The power of Isotek

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Vidar11

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    06.03.2007
    Innlegg
    166
    Antall liker
    160
    Sted
    Moss
    Torget vurderinger
    1
    Da er det vel på tide med egen vennetråd for Isotek.

    Det var i høst jeg ble anbefalt å teste ut Isotek Titan strømfilter. Jeg har forlengst innsett verdien av å jobbe med strømmen for å få anlegget til å låte best mulig, så Titanen kom i hus og ble installert. Anlegget jeg har koster flesk. Hvis jeg skulle kjøpt alt jeg har til veiledene pris idag, ville jeg passert 1 million med klar margin. Så potensialet i elektronikk, kabler og høyttalere skulle være der. I tillegg har jeg jobbet mye med rommet. Målinger med påfølgende tiltak har bidratt til at jeg etterhvert har fått et godt resultat.

    En slik Titan koster rundt 25 000 og jeg erfarte at effekten av dette strømfilteret er vesentlig større enn jeg hadde trodd på forhånd. Effekten er gjennomgripende da filteret påvirker alle komponentene i anlegget. Man kunne jo kaste seg ut i en orgie av klisjeer her, men jeg skal heller forsøke å formidle noenlunde nøkternt hva jeg opplevde:

    -Vesentlig lavere støygulv
    -Bedre instrumentseparasjon
    -Større dybde og bredde
    -Mer organisk
    -Dypere bass med større autoritet
    -Luftigere diskant
    -Mer snert i percusjonen
    -Glattere overtonestruktur
    -Flere detaljer
    -Større presisjon

    Kortere sagt: En klar forbedring på alle områder.

    Så ville skjebnen at jeg skulle få muligheten til å prøve storebroren, altså Isotek Supertitan. Og da ble man jo en smule paff, ikke så rent lite satt ut. For dette er klart den enkeltkomponenten som har hatt størst effekt på lyden i mitt rom. Mer av alt og i tillegg vesentlig større dynamikk enn i den vanlige Titanen. Supertitan leveres med en skikkelig seriøs nettkabel kalt "Intense" (tror jeg).

    Mer om selve produktet her:

    IsoTek - EVO3 SUPER TITAN

    Supertitanen kommer ikke ut av rommet mitt. Forbedringene er konkrete og helt grunnleggende og jeg tror at jo høyere kvalitet man har på sitt system, jo større vil effekten bli. Nå er jo denne hobbyen ganske kostbar og vi er nok litt nerdete vi som holder på med dette. Derfor er vi ikke så veldig mange. Men nettopp derfor vil jeg gjerne dele disse erfaringene. Mye tyder på at Isotek har knekt noen koder og leverer produkter av meget høy kvalitet og ikke minst for enhver lommebok. Det ryktes for øvrig at det er en ny og oppgradert Titan på vei. Altså lillebroren til min Supertitan.

    Jeg anbefaler alle å sjekke ut produktene til Isotek. Jeg har virkelig blitt nysgjerrig på flere av produktene derfra.
     

    skorob

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    3.785
    Antall liker
    1.983
    Sted
    Brumunddal
    Torget vurderinger
    9
    Har selv Isotek Aquarius og syns den gjør nytta si. Digitalt blir enda mer "analogt" i mitt oppsett. Syncro kabelen hadde ingen merkbare fordeler i mitt oppsett.
     

    ou812rh

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.03.2006
    Innlegg
    5.417
    Antall liker
    14.402
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    10
    Melder meg inn med en Aquarius evo. 3. Har tidligere hatt minisub GII så Isotek produkter gjør helt klart nytten sin i mine ører.

    image.jpg
    .

    OU812
     

    RonnyJohansen

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    05.11.2010
    Innlegg
    214
    Antall liker
    79
    Sted
    Rognan
    Torget vurderinger
    20
    Melder meg inn med IsoTek GII Sigmas, jeg er svært fornøyd med den!

    Mitt IsoTek GII Sigmas.jpg
     

    PowerQuality

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    26.11.2012
    Innlegg
    94
    Antall liker
    18
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    4
    Dere har oppdaget nytten av lavpassfiltre for å skjerme elektronikken deres for støy fra nettet. Det er bra, da blir det mindre problemer, både med tanke på lydkvalitet og levetid på nedstrøms komponenter.

    Tillater meg å tipse om at en 3kVA trafo fra Noratel gjør samme jobben og koster 1/3 av prisen. Gjerne kombinert med pluggbare overspenningsvern fra Clas Ohlson.

    Ikke ment som kritikk mot Isotek, men penger spart er penger tjent! :rolleyes:
     

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    4.993
    Torget vurderinger
    2
    5.4 - POWER ISOLATION, FILTERS, AND “BALANCED POWER”

    http://www.jensen-transformers.com/a...%20seminar.pdf

    Treating the power line to get rid of noise is like using a shotgun instead of a silver bullet to target the problem!

    Because system noises are most frequently coupled from the power line, solutions which
    somehow “cleanse” or “purify” it have great intuitive appeal. However, in this author’s experience,
    such treatments usually produce marginal improvements, if any. Generally, the most cost-effective
    solution is to identify and eliminate the ground loops or other problems which allow the noise to
    couple into signal paths. This approach solves the real problem. Treating the power
    line to get rid of noise is like using a shotgun instead of a silver bullet to target the
    problem!



    Men det må skilles mellom spenningskvalitet og nettstøy,EMC/EMI

    EMI / RFI Frequently Asked Question

    Lovdata - Forskrift om leveringskvalitet i kraftsystemet
     

    ymir

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.12.2013
    Innlegg
    5.304
    Antall liker
    4.993
    Torget vurderinger
    2
    Isotek strømfiltre
    Anmeldelse af: Mikkel Gige [12.02.2014]
    Print testen
    I denne test ser vi nærmere på 3 strømfilterløsninger fra Isotek, som alle holder sig inden for en økonomisk rækkevidde for de fleste. Og dertil et DC filter, som gør en overraskende stor forskel, men er i en mere ”eksotisk” prisklasse
    Strømmen fra stikkontakten har en stor indflydelse på systemets samlede ydelse. Mange forsøger desperat, at ændre på dette med eksotiske strømkabler, som ofte har ringe eller ingen effekt. I stedet bør man prøve med et godt filter, som fjerner alle unoderne fra andre apparater i husholdningen, naboen, eller den nærmeste industris ”støjende” maskiner.
    Det er gennem EU-lov påbudt, at alle 230V apparater skal have støjfiltre, men disse har ofte ingen effekt, og derfor sendes der en masse støj retur, sammen med strømmen. Og nogle gange rykkes der også ved fasen, således at der opstår DC på lysnettet, hvilket især trafoerne i vores hifi udstyr ikke kan lide.
    De tre filtre i denne test er alle fra den lave ende af Isotek’s omfattende sortiment. Der er tale om to strømskinner, og et ”fullsize” apparat, alle med udgange til 6 apparater. Den primære forskel på de tre er, hvor meget strøm de beskytte imod, uden at de tilkoblede apparater tager skade. De kan alle belastes med 2300 watt simultant.
    Den mindste model hedder Polaris, og er sat sammen af to profiler i stål og aluminium. De 6 schuko stik sidder samlet 3 og 3, med et emblem i midten med en blå diode, som indikerer at der er strøm i skinnen. Det er også herunder, at filteret sidder. Alle stik sidder i parallel med filteret, og får samme kapacitet.
    Næste model er Sirius som har samme layout som Polaris ind- og udvendigt, men er samlet i en kraftig aluminiumsprofil, der omslutter stikkene. Disse sidder igen 3 og 3 med filteret i midten under emblemet. Eneste forskelle er, at Sirius kan beskytte mod stærkere strøm, samt at filteret er kraftigere dimensioneret.
    Solus er bygget ind i traditionelt kabinet, til at placere på en hylde. Specifikationerne er meget lig Sirius, men selve filteret er endnu kraftigere dimensioneret, og filtreringen er derfor teoretisk bedre. Dog er det lidt skuffende at kigge indenfor i kabinettet, for udover et print på 15 x 15 cm, er der kun luft. Igen er det indvendige layout magen til de to andre filtre, med alle stik i parallel.
    Sidst men ikke mindst, er der DC-filteret Syncro. Det er faktisk bare et GII Optimum strømkabel fra Isotek’s eget sortiment, som er blevet delt over på midten, hvor den aktive elektronik sidder. Desværre kan man ikke se hvad dette består af, da det er støbt ind i en epoxyklump, som igen sidder inde i en aluminiums-cylinder. Men et kig på andre DC filtre afslører, at der sikkert bare er tale om en stor elektrolyt-kondensator, samt en række dioder. Og set i det lys, så er Syncro meget dyr. Men som I kan læse nedenfor, så er effekten af Syncro ikke at kimse ad.
    Med til testen lånte jeg et apparat, som kan måle støjen på lysnettet. Det sættes blot i stikkontakten, og på et 3-cifret display kan resultatet aflæses i ”Parts per 1000”. Og det var noget af en øjenåbner, at måle støjen fra kontakterne i og omkring lytterummet. Generelt lå niveauet omkring 725-750, men lige ved siden af et køleskab, der kørte, slog den ud på ”Max” og kunne ikke aflæse resultatet.
