C3 har ikke de helt laveste oktavene, men det er jammen ikke ofte jeg tenker på det!
 
Sist redigert:

tommo21

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
13.07.2003
Innlegg
333
Antall liker
161
Torget vurderinger
26
Må jo bare melde meg på her med mine små, men akk så vellydende Raidho X Monitor LE. De er små, men det er ikke lyden. Har de matchende stativene også ☺.
 

staker

Hi-Fi entusiast
Ble medlem
02.06.2004
Innlegg
475
Antall liker
26
Kan vel nesten betegnes som et kjennetegn med Raidho det at lyden er større enn hva størrelsen av høyttaleren antyder. :)
 

mathias1973

Medlem
Ble medlem
20.10.2015
Innlegg
41
Antall liker
62
Sted
Arvika, Sverige
Torget vurderinger
1
Jag får ta och ansluta mig till Raidhos vänner då jag köpt en "specialversion" av Raidho C1.1. För ett tag sedan fick jag nämligen chansen att köpa ett par Raidho C1.1 som gjordes för Luxmans räkning i ett tänkt samarbete mellan Raidho och Luxman. Det gjordes tydligen fem styck sådana här par, men samarbetet mellan de båda bolagen blev aldrig av. Mina högtalare ser inte exakt likadana ut som de Raidho C1.1 som säljs i butik (det är t ex en baffel, jämfört med två bafflar på originalversionen), men ljudet ska vara likvärdigt vad jag kan förstå. Priset var också tänkt att bli det samma och invärtes ska de vara likvärdiga.

Jag har tidigare varit och nosat på Raidho upplevelsen då jag under en stund ägde ett par Scansonic MB-1. Jag tyckte redan då att diskanten på MB-1 var fantastisk, men att ljudet som helhet var en aning tunt och att basen saknades i alltför stor utsträckning. Jag fick det inte att funka fullt ut med subwoofers heller. Så jag sålde dom och gick vidare.



Med Raidho C1.1 så känns det dock som att det kommer att dröja ett tag innan uppgraderingssuget kommer att dyka upp igen! För nu, i mitt rum och med min utrustning, känns det som om jag hittat helt rätt. Jag har ett rum som är ca 595 cm * 330 cm och jag har högtalarna uppställda längs den "långa sidan". Det är nog ett rum som passar ganska bra för dessa högtalare, då Raidho förespråkar att man har högtalarna brett isär. Och dessutom funkar de alldeles utmärkt trots att man kommer ganska nära inpå i "djup".


Om man jämför Raidho C1.1 med Scansonic MB-1 så är skillnaden stor, mycket stor. Banddiskanten på Raidho är förstås helt fantastiskt och ännu ett eller snarare två snäpp bättre än Scansonic modellen. Men den största och mest uppenbara skillnaden är ändå fylligheten i ljudet. Där jag kunde tycka att Scansonic lät lite tunt och saknade bas så låter Raidhohögtalarna fantastiskt fylligt och basen är mycket, mycket bättre än vad jag hade förväntat mig. Jag hade nog trott att jag skulle bli tvungen att införskaffa bra subwoofers för att få helt tillfredsställande ljud, men just nu och i mitt rum känner jag ingen saknad alls efter tyngre bas. Den bas som finns är förstås inte avgrundsdjup, men ändock väldigt musikalisk.Jag kan även jämföra med ett par Dynadio Confidence C-1 och det känns faktiskt som att Raidho har bättre bas än dessa (och att dom är bättre på allt annat också, men så ska det kanske också vara med tanke på prisskillnaden).


Raidho C1.1:s alltra mest framträdande styrka är förstås ändå just den där banddiskanten. Jag tror faktiskt att det är den bästa diskant jag har hört. Röster och mellanregister är helt ljuvliga. Akustiska gitarrer har jag sällan eller aldrig hört bättre. Soundstage är stor och musiken sprider ut sig på ett förnämligt sätt i rummet. Detaljnivån är hög och vill man lyssna efter de små delikatesserna så kan man göra det. Men det som slår mig är ändå att musiken, nästan oavsett vad jag lyssnar på, blir njutbar.


Jag driver mina Raidho högtalare utan problem med en Devialet 200. All musik jag spelar är digital, dvs jag antingen streamar från Tidal eller spelar Flac filer eller DSD filer. Jag använder mig av HQ players upsampling till DSD64 och jag använder mig av Roon för att snabbt och enkelt komma åt min musik.


Jag använder mig utav Raidhos originalstativ och blev förvånad över två saker: dels hur höga de var och dels hur lätta de var! Dock verkar de fungera för ljudmässigt tycker jag de är ett lyft jämfört med ett par andra, sandfyllda och tunga stativ som jag har testat med. Under min Devialet har jag ett par Ansuz Diamond puckar och även det var ett lyft ljudmässigt. Kablar runtom (högtalare, USB och ström) är Transparent mellanmodeller (Musicwave Plus högtalarkablar, Premium strömkabel, Premium USB). Jag har också en Transparent Power Isolator 4.


Sammantaget så har jag aldrig varit så nöjd med min musik och musikanläggning som jag är just nu!
IMAG0464.jpg
 
Topp Bunn