Side 3 av 81 FørsteFørste 123451353 ... SisteSiste
Resultater 41 til 60 av 1613
Abonnér på denne tråden
 1. #41
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra Liotheles
  Kanskje noen som har de nye 805s og har funnet en god forsterker til disse juvelene? Rør, transistor eller klasse D kanskje? Gjerne etter direkte sammenligning hjemme i stua?

  Kom med innspill!

  For å si litt om mitt eget oppsett så er jeg rimelig godt fornøyd med jobben den lille Naim Nait5 gjør, men jeg må vri volumknappen opp på 12-13 før det blir noenlunde lydtrykk (ca.90db vil jeg tro) så de trenger kanskje litt mer juice etterhvert. Nait5 er jo på kun 2x30 watt. På ønskelisten står Naim NAP 250.2, men da bør jeg nok ha en dedikert pre også og da begynner vel ballen å rulle litt vel fort
  Synes det er litt feil ende å tenke i dette; riktignok er det litt av en forskjell i kraft fra Nait5 til NAP250.2, men da må du ha en preamp som passer for å utnytte dens klangmessige/musikalske evner. Den beste er vel NAC282/HiCap for å drive NAP250. Jeg har hatt begge disse selv, og må vel si at det er et forsterkersett som er helt enormt. Jeg har ikke hatt Nait5, men har brukt Nait 5i endel, og det er bare en ting å si; den store NAC282/HiCap/NAP250.2 er en helt annen verden av toner, klanger, rytmer, kraft, energi og ren og skjær gnistrende musikkglede.

  Men, og det er et stort men; 282/250 går ikke bra sammen med CD5i imo. Da hører du bare innholdsfortegnelsen til hva dette forsterkersettet kan. Følgelig må man ha en CDX2 og aller helst med XPS2 ekstern psu (de som aldri har hørt effekten av en slik ekstern psu er inne for et realt sjokk og en aha-opplevelse!).

  Med andre ord; å begynne i effektenden med Naim er som å halte seg baklengs inn i fremtida. Spør du meg, så har effekttrinnet kanskje minst betydning for lydkvaliteten av de tre delene kilde, preamp og effekt. Så lenge effekttrinnet driver høyttalerne greit riktignok.

  805S er supre, og jeg er vel blant de som vil underskrive på at de ideellt sett burde ha elektronikk i pris-/kvalitetsklasser langt over hva den beskjedne utsalgsprisen deres tilsier, som e-h er inne på. Men masse effekt....? Nei, det synes jeg ikke er noen fornuftig initial innfallsport til å oppnå best mulig lydkvalitet med disse.

  Sånn apropos 805S, de er veldig vanlig å bruke sammen med Naim kilde/pre/power elektronikk i UK.

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 2. #42
  Hifi-entusiast e-h's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2006
  Innlegg
  372
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1

  Bowers & Wilkins

  Jeg hadde under den lille seansen med Nait5i/CD5i litt følelsen av at 805S ikke helt var sjelefrender. Om det var pga effekt eller rett og slett at høyttaleren er en smule mer detaljert enn det Naim-komboen klarer å frembringe vet jeg ikke. Derfor ser jeg med glede frem til å prøve hakket opp på stigen sammen med disse høyttalerne. I hvert fall i Naim øyemed tror jeg derfor at du, Vidar, har veldig rett ang pris i forhold til lydmessige forbedringer dette gir på elektronikk-siden.

 3. #43
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra e-h
  Jeg hadde under den lille seansen med Nait5i/CD5i litt følelsen av at 805S ikke helt var sjelefrender. Om det var pga effekt eller rett og slett at høyttaleren er en smule mer detaljert enn det Naim-komboen klarer å frembringe vet jeg ikke.
  Det er nok min oppfatning også; Nait 5i/CD5i er veldig bra, og sjokkerende bra til prisen synes jeg; men det er og blir absolutt entrylevel Naim, et budsjett-sett, og har ikke på langt nær den enorme musikalske kraften, energien og ta-kontroll-evnen som de større (mer ordinære) Naim-produktene.

  De er laget for bruk med høyttalere i sin egen klasse, ikke highend høyttalere til flere ganger prisen... til det har Naim helt andre alternativer. Men nå drar jeg dette litt vel mye bort fra B&W, beklager; det jeg burde ha presisert over var at 805S typisk brukes mye med de enkleste produktene i Reference-serien til Naim, dvs f.eks CDX2, NAC202/NAP200; som en kuriositet ble 805S profilert med akkurat et slikt elektronikksystem i en utgave av HFC, under føljetongen "Beautiful Systems", hvor HFC (ved hjelp av produsenter og de mest erfarne forhandlere) setter sammen og presenterer systemer som på en eller annen måte er representative for det aller beste som er oppnåelig i prisklassene.