    De tre filtre havde meget forskellig effektivitetsgrad, og hvor Polaris kun fjernede ca. 10 % af støjen (650), fjernede Sirius hele ca. 90 % (075), mens Solus fjernede imponerende 97 % (025). Syncro fjernede slet ikke noget støj. Men det mest imponerende var Brinck selvbyg filteret, som benyttes til hverdag i lytterummet… det fjernede 100 % af støjen (000)! Med til historien hører så, at Isotek filtrene er anderledes konstrueret ved, at komponenterne udelukkende sidder i parallel med strømmen. På Brinck filteret er der komponenter i serie med strømmen, og det kan teoretisk begrænse det dynamiske strømtræk. Omvendt dæmper komponenter i parallel ikke lige så effektivt. Begge dele kan være et kompromis, hvis filteret ikke er dimensioneret korrekt i forhold til det setup, det skal fungere med.
    På de større modeller fra Isotek, er udtagene opdelt i zoner til effekttrin og alt det andet. Samtidig er der individuelle filtre pr. apparat. Parallel til effekttrin med dynamiske strømtræk, og seriel til alt det andet, der har et mere statisk strømtræk.
    Men inden man overhovedet overvejer at forbedre den strøm, som éns anlæg skal ”leve” af, så skal man have styr på 230V fasen. Er fasen vendt forkert, så kan det påvirke lyden negativt, uanset hvor godt filteret er. Ofte vil det betyde en hård og kantet lyd. Og det er vigtigt, at alle apparater har korrekt fase.
    Nogle vil mene, at det er ligegyldigt, da det alligevel er vekselstrøm. Og det er egentlig også rigtigt så længe, at vi taler om lamper, hårde hvidevarer og andre dagligdags ting. Og det er da heller ikke alt hifi udstyr, som lader sig påvirke af, om fasen er vendt korrekt eller ej. Dog har jeg ligefrem oplevet spare-pærer, som summede hørbart hvis fasen var vendt forkert!
    En nem måde at checke om fasen er vendt korrekt er, at koble alle apparater til 230V, men uden signal- og højttalerkabler. Ved at lade en fingerspids glide frem og tilbage på f.eks. fronten, vil man kunne mærke større ”modstand”, når fasen er vendt forkert. Er fasen korrekt, vil der ikke opleves denne ”modstand. Man kan også købe sig fattig i specielle dimser til formålet, men tricket med fingeren fungerer fint. Under testen blev fasen checket hver gang, et nyt filter blev sat til.
    Lytteindtryk
    Kort beskrevet, så er lyden i lytterummet - uden filter - helt ulidelig! Der er simpelthen for meget støj på lysnettet. Intet udstyr lyder godt, og al musik bliver kantet og hårdt i en grad, som fjerner al lyst til at høre mere. Brinck selvbyg filteret har her udfyldt opgaven til perfektion, ved at fjerne alle unoder. Hvilket målingen også bekræfter, med fed streg under.
    Jeg lagde testen ud med at koble alle apparater til Polaris filteret, med et almindeligt sort ”lakrids”-kabel hen til kontakten. Og trods det, at Polaris ikke fjerner støjen særligt effektivt, så oplevede jeg det faktisk på ét område, som lydende en anelse bedre end Brinck filteret. Det var i toppen, hvor det lød af mere luft omkring bækkener og lignende. Men det var dog ikke uden tilføjelse af en anelse hårdhed og kant, som Brinck filteret slet ikke har.
    Herefter var det Sirius tur, som ligeledes blev koblet til kontakten med samme ”lakrids”-kabel. Forskellen til Polaris var ikke særlig stor. Og jeg kunne endda blive i tvivl om det overhovedet var tilfældet, da der trods alt går nogle minutter med at skifte mellem filtrene. Men noget tydede på, at Sirius havde lidt mere styr på fokus i lydbilledet. Den fysiske forskel mellem Sirius og Polaris er da også primært evnen til, at beskytte mod større strøm hos Sirius. Set i det lys, er det bestemt ikke overraskende, at de opfører sig meget ens.
    Så blev det Solus tur, stadig med ”lakrids”-kabel. Og her tog skiftet noget længere tid, da Solus fylder en del mere bag reolen, og kablerne derfor skulle ”rulles” længere ud. Men forskellen var absolut hørbar. Den sidste rest af hårdhed og kant, som der måtte være med de to andre filtre var pist borte, og lyden var meget lig Brinck filteret. Så her var der ingen forskel at spore i forhold til udgangspunktet.
    Men nu kommer det sjove… det var tid til, at sætte Syncro ind foran alle filtrene på skift. Inden da havde jeg prøvet Syncro uden filter, sammen med den helt almindelige strømskinne, der normalt fordeler strømmen efter Brinck filteret. Og lad mig med det samme slå fast, at Syncro ikke kan noget som helst for sig selv, alene. Den fjerner godt nok DC fra lysnettet, men der slipper så meget støj igennem, at lyden påvirkes lige så negativt som helt uden filter. Det er altså No Go.
    Da Syncro blev sat foran Polaris, resulterede det i, at lydbilledet fuldstændigt kollapsede og mistede fokus. Samtidig blev klangen hård og pågående. Polaris arbejder således bedst alene, uden Syncro. Og det giver da heller ikke mening at sætte de to sammen, når man kigger på prisen.
    Med Sirius og Syncro blev resultatet faktisk rigtig godt. Og næsten lige så godt som Solus, sammen med Syncro… men det kommer om lidt. Der kom mere fokus og ro på tingene. Og det var tydeligt, at arbejdet for både Sirius og resten af setup’et med et, var blevet meget nemmere.
    Men tingene faldt for alvor på plads, da Syncro blev sat foran Solus. Alt blev bedre, og forskellen var som nat og dag, men ikke bare som et udtryk for stor forskel. Hvem har ikke oplevet at éns anlæg lyder bedre i de sene aftentimer, om natten eller i weekenden, hvor industrien har slukket deres store maskiner, og hvor strømmes ikke er lige så ”beskidt” og rodet rundt. Det er det Syncro kan… forvandle nat til dag. For med Syncro og Solus lyder éns setup fuldstændig som i de sene aftentimer, og det på en helt almindelig hverdag!
    Der kommer med et, en enorm ro i lydbilledet, og fokus strammes op i en grad, som jeg ikke troede muligt! Der kommer flere nuancer frem i bassen, og diskanten bliver endnu mildere og klar. Der er ingen antydning af kant eller hårdhed, overhovedet. Samtidig bliver lydbilledet mere tredimensionelt, og placeringerne bliver knivskarpe. Dybden i lydbilledet får også endnu et nyk ind bagved, samtidig med at fokuseringen i dybden forbedres.
    Umiddelbart kan lyden godt opfattes mere mørk og mat fra en start, men stille og roligt går det op for en, at det bare er støjen, som er væk – nogle kalder det ”sort baggrund”. Detaljerne står lige så tydeligere frem, og ”lagkage”-lyden, hvor alle detaljer har sit eget tydelige lag i musikken, bliver endnu tydeligere. Og så bliver dialogen/sangen i musikken også tydeligere, så det er nemmere at følge med i, hvad der rent faktisk bliver sunget.
    Stort set alt blev forbedret i lyden, i større eller mindre grad, og det var nærmest som at få et helt nyt og meget bedre og dyrere setup.
    Men så kommer jokeren… Syncro blev sat sammen med Brinck selvbyg filteret, for det skulle jo selvfølgelig lige prøves. Især efter målingens resultat. For det første var det mindst lige så godt som Syncro og Solus… men for det andet var det måske ligefrem bedre!? Jeg oplevede i hvert fald et nøk mere i graden af naturlighed og varme, som ikke helt kom frem sammen med Solus. Kunne det virkelig være rigtigt? Jeg skiftede frem og tilbage et par gange, og konklusionen var den samme: Syncro og Brinck var lige et mulehår bedre sammen, i forhold til Solus. Jeg er intet mindre end rystet! Det var en ”killer-combo”.
    Samlet konklusion
    Kvaliteten af strømmen til éns setup er vigtig for den samlede ydelse. Men i stedet for at bruge penge på eksotiske strømkabler, som har en mildest talt tvivlsom effekt, så sørg for et godt filter, som kan sættes ind foran alle apparaterne. Til prisen for 4-5 eksotiske strømkabler, kan man få et rigtig godt strømfilter. På reference setup’et benyttes der stadig de 230V kabler, som fulgte med i kassen, dog med en lille undtagelse: Effekttrinene har fået et par 1,5 mm2 kabler, model ”lakrids” i stedet for standard 0,75 mm2 kabler.
    Filtrene fra Isotek i denne test understreger i den grad, at det er vigtigt at have styr på strømmen. Især et sted som lytterummet, som er så plaget af støj på lysnettet. Men det har også sin pris, i kroner og ører! Jeg indrømmer gerne at jeg synes, at prisniveauet er lidt højt, i forhold til hvad, der er inden i Isotek filtrene. Især Syncro DC-filteret virker noget ude af trit med virkeligheden. Men omvendt virker de alle i en grad, der i sig selv godt kan retfærdiggøre prisen. For det vil koste så mange gange mere, hvis apparaterne i sig selv skulle opgraderes til samme niveau. Og har man først oplevet effekten af et godt filter, så er det svært at undvære igen.
    Det produkt der klarer sig bedst i forhold til prisen, er Polaris. Dets ydelse er næsten på niveau med Brinck selvbyg filteret, der benyttes som reference til daglig. Samtidig er Polaris også en strømskinne, hvor det hele er integreret og dermed fylder mindre.
    Så denne konklusion holder mig ikke fra, at anbefale filtrene i denne test. For de virker på deres eget niveau, helt efter hensigten. Og et anlæg uden strømfilter, kan betyde et liv uden musik, der er til at holde ud at høre på!

    Pris:
    Polaris: Kr. 2645,-
    Sirius: Kr. 4495,-
    Solus: Kr. 6290,-
    Syncro: Kr. 10.255,-

     

    gujo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.01.2014
    Innlegg
    117
    Antall liker
    35
    Se även inlägg i annan Isotek tråd
    - Polaris : verkar nog lite hämnande på ljudet, framförallt i basen, m a p klangfärg och dynamik . Gäller äve om atad med Synchro
    - Solus : positiv påverkan på dynamik , klangfärg och rumsupplevelse
    Även om matad med "svart standardkabel
    - Synchro: verksam mot störningar som skapar luftburet trafo-brum. Även om den inte eliminerar helt. Sunchro-matning direkt in i förstärkare: Troligen viss positiv påverkan på dynamik och defintion, framförallt i bas.
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Ja, jeg har også blitt «hekta« på IsoTek.
    Er strålende fornøyd med EVO3 Aquarius og EVO3 Syncro på stereo’n og nå EVO3
    Sirius på TV anlegget. Har også et par EVO3 Isoplug’er……….
     

    isbiten

    Medlem
    Ble medlem
    29.03.2010
    Innlegg
    6
    Antall liker
    2
    Sted
    ytre enebakk
    Torget vurderinger
    3
    Etter vel overstått demo av Jonathan fra Isotek ved OHFC Messen skal jeg definitivt koste på meg litt Isotek. Avanserte produkter trenger å bli forklart grundig! La merke til at han brukte et apparat for å måle forurensningen i strømnettet mot slutten av demoen, noen som har en slik eller kan opplyse meg om hva den het? En sånn måler burde enhver Hi-End elsker ha i hus:)
     

    chris33

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    25.02.2011
    Innlegg
    166
    Antall liker
    31
    Sted
    Østlandet
    Etter vel overstått demo av Jonathan fra Isotek ved OHFC Messen skal jeg definitivt koste på meg litt Isotek. Avanserte produkter trenger å bli forklart grundig! La merke til at han brukte et apparat for å måle forurensningen i strømnettet mot slutten av demoen, noen som har en slik eller kan opplyse meg om hva den het? En sånn måler burde enhver Hi-End elsker ha i hus:)
    Ved kjøp av Isotek produkter trenger du ikke en slik måler (var på samme demo):)
     

    Brum

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    20.11.2006
    Innlegg
    316
    Antall liker
    16
    Hei,
    noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
    'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
    Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
    Takker for innspill/erfaringer.

    - Brum
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
     

    ou812rh

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.03.2006
    Innlegg
    5.417
    Antall liker
    14.402
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    10
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
    Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

    OU812
     

    Brum

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    20.11.2006
    Innlegg
    316
    Antall liker
    16
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
    Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

    OU812
    Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Hei,
    noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
    'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
    Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
    Takker for innspill/erfaringer.

    - Brum
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius, den genererer ikke noe varme så jeg tror ikke det er noe fare for «uttørking» av komponenter i hvert fall. Er strålende fornøyd med denne EVO3 Aquarius’n.
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
    Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

    OU812
    Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
    Er nok redd for at noe av ferie pengene går til «oppgraderings spøkelse» her ja….;D
     

    Brum

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    20.11.2006
    Innlegg
    316
    Antall liker
    16
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
    Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

    OU812
    Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
    Er nok redd for at noe av ferie pengene går til «oppgraderings spøkelse» her ja….;D
    Vil tro at det beste vil være å teste Aquarius vs Sigmas i eget oppsett, dersom man har mulighet for det. Ikke sikkert det er verdt å ofre ferien for en evt liten forbedring.... :)....men 'been there done that' i tilsvarende situasjoner for en del år og kilo siden ;)
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Var i kontakt med Geir T på OHC fredag, og ifølge ham er Sigmas klart bedre en Aquarius...en klasse opp.
    Er nok redd for at noe av ferie pengene går til «oppgraderings spøkelse» her ja….;D
    Vil tro at det beste vil være å teste Aquarius vs Sigmas i eget oppsett, dersom man har mulighet for det. Ikke sikkert det er verdt å ofre ferien for en evt liten forbedring.... :)....men 'been there done that' i tilsvarende situasjoner for en del år og kilo siden ;)
    Ja testing i eget anlegg er jo klart det beste, hilsen en på 52 år som veier 71 kg ;D
     

    Brum

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    20.11.2006
    Innlegg
    316
    Antall liker
    16
    Hei,
    noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
    'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
    Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
    Takker for innspill/erfaringer.

    - Brum
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius, den genererer ikke noe varme så jeg tror ikke det er noe fare for «uttørking» av komponenter i hvert fall. Er strålende fornøyd med denne EVO3 Aquarius’n.
    Ja, holder temp'en seg moderat, så er vel det en fordel, men kommer vel også an på hvilket utstyr som er koplet opp...varmeutviklingen.
    Jeg vil tro (håper) at strømrenserne ikke tar skade av evt overspenning (feks ved lynnedslag) som man kan risikere over tid, dersom de skal beskytte utstyret mot nettopp det... B)
     
    Sist redigert:

    MrXpose

    Hi-Fi interessert
    Ble medlem
    31.03.2013
    Innlegg
    54
    Antall liker
    76
    Sted
    Hønefoss
    Jeg var også på OHC og fikk med meg demoen. Ble overbevist og sparer som bare det. Men i mellomtiden har jeg fått nyss om en ny leverandør, GigaWatt og en bosk som går under betegnelsen PC-4 EVO. PC-4 EVO

    Noen som har erfaring med denne? Er kanskje verd å sjekke den ut før alle sparepengene går?
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Hei,
    noen som kan si noe om forventet levetid på IsoTek strømrensere? Antar dette burde være kvalitet med laaangt liv...eller?
    'Slites' produktet i samme grad som feks en forsterker?
    Noe en bør passe på ved kjøp av 'gammelt' utstyr på 6-8 år og eldre?
    Takker for innspill/erfaringer.

    - Brum
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius, den genererer ikke noe varme så jeg tror ikke det er noe fare for «uttørking» av komponenter i hvert fall. Er strålende fornøyd med denne EVO3 Aquarius’n.
    Ja, holder temp'en seg moderat, så er vel det en fordel, men kommer vel også an på hvilket utstyr som er koplet opp...varmeutviklingen.
    Jeg vil tro (håper) at strømrenserne ikke tar skade av evt overspenning (feks ved lynnedslag) som man kan risikere over tid, dersom de skal beskytte utstyret mot nettopp det... B)
    Jeg har blandt annet 200W (klasse A opp til 60W) integrert forsterker tilkoblet 16A uttaket på Aquarius’n. Lynnedslag tror jeg du kan du glemme, det er ingen «strømrenser» som takler et (direkte) lynnedslag etter min mening.
     

    staker

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    02.06.2004
    Innlegg
    475
    Antall liker
    26
    Ser hos Oslo hificenter Isotek aquarius EVO3 og Sigma G2. Ikke så alt for langt fra hverandre i pris, men hvem er best?
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
    Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

    OU812

    Da har jeg nå bestilt en IsoTek EVO3 Sigmas, det var litt leveringstid så jeg får den etter noen uker.
    Jeg venter med å selge IsoTek EVO3 Aquarius’en jeg har til jeg får testet disse opp mot hverandre så da får vi se…
     

    skorob

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    02.05.2012
    Innlegg
    3.785
    Antall liker
    1.983
    Sted
    Brumunddal
    Torget vurderinger
    9
    Spennende, har selv eid Aquarius, et produkt som definitivt fungerte bra!
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Spennende, har selv eid Aquarius, et produkt som definitivt fungerte bra!
    Ja, helt enig. Dette er et fenomenalt produkt som innfrir og som ikke koster ekstremt mye penger.
    Hadde jeg ikke vært fornøyd med Aquarius’en så tror jeg nok jeg ikke hadde kjøpt en enda dyrere «boks» av samme produsent/IsoTek.
     

    ou812rh

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    21.03.2006
    Innlegg
    5.417
    Antall liker
    14.402
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    10
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
    Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

    OU812

    Da har jeg nå bestilt en IsoTek EVO3 Sigmas, det var litt leveringstid så jeg får den etter noen uker.
    Jeg venter med å selge IsoTek EVO3 Aquarius’en jeg har til jeg får testet disse opp mot hverandre så da får vi se…

    Spennende og grattis P.O.M.:) Lurer selv på å bytte ut Aquariusen til høsten. Venter spent på dine erfaringer.

    OU812
     

    particle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.07.2014
    Innlegg
    476
    Antall liker
    315
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    Som nyfrelst Isotek-fan henger meg på denne tråden :) Var på OHCs Vårpuls, og ble jo imponert. Kjøpte en Aquarius i første omgang, og opplevde som ventet klare forbedringer i lyden. Strammere bass, bedre separasjon, økt detaljnivå, bedre sammenheng - instrumentene forstyrrer hverandre i langt mindre grad enn før. Ganske nylig plusset jeg på med en Syncro. Denne er jo fortsatt på tilbud, da en ny modell er på vei. Jeg opplever også denne som en klar oppgradering - særlig i form av ytterlig innstramming av bassen og mer kontrast - mer "drama" i lytteopplevelsen er vel den beste beskrivelsen jeg kan komme på.

    Det er nok fremdeles mange som kun legger penger i selve komponentene, og jeg var selv en av dem. Men i det siste har jeg blitt mer bevisst på å gi komponentene best mulig "arbeidsvilkår". Så det blir nok flere Isotek-produkter i årene som kommer :cool:
     

    gujo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.01.2014
    Innlegg
    117
    Antall liker
    35
    Particle ett par frågor ( jag har själv en Synchro , funderar på komplettera med Aquaruis )
    - vad var otsaken du skaffade Synchro/ ngt speciellt problem du ville komma åt ( t ex trafo brum ) ? Isf var den effektiv / löste problemet?
    - hur har du kopplat Synchro & Aquarius ? T ex i serie , dvs Synchro matar Aquarius och sedan matas alla apparaterna från Aquarius ? Eller uppkopplat på ngt annat sätt ? Orsak till den uppkopplingen i så fall ?
    - vad har du för strömkablar till apparaterna ?
    mvh
     

    particle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.07.2014
    Innlegg
    476
    Antall liker
    315
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    Hei!

    Jeg skaffet Syncro for å gjøre en ytterligere oppgradering - det var ingen spesielle problemer jeg måtte løse. Men jeg opplever Aquarius som et mer anvendelig produkt, som forbedrer lyden til alle komponentene. Når Syncro i sitt sted kan gi et ytterligere løft til hele systemet så virket også den som en fornuftig investering.

    Syncro bruker jeg altså som et "pre-filter" til Aquarius, og dette er jo hva Syncro primært er ment å være. Alle komponentene drives gjennom disse. Noen opplever visstnok redusert dynamikk som følge av Syncro - det nevnte de til og med på OHC hvor jeg kjøpte den - men jeg opplevde kun positive forandringer.

    - Mellom Aquarius og komponentene bruker jeg Isotek Premier kabler.
     

    gujo

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    08.01.2014
    Innlegg
    117
    Antall liker
    35
    Tack for bra och snabbt svar
    Mvh
     

    particle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.07.2014
    Innlegg
    476
    Antall liker
    315
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    Anbefaler dere å sjekke siste nummer av Watt - der er det en god test av Evo3 Titan. Jeg synes det er altfor lite omtale av strømprodukter i HiFi-pressen - fokuset er for det meste på komponenter og gadgets. Så jeg setter pris på at Watt følger opp med test av Titan (de ga jo også fin omtale av Aquarius for ikke så altfor lenge siden).

    Mens vi er inne på Evo3 Titan tenkte jeg å presisere noe som trolig er lite kjent - i testen nevnte Watt som minus at den kun har to utganger (har bare skumlest bladet i kiosken, så jeg kan ha gått glipp av noe). Men Aux-utgangen åpner visstnok opp for spennende muligheter som gjør Titan særlig aktuell å bruke i kombinasjon med eksisterende filter:

    IsoTek skrev:
    Great attention has been paid to Titan’s upgraded Auxiliary output, that now supports all other IsoTek products. If you already own an existing IsoTek conditioner plugging this through the Auxiliary output both synergises the system and enhances the sound further. Creating an overall performance where the sum is greater than the individual parts.
    Info @ Nobleman

    ^ Dette burde jo bety at for eksempel en Aquarius "matet" fra Titan da vil gi ytterlig renere strøm, også på medium power-utgangene (som jo Titan mangler). Altså at Titan + Aquarius på alle måter blir bedre enn Sigmas alene. Dette synes jeg ihvertfall høres mer fornuftig ut enn å kjøpe den ganske dyre Multilink-saken - som vel uansett bare gir flere 16A-uttak. Aux-uttaket er av typen Neutrik (plugg medfølger), så alt man trenger for viderekobling er å få en kabel terminert med Neutrik -og IEC C19-plugg i hver sin ende.
     

    X3MKungen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.09.2013
    Innlegg
    927
    Antall liker
    245
    Sted
    Helsingborg Sverige
    Dags at anmäla sig till IsoTek
    Har fått en EVO3 Optimum nu och även frugan hörd skillnad jämförd med min Noname Hifi hemma bygge kabel för 2500:-

    Dags att leta upp en strömrenare också nu :)

    i ett tidigare inlägg var det nåogn som kunde mäta sig fram till stöy på strämmen.
    noen som vet vilket instrument som blev använt ?
     

    ceroxol

    Hi-Fi freak
    Ble medlem
    13.10.2005
    Innlegg
    1.217
    Antall liker
    186
    Sted
    Asker
    Torget vurderinger
    9
    Hvis noen har en Syncro "liggende å slenge" - så ta kontakt på PM. ;)
     

    X3MKungen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.09.2013
    Innlegg
    927
    Antall liker
    245
    Sted
    Helsingborg Sverige
    noen av dere som vet ang Evo3 Sigma S och Evo3 Titan. vad som är dne sotra skillnaden på dem?
    som jag förstår det är Sigma S nyere och bedre men lämnar inte lika mycket sträöm 10 am resp 16

    Samt är det noen som har bilder av displayen när den är igang så man kan se vad osm visas där?
    Är nog inne på att köpa en Sigma S känns det som
     

    particle

    Hi-Fi entusiast
    Ble medlem
    29.07.2014
    Innlegg
    476
    Antall liker
    315
    Sted
    Oslo
    Torget vurderinger
    2
    noen av dere som vet ang Evo3 Sigma S och Evo3 Titan. vad som är dne sotra skillnaden på dem?
    som jag förstår det är Sigma S nyere och bedre men lämnar inte lika mycket sträöm 10 am resp 16

    Samt är det noen som har bilder av displayen när den är igang så man kan se vad osm visas där?
    Är nog inne på att köpa en Sigma S känns det som
    Begge tilhører jo samme generasjon, og er temmelig nye produkter. Titan er bedre og mer spesialisert, men Sigmas er mer allsidig - dette fordi Titan kun har to 16A-uttak (pluss Aux), mens Sigmas har to 16A pluss fire 10A-uttak. Om jeg kun skulle kjøpe ett filter ville jeg valgt Sigmas.

    Angående Titans Aux-utgang med mulighet for viderekobling kan du lese sitatet i innlegg 33.

    Displayet på Sigmas viser enten volt eller THD på nettet, og kan også skrus av.
     

    X3MKungen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.09.2013
    Innlegg
    927
    Antall liker
    245
    Sted
    Helsingborg Sverige
    noen av dere som vet ang Evo3 Sigma S och Evo3 Titan. vad som är dne sotra skillnaden på dem?
    som jag förstår det är Sigma S nyere och bedre men lämnar inte lika mycket sträöm 10 am resp 16

    Samt är det noen som har bilder av displayen när den är igang så man kan se vad osm visas där?
    Är nog inne på att köpa en Sigma S känns det som
    Begge tilhører jo samme generasjon, og er temmelig nye produkter. Titan er bedre og mer spesialisert, men Sigmas er mer allsidig - dette fordi Titan kun har to 16A-uttak (pluss Aux), mens Sigmas har to 16A pluss fire 10A-uttak. Om jeg kun skulle kjøpe ett filter ville jeg valgt Sigmas.

    Angående Titans Aux-utgang med mulighet for viderekobling kan du lese sitatet i innlegg 33.

    Displayet på Sigmas viser enten volt eller THD på nettet, og kan også skrus av.

    Tusen tack för svaret.
    Da får det bli en Sigma S.
     
    M

    Medlem 1792

    Gjest
    Er det noen her som har erfaring med IsoTek EVO3 Aquarius kontra IsoTek EVO3 Sigmas?
    Jeg har en IsoTek EVO3 Aquarius og er strålende fornøyd med den men lurer jo selvfølgelig på om det er noe særlig å hente på å oppgradere til en IsoTek EVO3 Sigmas (tenker jo da spesielt på 16A uttaket).
    Samme lurer jeg på. Har hørt antydninger om at det er enda mer "kropp", oppløsning og tyngde i Sigmas EVO3.

    OU812

    Da har jeg nå bestilt en IsoTek EVO3 Sigmas, det var litt leveringstid så jeg får den etter noen uker.
    Jeg venter med å selge IsoTek EVO3 Aquarius’en jeg har til jeg får testet disse opp mot hverandre så da får vi se…

    Spennende og grattis P.O.M.:) Lurer selv på å bytte ut Aquariusen til høsten. Venter spent på dine erfaringer.

    OU812
    Jepp, da er IsoTek EVO3 Sigmas endelig mottatt etter laaaang ventetid og testet mot Aquarius’n.
    Kort fortalt så er Sigamas bedre enn Aquarius på alt, men den er jo dobbelt så dyr så det skulle jo egentlig bare mangle.
    De største forbedringene et bedre «skyv» i de nedre frekvensene og så er lydbildet enda mere oppløst .
    Jeg angrer med andre ord ikke på denne oppgraderingen.
     

    X3MKungen

    Overivrig entusiast
    Ble medlem
    01.09.2013
    Innlegg
    927
    Antall liker
    245
    Sted
    Helsingborg Sverige
    Da har jeg nå bestilt en IsoTek EVO3 Sigmas, det var litt leveringstid så jeg får den etter noen uker.
    Jeg venter med å selge IsoTek EVO3 Aquarius’en jeg har til jeg får testet disse opp mot hverandre så da får vi se…

    Spennende og grattis P.O.M.:) Lurer selv på å bytte ut Aquariusen til høsten. Venter spent på dine erfaringer.

    OU812
    Jepp, da er IsoTek EVO3 Sigmas endelig mottatt etter laaaang ventetid og testet mot Aquarius’n.
    Kort fortalt så er Sigamas bedre enn Aquarius på alt, men den er jo dobbelt så dyr så det skulle jo egentlig bare mangle.
    De største forbedringene et bedre «skyv» i de nedre frekvensene og så er lydbildet enda mere oppløst .
    Jeg angrer med andre ord ikke på denne oppgraderingen.
    Kul att läsa. jag hoppas min kommer i uken som kommer. da jeg går fra ingenting till en EVO3 Sigmas håper jeg på et underverk :)
     
  • Laster inn…

Diskusjonstråd Se tråd i gallerivisning

  • Laster inn…
Topp Bunn