Side 1 av 42 12311 ... SisteSiste
Resultater 1 til 20 av 822
Abonnér på denne tråden
 1. #1
  aair
  Guest

  Adytons venner!

  På tide at også Adyton får sin egen vennetråd. Vurderte en stund å kalle tråden for Geir Tømmerviks venner, men for husfredens skyld her inne på HFS skippet jeg dette

  Selv spiller jeg på 2 stk Cordis 1.6 Signature effekttrinn, Temper Signature preamp og Chorus riaa. Riaa'n er visstnok bare produsert i 60 eksemplarer. Riaa'en finnes også i en Signature versjon har jeg sett på bilde.

  Skal etterhvert prøve å brokoble effekttrinene sammen med Audio Physics Tempo (versjon 1). AP var importør av Adyton til Tyskland i sin tid og nettopp Tempoene ble utviklet på Cordis-trinnet. En bekjent av meg var hos AP i sommer å kunne fortelle at Cordisen fortsatt spiller i lytterommet selv om AP i dag benytter litt andre forsterkere under utvikling av nye høyttalere.

  Veien videre er å anskaffe APs/Adytons LISA dsp-boksen. Denne skal inn mellom drivverket og dac og kan også benyttes til Virgo 1 og 2. Vurderer også high speed psu til Temper.

 2. #2
  Hifi-entusiast Vidar11's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2007
  Sted
  Trondheim
  Innlegg
  148
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Adyton 1.8 Cordis er min unnskyldning til å være med i klubben. Det er vel ca 1 år siden jeg kjøpte den av Tømmervik nå, og den er helt rå. Har tidligere spilt på DP A1 og EC 120.

  Spiller ellers på Burmester cd 006 og 935 preamp. Dali Euphonia 4 er tilkoblet med PM- audios Giant. Viktigst av alt er at jeg har eget lytterom på vel 30 m2, og da er det ikke noe problemer med visse tilpasninger av akkustikk.

  Hvorfor jeg har handlet så mye hos Geir Tømmervik? To viktige grunner:

  -For det første så har produktene gitt de forbedringer som Tømmervik solgte inn på forhånd.
  -For det andre så ringer Tømmervik for å høre hvordan det funker. Slik oppfølging er det ingen andre som gjør, meg bekjent.

  Cordis 1.8. er klart den beste forsterkeren jeg har hørt. Den er sprek og luftig, i tillegg til at det synes som om kreftene er utømmelige. Og FOR et driv og pondus i bunnoktavene I tillegg er den silkemyk, og for et rom.

  Kan vanskelig tenke meg at Dali ène kan få merkbart mer optimale forhold å spille under.

  Til slutt noen hedersord til PM-audio og The Giant. Nå har jeg vel tro på at Adyton spiller bra med de fleste kabler, men The Giant bidro veldig positivt og tok plassen til mer enn dobbelt så dyre kabler. "Noen" gjør åpenbart noe veldig riktig der nede i Nodeland..
  Burmester 069 CD-spiller, Burmester 911 forsterker, Kharma Db9s, Audio Insight Isovolt, Nordost Odin Kabler, Bassocontinuo rack

 3. #3
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jun 2005
  Innlegg
  126
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Jeg er i dag en lykkelig eier av en cordis 1.8. Hadde tidligere en cordis 2.0 som jeg var veldig fornøyd med. Cordis 1.8 er en fantastisk forsterker som jeg tror man skal lette lenge og dypt i pungen for å finne noe som matcher. Min påstand er at man vet ikke hva elektrostater er god for før en har har prøvd cordis 1.8. Den spiller med en uanstrengthet og letthet samt en dynamikk som er utrolig, dette håndterer den i en hver belastning, kan anbefales på det sterkeste.

  Har i tillegg en Modus med den nyeste high speed strømforsyningen som jeg kjøpte på OHS for et par år siden. Denne vurderer jeg å selge.
  ML CLS I, Heimdall II PW, SC og Valhalla HT m NJ. Adyton Tweeter, Frey HT m NJ. 2 ML Depth Sub på Base med SC, Heimdall HT m NJ og Magus PW. Ladac skilletrafo til QRT QX 4, PW Magus og Vishnu. QX4 til QB8 ODIN 1,25 m. Adyton Cordis 1.8S med Valhalla PW og XLR. T+A P10 med Valhalla PW. T+A P10 med Brahma PW og Valhalla VS signal. ASR Riaa med Valhalla VS signal. Avid Acutus med Helius Omega silver arm, PU, Lyra Titan I og Valhalla XLR, Vishnu PW. Sort Cones (SC) BC u komp.

 4. #4
  aair
  Guest

  Adytons venner!

  Har du sammenlignet gammel PSU med high speed PSU'en? Jeg går og venter på at OHC skal finne den nye PSU'en frem fra kjelleren. Skal brukes på Chorus riaa og Tømmervik mente det var mye å hente ved å gå over til det nytt PSU med strømfilter. Ved sammenligning med riaa'er opp til 50000,- synes han Chorus overgikk det meste, men nå har han jo en spesiell forkjærlighet for Adyton-produkter Uannsett, så blir det spennede å få PSU'en i hus.
 5. #5
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  384
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  hei,

  har modus (preamp) og 2 x cordis symphonic series 1.5 (bi-amp)

  høytaler'ne er merlin exl 1+1 og bruker atoll 100 som cd-spiller, kabler er wireworld eclipse.

  og er fornøyd med dette. cordisene og merlinene er ting jeg har hatt siden starten på 90-tallet.

  mvh

  -morten-
  http://www.hifisentralen.no/forum/index.php/topic,21870.0.html

 6. #6
  Hifi-entusiast johnnybgood's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2004
  Innlegg
  311
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Jeg har en Adyton Temper Signature av forrrige modell. Den er i nyere tid kraftig oppgradert ved å bytte ut alle kondisene i linjedelen til Black Gate. I tillegg er strømforsyninga "frisket" opp med å installere ladelytter med 15 x originalkapasiteten. Trafoen måtte flyttes helt inntil nettbrønnen for å få plass til de nye lyttene. Nettbrønnen er byttet ut til en med nettfilter. Jeg syntes den låt bra i mitt oppsett før også, men etter oppdateringa blei den virkelig spenstig!! Det som antagelig gjorde den største forskjellen var oppgraderingen av strømforsyningen, men det er ikke helt enkelt å huske hvordan det låt tidligere. Uansett: det blei j----g bra!!

 7. #7
  Jurassic
  Guest

  Adytons venner!

  Jeg må vel kunne kalles en Adyton venn.
  Har en Modus som er den hifi komponenten jeg har eid lengst (er riktignok ikke i bruk) samt at jeg tidligere har hatt samt at jeg tidligere har hatt en Cordis 1.6.
  Begge to er ypperlige produkter og betraktelig bedre enn mye annet som omsettes brukt til en høyere pris.

 8. #8
  Hifi-entusiast olllie's Avatar
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  425
  Tagget i
  1 Innlegg

  Adytons venner!

  Jeg har en Temper symphonic reference som er noen år gammel. Veldig fornøyd!!!!! Men det er kanskje rom for å forbedre den? Noen som vet?


  Olllie

 9. #9
  aair
  Guest

  Adytons venner!

  Oslo Hificenter selger nye XT-power supply for kr. 10 tusen. Skal i følge OHC "gi betydelig løft" i forhold til gamelt psu. Jeg har XT, men vet ikke helt om det er verdt pengene. johnnybgood (mailto:bjohnny@online.no) her på HFS har moddet både strømforsyning i linjedelen og psu'et på sin Temper. Det ble visstnok meget bra.

  Knut

 10. #10
  Medlem
  Ble medlem
  May 2008
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Jeg skjønner jo nå at jeg må melde meg på Adytons venner. Har hatt Cordis 1.8 i ca to år og det er vel den beste oppgraderinga jeg noensinne har gjort. Krelltrinnet mitt ble sendt på hue og r..a ut. Har også de "gamle" X-3 høytalerne med bånddiskanten på toppen. Idag var jeg hos Mr Tømmervik og hørte Imagic 2.0 på cordis 1.8 og Wadia 581 (selv har jeg 861). Huff! Jeg har planlagt å selge X-3 mine i et halvt års tid og nå er jeg ihvertfall mentalt på vei. Hvis det er noen som er interessert, med eller uten bånddiskant, så si ifra.

 11. #11
  aair
  Guest

  Adytons venner!

  Kan du beskrive X-3 + bånddiskanten nærmere. Eventuelt legge ut bilder.

  Knut

 12. #12
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  297
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Siden jeg har en adyton cordis 2 får jeg og melde meg på. Har hatt den i ti tolv år, nå driver den et par ap tempo 5.

  Har noen en produktoversikt over Adytonene ?

