Side 296 av 296 FørsteFørste ... 196246286294295296
Resultater 5,901 til 5,917 av 5917
Abonnér på denne tråden
 1. #5901
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,275
  Tagget i
  0 Innlegg
  kunne tenkt meg å prøvd mac som jobb pc neste gang.
  må bare få byttet ut windows programmet vi bruker til fakturering først

 2. #5902
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,722
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra Dr Dong Se Innlegg
  Første Macen var denne i -87 (SE). Kosta meg over 20.000. Siden har jeg vært innen systemet.

  Vedlegg 532897

  https://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh_SE

  Har vel fremdeles en stående på loftet som jeg brukte på jobben. Var det 20 MB HardDisk? De måtte være noen jævler til å programmere den gang; selv Word tok nesten ingen plass.
  Det lå fantastisk mye ferdig i ROM på disse maskinene, så de slapp å generere alle prosedyrene på ny hver gang. Det var også svært rigide retningslinjer for grensesnitt, slik at det ble ikke kastet bort myebplass på «keiserens nye grensesnitt.»

  Et godt eksempel på håpløst grensesnitt er dagens Office 365 på PC (mac-utgaven har enda menysystemet i behold) - på PCen må du aksessere alt via knapper i et utall knapperader. Vet en ikke hvor en funksjon er, så er det å lete i knapperadene.

  Jeg har et stort sett med de originale «Inside Apple Macintosh»-bøkene, og det er utrolig hvor mye forsking og analyse som ligger bak brukergrensesnittet...

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 3. #5903
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2008
  Innlegg
  514
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Bach_Man Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Haugenial Se Innlegg
  Spennende. Jobber med foto og bruker mye iphone 8 pluss for lokasjonsfoto (testing av lokasjoner før oppdrag) og dokumentering og en ting som er helt sikkert er at raw filene til Iphone ikke har den lilleste minste nubbesjans mot raf (raw) filene fra Fuji x-pro2 og DNG (raw) filene fra Leica M240
  Siste generasjon iPhone (XR, XS) gjør dette annerledes enn tidligere, og det er vel det det snakkes om her. Nå tas det automatisk ni (?) eksponeringer som prosesseres sammen til ett bilde. Noen raw-fil av dette får man ikke, men folkene bak Halide-appen har en slags løsning på det (https://blog.halide.cam/halide-1-10-...w-8dd2c0e44a77). Denne automatiske HDR prosesseringen er langt forbi hva noen kameraprodusent er i stand til å gjøre og kan nok i mange tilfeller gi et vekldig bra dynamikkomfang. Men fremdeles er jo optikk og sensor av telefonkvalitet så det begrenset hva som er mulig å oppnå av skarphet, støy osv. så et skikkelig kamera trengs fremdeles.
  Tja, for meg er det fleksibiliteten i raw filen som teller. HDR i JPEG er ikke noe profesjonelle systemer er opptatt av, Jeg bruker god gammeldags bracketing og da får man fleksibilitet som ikke en iPhone kan komme i nærheten av, og spesielt hvis man tar med støy og skarphet i sammenligningen. Lightroom/Photoshop tar seg av prossesseringen noe som er poenget med dyrere kamerasystem. Men jeg skjønner ideen om instaperfekte bilder og muligheten for at hver enkelt kan ta supre bilder. Men skal man sammenligne må man sammenligne på lik grunnlag, og hadde 5dn i videoen tatt like mange bilder og prosessert så hadde det blitt en flau affære.

 4. #5904
  Hifi-entusiast Loui's Avatar
  Ble medlem
  Aug 2007
  Sted
  Skudeneshavn
  Innlegg
  177
  Tagget i
  0 Innlegg
  Har en MacBook Pro fra 2018 og ønsker å bruke den som kilde for å sjekke ut ny musikk gjennom anlegget. Ser at jeg kan få en Apple AirPort Express 2 ganske billig, men er det noe å stanse på eller bør jeg gå for noe annet ?

  kom med forslag til løsning

 5. #5905
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  4,315
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra otare Se Innlegg
  Datamaskiner er gått fra å være noe man har som hobby til å være noe man bare bruker
  Enig i dette, jeg har slett ikke noe behov for å grisle med hardware. Dersom filbehandling kommer på plass i neste iOS er jeg klar til å gå over til iPad på fulltid, 10.5 tommeren er lynkjapp og totalt bekymringsfri. Det er den beste datamaskinen jeg har hatt. Konfigurasjon begrenser seg til å velge lagring, 4g er et must. Trenger kanskje en Mac Mini eller nuc som hjemmeserver i tillegg. iPaden kan attpåtil brukes som trådløs skjerm til en Mac Mini med støtte for Pencil vha. Luna Display.
  Siste redigert av Bach_Man; 10.03.2019 kl. 19:01.