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 4. #44
  omholt
  Guest

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra J.Haugen
  Lydsignaturen til 805S er på den mørke siden av nøytral fordi høyttaleren er nedtunet i presensområdet (det gir ofte en mørk signatur - delefrekvensen er på ca. 3 KHz og ikke 4KHz som B&W oppgir). "Problemet" er imidlertid at høytaleren likevel kan låte skarpt fordi bass/mellomtoneelementet har en lydsignatur som er usedvanlig "rett på" med sin krispe gjengivelse, i motsetning til elementer som gir en mykere klang. På denne gjelder riktig matching mer enn på mange andre høyttalere jeg har eid/prøvd. Den er likevel enklere å få til enn den gamle 805N som lett "stakk av" i diskanten, og som var som barberblad i mine ører.
  Har også hørt det at 805S egentlig har en mørk signatur, men man merker det ikke alltid. I tillegg til det Haugen nevner om "rett på" gjengivelse, så tror jeg det også har med spredningmønsteret. Det gjelder vel generelt B&W høyttalere. De sprer lyden mye noe som gjør at man kan få hard og skarp refleksjonslyd fra vegger, tak og gulv. Det vil selvfølgelig variere mye fra rom til rom. Dersom man sliter med skarp og hard lyd, tror jeg det første man bør gjøre før man hiver seg på skifte av elektronikk er å dempe førsterefleksjonene med akustikk plater.

 5. #45
  Hifi Freak Liotheles's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2002
  Innlegg
  1,625
  Tagget i
  1 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Jeg synes også 805s er litt mørke, selv om andre tråder her på sentralen beskriver de som litt lyse. Sikkert mye riktig i det omholt skriver ang refleksjoner, samt at matching selvfølgelig er veldig viktig. For meg ble matchen med rør litt for varmt og mørkt i mellomtonen. Liker bedre Naim sin litt mer frempå spillestil. Og selv om det er mer frempå blir det aldri slitsomt å høre på fordi 805s er utrolig homogene og låter liksom "riktig" uansett hva slags musikk og opptak jeg kaster på dem.

  Når det gjelder hvor jeg bør starte oppgraderingskarusellen (ref VidarP sitt innlegg) så vet jeg ikke om jeg er helt enig. Har ikke tidligere hatt sansen for "source first" tankegangen, og tenker at jeg må oppgradere "motoren" først, så får jeg se hvor lenge det går før jeg ender opp med dedikert pre og ny cd spiller. Spiller dessuten endel vinyl og opplever der en mer naturlig klang på stemmer og instrumenter.
  Hadde vært utrolig morro og prøvd en CDX2-NAC202/NAP200-805s kombinasjon (ref HFC's Beatiful Systems) så kanskje jeg får en aha-opplevelse og har et mål og spare opp til
  Kunst er sånt man ikke kan, for det man kan er jo ingen kunst ;-)

 6. #46
  Æresmedlem Vidar P's Avatar
  Ble medlem
  Dec 2003
  Sted
  Kristiansund
  Innlegg
  16,745
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra Liotheles
  \Når det gjelder hvor jeg bør starte oppgraderingskarusellen (ref VidarP sitt innlegg) så vet jeg ikke om jeg er helt enig. Har ikke tidligere hatt sansen for "source first" tankegangen, og tenker at jeg må oppgradere "motoren" først, så får jeg se hvor lenge det går før jeg ender opp med dedikert pre og ny cd spiller.
  Det er bare en ting å gjøre; høre først. Gjettinger teller lite :-)
  De som, etter å ha hørt alternative ruter, fortsatt vil gå for en stor Naim effektforsterker før kilde og pre... vel, de har jeg til gode å høre om ennå

  Dette er egentlig veldig enkelt; selv jeg, som har brukt en CD5i og 282/250.2 (begge i mitt eierskap), kan med hånda på hjertet si; dette er en kjip kombo. Begge er kjempegode, men tilhører hver sin verden av ytelse; og 282/250 lar deg høre alle svakhetene ved CD5i.... sistnevnte har ikke kapasitet til å la deg høre styrkene ved 282/250.
  Så kan du selvsagt spørre deg rundt på n-forum... og få det samme svar, men til syvende og sist ligger løsningen i din egen stue; når du får høre en CD5i/Nait drive 250.2... du vil lure på hvor du har sølt pengene hen. Riktig ende for 805S er CDX2, HiCap til Nait, og deretter en dedikert forsterker; ala 202/HC/Napsc/200 eller CDX2/XPS2/282/HC/250. IMO.... etter hjemmedemo, vel og merke :-)

  Mvh Vidar P
  En pessimist er en optimist som har tenkt seg om.

 7. #47
  Hifi-entusiast net2's Avatar
  Ble medlem
  May 2005
  Innlegg
  156
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  805S har jeg aldri fått til å låte annet enn pent....

  Den nye 600-serien høres ut som en sterk utfordrer i entry-level serien. Sikkert mye bang-for-the-buck. Startet min hifi karriere med noen tidlige modeller av 600-serien. Good times....

  700-serien. Tjaa....jeg vet mange liker de, men designet er OK, lyden er bra, men man begynner (IMO) å nærme seg en prisklasse der det er mye spennende.

  XT-serien låter meget bra til å være design-høyttalere. Kanskje mitt valg om jeg hadde vært på jakt etter den typen høyttalere.

  Nautilus er vel designhøyttalere, og flere hevder toppmodellene i 800-serien låter bedre. Vet ikke, har kun hørt på de en gang i Asia, men det var ingen skikkelig demo. Flotte er de, i allefall om de står i rett rom... (les:stort+design).

  804S er kjedlige til prisen, og 803D er for dyre....ligger for tett opptil 802D (alt er relativt, men man begynner å komme høyt i pris). De er også litt for laidback, og er sære på forsterker om man skal få noe godt ut av de....

  Om jeg skulle hatt B&W igjen, hadde det nok blitt 802D eller dersom jeg hadde hatt plass, 801D. Sannsynligvis parret med Chapter Audio.... Noe stort og sprekt fra Krell eller Bryston kunne ha gått. Men generelt har disse en relativt laidback spillestil som er typisk for B&W, og trenger noe solid for få litt fart på sakene... i allefall om de skal nærme seg mine preferanser.

  Mon tro om ikke 800-serien er moden for noe nytt snart... Hvor ofte pleier B&W å komme med noe nytt i den øvre klassen?  B&W 802D - ARC 201 - Usher CD-1 ++

 8. #48
  Æresmedlem Lyngen's Avatar
  Ble medlem
  Nov 2006
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  12,684
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Jeg har hørt 802D med Classé én gang og det imponerte med meget homogent, nøytralt, stort og presist lydbilde. Jeg liker B&W selv om de kanskje ikke er de som engasjerer mest. 703 syntes jeg låt litt tørt dog. 805s hørte jeg med NAD M5 sett og Lyngdort sett med TDA2200. Sistnevnte låt veldig bra. Presist og med ro og luft (stillhet) rundt instrumenene. Men det låt bare pent og korrekt, manglet litt driv og svung. NAD er klart rimeligere med det var mye morsomere å lytte og smilet var på plass. Da låt det veldig engasjerende (men de ikke hadde samme roen som Lyngdorf). En veldig god match tror jeg. I butikklokalet uten sidevegger syntes jeg de låt hverken lyst eller mørkt. Når det gjelder 803/4 synes jeg det finnes mange gode alternativer i den prisklassen.
  Focal Utopia Micro Be - Devialet D200 Headfi: Aune Sx1 - HiFiMan HE400i - UE 900

 9. #49
  Æresmedlem HCS's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2007
  Sted
  Nesten Gjøvik..
  Innlegg
  19,856
  Tagget i
  20 Innlegg
  Torget
  1

  Bowers & Wilkins

  Melder meg inn i klubben... . 604 series 1 var mitt første med dette merket...Heldigvis har disse høytalerne fått etterfølgere som er langt bedre... Har også eid 805 som er en meget habil høytaler , med et forholdsvis pent utseende...
  “Music expresses that which cannot be put into words and that which cannot remain silent”

 10. #50
  Hifi Freak MaKi's Avatar
  Ble medlem
  Apr 2005
  Innlegg
  3,954
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Tenker fortsatt tilbake med stor glede på en av mine første, virkelig gode høytttalere, gamle Matrix 3 fra 80-tallet. En trykkammerkonstruksjon som bare var helt fantastisk, og som virkelig vokste med den rette elektronikken.

 11. #51
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  367
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  my goe innlægg hær
  til NET2 så kan æ si at til 800 serien så spiller Mcintosh iværtfall gått i mine øra!

  mvh.kjell
  McIntosh MCD1000/MDA1000. McIntosh MC1201x2. McIntosh C50. SME 10/Lyra Skala. Revel Ultima Salon2. Nordost Valhalla.

 12. #52
  omholt
  Guest

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra kizen
  my goe innlægg hær
  til NET2 så kan æ si at til 800 serien så spiller Mcintosh iværtfall gått i mine øra!

  mvh.kjell
  Har du noen bilder av anlegget ditt kizen?

 13. #53
  Hifi-entusiast
  Ble medlem
  Jul 2006
  Innlegg
  367
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  ska vel la sæ gjør ættervært d "omholt"

  mvh.kjell
  McIntosh MCD1000/MDA1000. McIntosh MC1201x2. McIntosh C50. SME 10/Lyra Skala. Revel Ultima Salon2. Nordost Valhalla.

 14. #54
  Hifi Freak DAChild's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2004
  Innlegg
  1,210
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra omholt
  B&W må også få sin tråd. Her kan vi utveksle erfaringer, opplevelser, hjelpe hverandre med forslag til elektronikk og plassering og annet.
  B&W trenger ingen egen tråd: Les Fidelity, så holder du deg oppdatert

 15. #55
  Hifi Freak thomand's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2006
  Innlegg
  4,621
  Tagget i
  1 Innlegg
  Album
  1

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra DAChild
  Sitat Sitat fra omholt
  B&W må også få sin tråd. Her kan vi utveksle erfaringer, opplevelser, hjelpe hverandre med forslag til elektronikk og plassering og annet.
  B&W trenger ingen egen tråd: Les Fidelity, så holder du deg oppdatert

 16. #56
  Hifi-interessert Mor10's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  60
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Må kaste meg på denne tråden også.

  Har 2 sett med B&W Matrix 802s3(front og senter front/back) og et sett med Matrix 804 som surround.
  Låter helt praktfullt i mine ører.

  Har gått litt lenger med frontene og røsket ut delefiltrene. Satt inn et LAB-gruppen aktivt delefilter og tri-ampet.
  En stk. Earthquake Cinenova Grande(5x300w) trekker diskantene og mellomtonene og en stk. Dynamic Precision DPA-600 trekker bassene.

  Dette gir en veldig god dynamikk og holografi i 802ene sammen med en Doge 8(Acoustic Tuning, Trondheim) rørpre og et Micromega DAC/Drivverk.
  Hvis jeg skal anbefale noen forsterkere til Matrixene(sikkert også andre store 800er) så vil det være enten en eller 2 DP'er, gjerne DPA 6.12. Eventuelt da en Earthquake Cinenova Grande 5- eller 7-kanals for bi-amping eller tri-amping. Dette gir en litt lys lyd, men sammen med Doge 8, så gav dette meg litt den fete lyden av rør, samt skikkelig med detaljer som i en standard pre.
  Cinenovaen har omtrent samme lydsignatur som en DP 6.12 og er et utrolig godt kjøp til prisen.

  For de som savner en skikkelig senter til Matrix-serien, ta en kikk på bildene under:

  Vedlagte bilder Vedlagte bilder   

 17. #57
  Hifi-interessert Mor10's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  60
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Må legge til at jeg har testet veldig mye forsterkere på disse høyttalerne:

  1. NAD C320 - ikke aktuelt
  2. Parasound NC2125 - OK lyd, mister litt detaljer, men sparker godt fra seg
  3. Sunfire Grand Cinema 5x200watt - litt sløy i lyden, mangler litt detaljer, men fyldig behagelig lyd
  4. Sunfire Grand Cinema Signature 5x425watt - mye mer trøkk, litt bedre detaljer
  5. Dynamic Precision DPA-600 2x250w - Deilig lyd med masse detaljer, litt slakk i bassen, skikkelig kraftplugg
  6. Dynamic Precision 6.12 2x140w første hundre i Klasse A- Deilig lyd med masse detaljer, skikkelig stram i bassen, favoritten
  7. Earthquake Cinenova Grande 5x300w - klarer ikke å skille den fra DP 6.12, ypperlig til bi-amping. Klarte ikke å tømme den for krefter med 3 stk. 802 og 2 stk. 804 i surround

 18. #58
  Hifi Freak
  Ble medlem
  Jul 2007
  Innlegg
  1,639
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Hvor fikk du tak i Cinenovaen?
  SCIENCE WILL CATCH UP WITH HI-FI, ONE DAY!

 19. #59
  Hifi-interessert Mor10's Avatar
  Ble medlem
  Oct 2005
  Innlegg
  60
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  Sitat Sitat fra Soundproof
  Hvor fikk du tak i Cinenovaen?
  Earthquake Cinenova selges her:
  http://installbay.no/index.php?cPath=25_39

 20. #60
  Hifi-entusiast kai.b's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2006
  Sted
  Arendal
  Innlegg
  229
  Tagget i
  0 Innlegg

  Bowers & Wilkins

  skal prøve HURRICANE 200 DT Mk II MONO BLOCK til helga, på mine 805s.
  Vedlagte bilder Vedlagte bilder  
  Zingali 95-115,Graaf Gm20, Aries Cerat Incito, Nottingham Analog Hyperspace, Transfiguration Proteus.
  Luxman MT-88 MC Step-up,Zesto Andros.

Side 3 av 81 FørsteFørste 123451353 ... SisteSiste

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed