Side 4 av 4 FørsteFørste ... 234
Resultater 61 til 70 av 70
Abonnér på denne tråden
 1. #61
  Hifi Freak JohnnyH's Avatar
  Ble medlem
  Feb 2013
  Sted
  Rogaland / Sandnes
  Innlegg
  3,003
  Tagget i
  0 Innlegg
  Jeg har en nabo/kammerat som har fått seg Aerial Acoustics - Model 6T kjøpt etter det som må ha vært en vellykket demo på Horten messa.
  Jeg ble for et par dager siden invitert på en prøve lytt etter han hadde brukt noen timer/dager på målinger, plasserings optimering, og innspilling (ca 100 timer)

  Det blir brukt en Jeff Rowland Continuum 500 forsterker, VPI platespiller med VPI arm og Soundsmith pu som er laget spesielt til VPI armen, videre brukte vi en Hegel CD spiller da hans Audio Analogue CD spiller var på service.
  Rommet er ca 4x4 meter og det er noen akustiske tiltak der for å optimalisere akustikken i et kvadratisk rom.

  Litt om lyden.
  Klang balansen oppleves nøytral og høyttaleren er dynamisk så det holder både på micro og makro dynamikk.
  Vi spilte endel forskjellig musikk både klassisk piano, blues/rock, og jazz var på menyen.

  Skriver noen ord og legger ved noen musikk eksemplene som vi brukte.

  Første låt ut var Stevie Ray Vaughan albume Couldn't Stand the Weather, låt Tin Pan Alley (aka Roughest Place in Town)
  Jeg var litt spent på om de relativt slanke og pene høyttalerne kunne hamle opp med bassen som presenteres på denne låte, det brukes her relativt dype toner som også har bra nivå, jeg må si at høyttaleren spilte dette på meget overbevisende måte.
  Her presenteres rappe kantslag på tromma og Stevie gitarspill var dynamisk og med over bevisende strengeseprasjon og klang fra Stratocasteren.


  Som en Blues/rock/soul man ville jeg høre Beth Hart og Joe Bonamassa fra albumet Don't Explain, låta I'd Rather Go Blind, en personlig favoritt.
  Her ønsker jeg personlig en relativt rik tonal karakter både av Beth`s stemme og Joe`s gitar, noen høyttalere kan bli litt kliniske på denne låten og det fjerner noe av soul preget som jeg synes denne låten kler så godt.
  T6 vartet opp igjen med nøytral klang balanse og flott mikrodynamikk fra beth`s stemme som jeg faktisk ikke kan erindre å ha lagt merke til før.
  Stemmen og gitaren hadde nokk "soul" preg til at låten ble mer en godkjent.


  Neste låt ut er fra HIFI albumet Jazz at the Pawnshop og låta Limehouse blues.
  De som kjenner denne vet at dette er et opptak med få (to) mikrofoner og har en fantastisk live følelse fra publikum i salen og er dermed godt egnet til en perspektiv test.
  Låta starter med publikum som sitter og prater "virkelig i bakgrunnen" stemmene til publikum kom fra godt bak høyttalerne og brettet seg ut over et stort område bak høyttalerne, det er også lett å skille ut småprat fra publikum og musikken noe som gir en bluesklubb gjenger som meg hyggelige assosiasjoner om å være til stede.
  Her er deilig trommespill med visper og jeg liker veldig godt xylofonen og klangen dens, piano og klarinett lyder også veldig overbevisende.
  Stå bassen sitter som ei kule. Musikerne plasseres perspektiv messig flott utover "senen".


  Neste låt som imponerte dynamikk og detaljerings messig vare fra High Fidelity Reference CD No. 8 og kutt nr 4: Marilyn Mazur's Future Song - Drum-Duo
  Detter er en meget dynamisk tromme/perkusjons sak som virkelig fikk vist seg fra en god side på disse høyttalerne og opplevdes meget engasjerende og med god detaljering, det ble blant annet spilt noen kjappe drag på noe klokke spill greier som ingen av oss hadde hørt like tydelig og uanstrengt før, vi satt begge og smilte brett når dette kuttet var overstått.

  En subjektiv oppsummering fra en musikk interessert gjest er at dette låt fortreffende bra og med høy grad av detaljering uten å virke påtrengende.
  Høyttaleren tegner også opp et flott og relativt naturlig perspektiv.
  Jeg har hørt noen konstruksjoner hvor slike bullet diskskanter kan være noe annmasende over tid, men det var ikke tilfeller her.

  Vi fikk dessverre ikke testet en annen perspektiv sak som jeg liker å bruke.
  Nemlig Hans Theessink album Hard Road Blues og låt Shotgun Blues.
  Denne kan varte opp med naturlig tregulv tramping meget dynamisk gitarspill og blues stemme.
  Her har de gode høyttalerne plassert trampinga på gulvet og gitar og stemme på korrekte fysiske høyder.
  Jeg får ta med denne lakmustesten til neste lytte sesjon vi skal ha.


  Høyttaleren responderer godt på fintrimming av plasering og spiller i dette tilfelle nesten uten toe inn, og med en liten tilt forover.
  Frontene var vel ca 1 meter fra veggen bak HT og Ca 50-60 cm fra sideveggene antar jeg.
  Siste redigert av JohnnyH; 29.11.2014 kl. 01:39.

 2. #62
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  Etter tre kvart år med "hardt" arbeid, henimot totalutskifting av øvrige komponenter, og diverse akustiske tiltak, er det på tide å vurdere 20T høyttalerne.

  Det er liten tvil om at vi snakker om referansehøyttalere. Jeg har hørt et og annet anlegg med referanse ambisjoner, og den lyden jeg har nå har konkurrerer med dem alle. Jeg hører detaljer i musikken, oftest det som kalles timbre, som jeg aldri har hørt før. Overtoner, typisk fra piano og trommer, kommer tydelig frem. Svært god romfølelse, med betydelig dybde i lydbilde. Det er også interessant at selv små endringer i forutsetningene for høyttalerne, være seg elektronisk eller akustisk, er tydelige. Selvom høyttalerne har et relativt lite elementareal, er det overraskende hvor "fysisk" opplevelsen blir, selv ved moderate lydnivåer.

  Hvis man er på jakt etter høyttalere på øverste hylle, som ikke har noen "ekstreme" kvaliteter, som ikke gjør noe nummer av seg selv, men som formidler musikken på en naturlig måte, må 20T V2 oppleves.

  Jan

  Navn:   Oppsett_front.jpg
Visninger: 376
Størrelse: 102.5 KbNavn:   Oppsett_side.jpg
Visninger: 380
Størrelse: 98.4 Kb

 3. #63
  Overivrig entusiast OlaR's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  681
  Tagget i
  2 Innlegg
  Jeg har også 20T, men ikke v2. Uansett, så kjenner jeg meg veldig godt igjen i beskrivelsen din, Jan. Jeg ser du har et par sub'er stående. Mener du virkelig at du trenger disse? Jeg har aldri tenkt tanken... Jeg spiller i et ganske hardt dempet rom på ca 35 m2.
  Som de fleste her på Sentralen, har jeg også noen bokser som er koblet sammen med noen kabler.

 4. #64
  Medlem
  Ble medlem
  Nov 2004
  Innlegg
  4
  Tagget i
  0 Innlegg
  OlaR

  Det er naturligvis ikke mulig å svare et entydig ja eller nei på det spørsmålet. 20T går veldig dypt. V2 er forbedret, kontra V1. For meg er det veldig vesentlig med muligheten for en fysisk opplevelse av musikk (slik jeg får på konserter). Idag produseres (og reproduseres) det veldig mye musikk (både på vinyl og digitalt) med langt bedre (og mer) bass enn tidligere. For å være sikker på at jeg får med meg de laveste tonene, med "fullt" volum, i full kvalitet, har jeg valgt å gå for fire (veldig gode) Theta monoblokker, og to gode subber, som jeg deler på ca 30 Hz.

  Du, og andre, kan selvfølgelig ha helt andre oppfatninger/prioriteringer, enn meg.

  Jan

 5. #65
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Ørland. Sør-Trøndelag
  Innlegg
  21
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Noen som vet hvorfor ingen forhandler Aerial i norge lengre? Vet 20T v2 er ute av produksjon og blir erstattet av 30T i årsskiftet 2020/21.

 6. #66
  Overivrig entusiast alfalfa's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  576
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Tror den siste importør som holt til i Moss har lagt ned, finner i hvertfall ikke firmaet lengere på nett. Veldig hyggelig kar, så trist vist dette er lagt ned på grunn av lite salg.
  Kabinettene til 20T og andre tidligere modeller ble produsert i Danmark av Hornslett møbelfabrikk som desverre ble konkurs og nåværeende kabinetter blir vel laget i Kina. Har selv Lr5 og Cc5 som og har kabinetter fra danmark.
  Meridian 861.v8. Meridian 621. Aerial Lr5. Aerial Cc5. Bryston 4B3x2. Meridian Md 600. Meridian MS 200. Pioneer bdp 91. Jl Gotham. Paradigm Sub2. Theta compli blue 3D. Teac P 70. Panasonic UB9000. Meridian M33 x 4. PS3. X-Box. JVC 7900. Pioneer 508. PS Audio P10.

 7. #67
  Medlem
  Ble medlem
  Jul 2009
  Sted
  Ørland. Sør-Trøndelag
  Innlegg
  21
  Tagget i
  0 Innlegg
  Album
  1
  Hvordan vil du beskrive lyden i lr5?

 8. #68
  Overivrig entusiast OlaR's Avatar
  Ble medlem
  Mar 2005
  Sted
  Oslo
  Innlegg
  681
  Tagget i
  2 Innlegg
  Hadde 20T for et års tid siden - savner dem fortsatt!
  Som de fleste her på Sentralen, har jeg også noen bokser som er koblet sammen med noen kabler.

 9. #69
  Hifi-entusiast KapteinUfattelig's Avatar
  Ble medlem
  Jan 2005
  Innlegg
  440
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra alfalfa Se Innlegg
  Tror den siste importør som holt til i Moss har lagt ned, finner i hvertfall ikke firmaet lengere på nett. Veldig hyggelig kar, så trist vist dette er lagt ned på grunn av lite salg.
  Har han gitt seg? Synd, i så fall. Han var veldig entusiastisk og tok bare inn merker han selv hadde stor sans for. Det gjør kanskje de fleste forhandlere

  Aerial Acoustics hadde fortjent mer kjennskap her hjemme, men når dollarkursen steg til 8 og 9, ble det vel vanskelig å konkurrere.

  Selv har jeg eid 7T i 6 år og er fortsatt strålende fornøyd med hvor naturlig de formidler alt jeg kaster på dem. Men klart, de har jo ingen 18-tommere
  1. Aerial Acoustics 7T, Devialet 200, PC, Squeezebox Touch, Teac VRDS-20 (Malmin-moddet). 2. Squeezebox Touch, Abrahamsen V6 dac, MI11, MI Mosfet, Carlsson OA52.3. Head-fi: Hifi-man HE500, Project Sunrise II.

 10. #70
  Overivrig entusiast alfalfa's Avatar
  Ble medlem
  Sep 2005
  Innlegg
  576
  Tagget i
  0 Innlegg
  Torget
  1
  Sitat Sitat fra R.Y Se Innlegg
  Hvordan vil du beskrive lyden i lr5?
  Er redd for og si noe om lyden siden jeg sliter med dårlig hørsel, det finnes forholdsvis mye omtale på nett, bruker mine i kompani med en Paradigm sub 2. Ser du bor forholdsvis langt unna, ellers kunne du kommet på en demo.
  Meridian 861.v8. Meridian 621. Aerial Lr5. Aerial Cc5. Bryston 4B3x2. Meridian Md 600. Meridian MS 200. Pioneer bdp 91. Jl Gotham. Paradigm Sub2. Theta compli blue 3D. Teac P 70. Panasonic UB9000. Meridian M33 x 4. PS3. X-Box. JVC 7900. Pioneer 508. PS Audio P10.

Side 4 av 4 FørsteFørste ... 234

Skrive Tillatelser

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere dine innlegg
 •  


 

Om Hifisentralen

  Hifisentralen er Norges største webside innen high-end hi-fi og musikk, og vi har vært på nett siden år 2001. Velkommen til en god hi-fi diskusjon eller kjøp og salg av utstyr.
   

Følg oss på sosiale medier:

Facebook Twitter RSS Feed