 6. #5906
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  4,315
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Haugenial Se Innlegg
  Tja, for meg er det fleksibiliteten i raw filen som teller. HDR i JPEG er ikke noe profesjonelle systemer er opptatt av, Jeg bruker god gammeldags bracketing og da får man fleksibilitet som ikke en iPhone kan komme i nærheten av, og spesielt hvis man tar med støy og skarphet i sammenligningen.
  Kan kanskje trekke frem igjen denne artikkelen: https://www.theverge.com/2018/3/9/17...otor-show-2018

  Her ble det publisert en artikkel med masse bilder i en av de største techbloggene som har sin egen foto og videostab. Ingen lesere klaget over billedkvaliteten. Siden ble det avslørt at bildene var så å si rett ut av en Pixel XL. Det er helt sikkert feil å finne med bildene hvis man studerer dem nøye, men poenget er at leserne bryr seg ikke om at bildene er håndprosessert fra raw, de færreste vier mer enn noen sekunder på å kikke på hvert bilde.

 7. #5907
  Hifi Freak Cyber's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2005
  Innlegg
  8,923
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Bach_Man Se Innlegg
  Sitat Sitat fra otare Se Innlegg
  Datamaskiner er gått fra å være noe man har som hobby til å være noe man bare bruker
  Enig i dette, jeg har slett ikke noe behov for å grisle med hardware. Dersom filbehandling kommer på plass i neste iOS er jeg klar til å gå over til iPad på fulltid, 10.5 tommeren er lynkjapp og totalt bekymringsfri. Det er den beste datamaskinen jeg har hatt. Konfigurasjon begrenser seg til å velge lagring, 4g er et must. Trenger kanskje en Mac Mini eller nuc som hjemmeserver i tillegg. iPaden kan attpåtil brukes som trådløs skjerm til en Mac Mini med støtte for Pencil vha. Duet Display.
  Jeg har en iPad 2018 (9,7") med tastatur hjemme. Kunne godt brukt den alene som PC, men trekker stadig tilbake til 14" PC. Hadde det vært best ville jeg gjerne brukt iPad som hovedmaskin.

  - Filsystem som virker
  - Godt tastatur med nok spacing
  - Jeg navigerer kjappere med musepeker enn touch.
  - Jeg føler meg litt belemret når jeg prøver å gjøre mer seriøse oppgaver på iPad. F.eks. en del epost-handlinger med mange mottakere, vedlegg osv...

 8. #5908
  Hifi Freak cruiser's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2010
  Innlegg
  7,056
  Tagget i
  1 Innlegg
  Sitat Sitat fra otare Se Innlegg
  Datamaskiner er gått fra å være noe man har som hobby til å være noe man bare bruker (hobby til utility). Akkurat som biler der man før måtte mekke selv (smøre koblinger, justere forgassere etc...). I dag gjør man ikke det - man leverer bilen til service. Bilen har blitt en "utility" - noe man bruker og leverer til andre for å justere/fikse. Folk er ikke "computer literate" - de vet ikke hvordan en datamaskin fungerer, og det interesserer dem ikke heller. Folk bytter ikke batterier, RAM-brikker og disker lenger (det finnes selvfølgelig unntak).
  Min MacBook Pro fra 2012 som jeg skriver dette på har fremdeles over 2 t batterilevetid. Da har den vært i daglig bruk i 7 år.
  Det er bedre å kjøpe noe som funker ut av boksen og som man ikke behøver å gjøre noe med før den er utslitt. Min datter fikk nettopp en ny PC på jobben. Den ble pakket ut og alt ble behørig installert av servicepersonell. Hun tok med maskinen hjem, koblet den opp mot hjemmenettet og ingen ting fungerte. Tilbake til servicefolkene på jobben. Sånn skal det ikke være.
  Det var vel bare spesielt interesserte som gjorde dette før også. Vanlige folk kunne derimot ta med seg proen på eplehuset å oppgradere til ssd og/eller få satt inn en rambrikke mens man ventet, det kan man ikke lenger.
  Det er en uting at ting ikke lenger kan repareres, det er en uting at produsentene skal kontrollere produktene fra fødsel til skraphaugen. Man ser det samme komme på bilfronten med f.eks tesla.
  Resistance is futile, you will be muslim!

  Something is rotten in the land of the brave, og det er ikke Donald Trump! - Gunnar_Brekke

 9. #5909
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  4,315
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Cyber Se Innlegg
  - Filsystem som virker
  - Godt tastatur med nok spacing
  - Jeg navigerer kjappere med musepeker enn touch.
  - Jeg føler meg litt belemret når jeg prøver å gjøre mer seriøse oppgaver på iPad. F.eks. en del epost-handlinger med mange mottakere, vedlegg osv...
  Jeg vil bare kommentere et par av punktene. Det finnes jo flere gode tastaturalternativer. For semi-stasjonær bruk kan man jo bruke et Magic keyboard over bluetooth, da får man mediataster også, som mangler på iPadtastaturene. Ellers finnes det jo et tastatur som heter Brydge som gjør iPaden om til en Macbook-imitasjon minus trackpad.

  Avanserte handlinger på iPad er noe som kan løses med litt arbeid. Som bruker av PC eller Mac har man en forventning om hvordan ting skal fungere og hvilke programmer som er bra. På iPad må man bruke andre apper som ofte er overraskende gode alternativer til etablerte programmer, apper som Affinity Photo og Lumafusion i stedet for Photoshop og Final Cut. Det er også verdt å se på Snarveier-appen for de som liker å pludre litt, det masse ‘avanserte’ oppgaver som kan automatiseres.

  Hvorfor skal man bruke iPad? Fordi det er den beste bærbare hardwaren Apple lager, det er der utviklingsressursene benyttes nå for tiden. IPad pro har de beste skjermene, de raskeste CPUene, den beste batteritiden, er vifteløs og har 4g.

  Macstories er en inspirerende side om man er interesssert i iPad som hovedcomputer.
  Siste redigert av Bach_Man; 09.03.2019 kl. 14:21.

 10. #5910
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,275
  Tagget i
  0 Innlegg
  brukte min air2 som pc fra des 14 til mai 18. hadde pc i bakhånd. knapt brukt pc'n i den perioden. nå går det helst i mobil med 6.3" skjerm og win laptop når det trengs

 11. #5911
  Overivrig entusiast
  Ble medlem
  Oct 2008
  Innlegg
  514
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra Bach_Man Se Innlegg
  Sitat Sitat fra Haugenial Se Innlegg
  Tja, for meg er det fleksibiliteten i raw filen som teller. HDR i JPEG er ikke noe profesjonelle systemer er opptatt av, Jeg bruker god gammeldags bracketing og da får man fleksibilitet som ikke en iPhone kan komme i nærheten av, og spesielt hvis man tar med støy og skarphet i sammenligningen.
  Kan kanskje trekke frem igjen denne artikkelen: https://www.theverge.com/2018/3/9/17...otor-show-2018

  Her ble det publisert en artikkel med masse bilder i en av de største techbloggene som har sin egen foto og videostab. Ingen lesere klaget over billedkvaliteten. Siden ble det avslørt at bildene var så å si rett ut av en Pixel XL. Det er helt sikkert feil å finne med bildene hvis man studerer dem nøye, men poenget er at leserne bryr seg ikke om at bildene er håndprosessert fra raw, de færreste vier mer enn noen sekunder på å kikke på hvert bilde.
  Var det noe spesielt med disse bildene? Selvfølgelig har det blitt sånn at journalister bruker mobil i stedet for dslr. Og man kan styre lyset via mobil. Her kommer klisjeen; det beste kamera er det du har med. Prøv å ta et bryllup med mobil, jeg skal gjerne kontre med mitt Leica..

 12. #5912
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,275
  Tagget i
  0 Innlegg
  om en stapper litt mer ram i denne får en ikke en ok mac da da?tross alder?

  https://itmarked.no/produkt/dell-pre...-t3600-xeon-2/

 13. #5913
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  7,326
  Tagget i
  0 Innlegg
  Sitat Sitat fra svk Se Innlegg
  om en stapper litt mer ram i denne får en ikke en ok mac da da?tross alder?

  https://itmarked.no/produkt/dell-pre...-t3600-xeon-2/
  Den er fra 2008. Dermed kan den ikke kjøre siste systemversjon og det er vanskelig (umulig?) å finne grafikkort som er kompatibelt, så du kan ikke oppgradere grafikkortet.
  4 diskplasser og 4 RAM-plasser. Du kan vel ha 64 GB RAM i den, og med en SSD i er den kjapp nok. Det er den maskinen jeg har på kontoret. Min har fått en feil på hovedkortet (tror jeg, hvis det ikke er grafikkortet) som gjør den ustabil. Jeg har 32 GB RAM og 13 TB disk i min (1 TB SSD systemdisk og 3*4 TB spinnedisk)

  Du må oppgradere RAMen på den og jeg ville satt inn en SSD. Da har du en grei maskin så lenge du ikke trenger å oppgradere systemet. RAM og disk kjøper du relativt rimelig fra OWC.

 14. #5914
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,722
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Den kan vel ikke kjøre nyere os enn El Capitan, hvis jeg ikke tar feil, men den har fremdeles brukbar ytelse.

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 15. #5915
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,275
  Tagget i
  0 Innlegg
  kan jeg kjøre windows programmer på mac?

 16. #5916
  Hifi Freak
  Ble medlem
  May 2002
  Sted
  Narvik
  Innlegg
  5,722
  Tagget i
  1 Innlegg
  Torget
  1
  Jepp. Du kan enten bruke en emulator som f.eks. Parallels eller du kan kjøre Boot Camp der du velger om Macen skal starte opp i Windows eller Mac-modus.

  Johan-Kr
  Solid State: A component that has been specifically designed to make a guitar amplifier sound bad. Compared to tubes, these devices can have a very long lifespan, which guarantees that your amplifier will retain its thin, lifeless, and buzzy sound forever.

 17. #5917
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Dec 2007
  Innlegg
  2,275
  Tagget i
  0 Innlegg
  har en stor tower pc under pulten. drømmen er en mac mini oppå pulten. finner ingenting i windowsverden som matcher den på design.

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed