Vinyl Nybegynner Ønsker Kjøpsråd

Kjersleif

Fersking
Ble medlem
18.11.2017
Innlegg
1
Antall liker
0
Hey! Første post her inne. :)

Jeg har lyst til å sette meg mer inn i vinylens magiske verden, og ønsker tips om gode og rimelige moduler for en nybegynner. Blir kun til lytting med hodetelefoner for øyeblikket.

Jeg har en gammel og billig Sony PS-LX250H. Usikker på om den er noe særlig å ta vare på? Ønsker i såfall tips om en solid, god og prisgunstig spiller.

Jeg har en Benchmark DAC2 D og en Beyerdynamic T1 som jeg er fantastisk fornøyd med, men jeg klarte av en eller annen grunn å kjøpe den eneste DAC2-modellen uten analoge inputs.. :rolleyes: Så da må jeg ha en AD-konverter før DAC2-en. Hvis ikke det er ugunstig å ha et digitalt ledd i signalkjeden? Er det kanskje mer optimalt å omgå DAC2-en og kjøpe en separat amp så signalkjeden forblir analog hele veien? Eller har det ikke så mye å si? Trenger også en RIAA EQ.


TL,DR:

Vinyl-spiller
RIAA-EQ
AD-konverter

Totalbudsjett: ca. 8000-10000 kr.


Hadde satt stor pris på noen tips! :)
 

Hi-Fi akustikk

Hi-Fi freak
Ble medlem
04.06.2011
Innlegg
1.536
Antall liker
373
Jeg ville byttet du Benchmarken for en med Analoge inputs. Tviler på det blir mye dyrere en å kjøpe en god ekstra AD og kabler.

Av rimelige spillere har jeg god erfaring med Project RPM 1.3 Med en god Pick up på den er du langt på vei. Om du kan ta deg råd er Ortofon 2M Black et godt valg.

Av RiiA er Clearaudio Nano Phono et godt valg. Den bør du kunne finne brukt til rundt 1000-1200,-
 
Topp Bunn