  Mvh Knut
  Adyton temper, cordis ii, audiophysics tempo 5, skvisboks og t+a music player. Thorens td125 med sme 3009 og ortofon

 13. #13
  Medlem
  Ble medlem
  May 2008
  Innlegg
  2
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Knut:
  vedlegger litt info - se bilde (det er ikke mine...)

  Systemet er at en sokkel i aluminium står på pulsar point føtter og kabinettet står på pulsar points oppi sokkelen igjen. Internt er de wira med Vallhalla monofilament, det gjelder også bånddiskantan som har delefilteret festet på baksiden av høytaleren. Som med Imagic er det optimale og ha sub( evt. x2) i tillegg. Jeg har ikke det. Grunnen til at jeg tenker på å selge er at sokkelsystemet som definitivt har mye for seg ikke er egnet for det rommet høytalerne mine står i. Dvs jeg har dem i stue med åpen kjøkkenløsning og ikke minst en 3 måneder gammel datter som snart kommer til å begynne å skubbe rundt på dem. Høytalerne er definitivt best egnet for eget lytterom siden de står og flyter og kan velte.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  

 14. #14
  Rubinmedlem Dephnot's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2004
  Sted
  Søring
  Innlegg
  42,425
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Liker godt Adyton produktene også. Og de vil altid være på min shortlist når jeg skal handle noe nytt. Har kun eid en Opera (spilte flott med store Respons høyttalere på tross av størrelsen) og en DAC (Adyton spesifisert OnTech), men har alltid hatt lyst å eie en B3 .. one day.

 15. #15
  Hifi Freak OMF's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Sted
  Bergen
  Innlegg
  9,958
  Tagget i
  10 Innlegg

  Adytons venner!

  Hei!

  Er det noen som har litt mer teknisk info om disse....
  Hvilken modeller finnes...?
  Hva er specs..?

  Regner med at det er 1.8 som er siste skuddet på stammen - finnes denne i flere versjoner...?

  Mvh
  OMF

 16. #16
  Ballin_On_a_Budget
  Guest

  Adytons venner!

  Nå har Cordis 1.7 ankommet asylet :0 Var innom sjappa der i dag for å levere noen kabler til innbrenning, tok en liten runde og vips der stod de godt gjemt nederst innerst i kjelleren sammen med adyton høyttalere og wadia, rakk ikke høre på oppsettet

 17. #17
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Apr 2002
  Innlegg
  3,228
  Tagget i
  2 Innlegg

  Adytons venner!

  Nå har Cordis 1.7 ankommet asylet
  Pris: fra kr. 69.995,-

  Ny norsk superforsterker!
  Lillebror av Cordis 1.8.


  Teknisk:

  Utgangseffekt:
  2 x 200 Watt RMS (10 Hz - 70 kHz i 8 ohm) 18. #18
  Medlem mystago's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Innlegg
  39
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Jeg er den lykkelige eier av en Adyton Modus forforsterker,så jeg kan vel også kalle meg en Adyton venn. Jeg kunne tenkt meg å prøve og kjøre balansert mellom for og slutt trinn ,men jeg sliter litt med å få tak i kabler med riktige plugger, dvs de små pluggene som passer Modus`n i ene enden og vanlige XLR i andre enden.Jeg har prøvd på bruktbørsen uten hell, så da prøver jeg meg her, hvis det er noen som har noen sånne liggende og slenge som de ikke skal ha en månedslønn for, så ta gjerne kontakt. tlf 99577821

 19. #19
  aair
  Guest

  Adytons venner!

  Binder 710-plugger fås fra www.kompotek.no. Ellers se her: http://www.hifisentralen.no/forum/in...topic=17842.30

 20. #20
  Hifi-interessert monitor's Avatar
  Ble medlem
  Jun 2007
  Sted
  Mysen
  Innlegg
  94
  Tagget i
  0 Innlegg

  Adytons venner!

  Lenge siden det ble noen nye Adyton venner! Melder meg på, jeg som har vært trofast eier av en Adyton Temper med utmerket RIAA trinn i minst 10 år. Jeg er dog iferd med å skifte ut noen komponenter for første gang på 10 år... I juni/juli kommer det inn en CAT SL1 MKIII, som kostet et sted mellom 60-70000, og da skal jeg sammenligne disse to!

  Skal gi en tilbakemelding da. Synes at Temper har gjort en bra jobb, men håper jo at Katta viser seg frem! (Svart kat!)

  Finner få eller ingen bilder av hverken Temper eller Modus på nettet!

Side 1 av 42 12311 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed